Ébreszd fel a kreativitásod az új Maple Pecan kávéval!

Az önkifejezésnek rengeteg módja létezik, legyen szó például az öltözködésről, a fotózásról, a főzésről vagy az írásról. Egy különleges kávérecept elkészítésével te is megcsillogtathatod a kreativitásod: nem kell hozzá más, csak egy csésze kiváló minőségű kávé, és néhány meglepetés-alapanyag.

A nemzetközi kávétrendekhez hasonlóan hazánkban is hódítanak az izgalmas ízesítettkávé-receptek, amelyek tejjel vagy növényi itallal elkészítve szinte desszertként is megállják a helyüket. A Nespresso választékában közel két évtizede szerepelnek természetes aromákkal gazdagított kávékapszulák, melyek közül a mogyorós, karamellás, csokoládés és vaníliás változatok mára az állandó kínálat részét képezik, de óriási népszerűségnek örvend az ősz kedvencének számító, évről-évre visszatérő, limitált kiadású Pumpkin Spice Cake is.

A kiváló minőségű, friss ízesített kávé tökéletes kiindulóalap a kísérletezéshez, ha szeretnél kipróbálni egy hagyományostól eltérő kávéreceptet. A variációknak csak a képzeleted szabhat határt: bátran felhasználhatsz különböző szirupokat, fűszereket, csokoládékat, gyümölcsöket, szárított virágszirmokat, sőt, akár még lekvárokat is a tökéletes, személyre szabott kávérecept megalkotásához.

Ehhez Hrozik Márk, a Nespresso kávészakértője az 1-3-5-ös szabály követését javasolja: „Az elkészült kreáció a kiváló minőségű kávé mellett tartalmazzon 1 különleges meglepetés-alapanyagot, legyen elkészíthető 3 perc alatt, és maximum 5 különböző hozzávalót használj. Néha a legegyszerűbb dolgokban rejlik a legnagyobb erő.”

Emeld magasabb szintre az ízélményt!

Az ízesített kávék között is slágergyanúsnak ígérkezik a Nespresso szezonális újdonsága, a Vertuo rendszer kínálatában elérhető Barista Creations Maple Pecan kávékapszula, amelyben a juharszirup karamellás édessége és a pekándió jellegzetes karaktere egyesül. Az Észak-Amerika varázslatos juharerdői által ihletett kávét forrón, hidegen, tejjel vagy feketén egyaránt elkészítheted, az aktuális hangulatodnak és az évszakváltásnak megfelelően. Ha krémes, édes élményre vágysz, adj hozzá egy kis tejet, ha pedig jegeskávéként fogyasztod, érdemes egy kis juharszirupot csepegtetned a pohár aljára.
Próbáld ki az új ízt jegeskávéként is!

MAPLE PECAN JEGES LATTE

Hozzávalók
• 1 db Nespresso Vertuo Barista Creations Maple Pecan kávékapszula (80 ml)
• 10 ml juharszirup + a díszítéshez
• 120 ml barista zabital
• 3 db nagyméretű jégkocka (30 g-os)
• 2 db pekándió

Elkészítés
• Készíts el 80 ml Nespresso Vertuo Barista Creations Maple Pecan kávét egy csészébe a „Kávékészítési mód receptekhez” üzemmód használatával (a Vertuo Next vagy a Vertuo Pop készüléken nyomd meg kétszer a kávé gombot, amíg kéken nem kezd világítani.)
• Tedd a jégkockákat egy nagyobb átlátszó pohárba, majd öntsd hozzá a juharszirupot.
• Egy tejhabosító segítségével készíts 120 ml zabitalból hideg tejhabot.
• Öntsd a kész tejhabot az előkészített pohárba, majd töltsd hozzá az elkészített kávét.
• A tetejét szórd meg apróra tört pekándióval és csepegtess rá egy kevés juharszirupot.

A limitált kiadású Maple Pecan kávé korlátozott ideig elérhető a Nespresso Boutique-okban és a nespresso.com weboldalon.