Télen is kedvelt osztrák élményrégiók (x)

Akár advent varázslatos fényeiről, téli túrázásról, síelésről, hangulatos lovas szánozásról vagy kalandos szánkózásról álmodunk, itt hegynyi lehetőség vár ránk.

Grazi élményrégió 

Az öröm ideje. A fény ideje. A meleg ideje.

Aki az adventi időszakot a Graz-i élményrégióban tölti, testközelből tapasztalhatja meg a karácsony varázsát. Minden sarkon egy adventi vásár vár ránk és helyi finomságokkal kényeztetnek minket.

Az öröm ideje – A rövid utak adventi időszaka

Grazban, amely az ízek fővárosa, az advent az ötödik évszak. Ilyenkor a tartományi székhely díszes ruhát ölt, és egy különleges, fénylő édenkertté válik, aminek köszönhetően az UNESCO világörökségét képező városban a séta és a vásárlás egészen különleges hangulatot ígér. Lenyűgöző, ahogy a grazi városháza homlokzata óriási adventi naptárként tündököl. Az összes grazi karácsonyi vásár kényelmesen, gyalogosan elérhető, ezért is hívják „a rövid utak adventjének”. Csodás hangulatot kínál az Aufsteirern karácsonyi vásár a grazi háztetők felett magasodó Schlossbergen vagy az Altgrazer Christkindlmarkt a Franziskanerviertel negyedben.

A Landhaushofban található jégbetlehem jelenti a FŐ attrakciót az adventi időszakban. Ez a jégbetlehem volt az első világviszonylatban, és méretében ma is egyedülálló. Aki még több jég után vágyik, ne hagyja ki a Grazi Jégvilágot, amely a korcsolyázás szerelmeseinek álmát váltja valóra közvetlenül a Schlossberg alatt. A fény ideje – varázslatos pillanatok. Felejthetetlen élményt jelent az egész családnak a Lumagica, egy lenyűgöző fénypark több, mint 300 kivilágított tárggyal Murhof bei Frohnleitenben. Itt egy csillogó csodavilágba léphetünk be, amelynek a neve „A kaland neve: Föld”, és egy varázslatos utazáson vehetünk részt a világ körül.

A meleg ideje – a termálvíz nyújtotta élvezet

Graztól nyugatra, a lipicaiak hazájában található a NOVA Köflach termálfürdő. Itt a jólesően meleg termálvízben és a lélegzetelállító szaunavilágban ejtőzhetünk és kényeztethetjük magunkat.

Galéria | 3 kép

Schladming-Dachstein

Gyorsaság vagy nyugalom – A tél mindenkié

Ha fehéren ragyognak a magas hegycsúcsok, a hegyi legelők érintetlen havas tájjá változnak és csend honol a hegyi erdőkben, akkor megkezdődött a tél a Schladming-Dachstein régióban.

A karakteres Dachstein-hegység északon a Hoher Dachstein és a Grimming csúcsokkal, délen a Schladmingi-Tauern hegység a hegyvidékével, közöttük pedig az Enns-völgy a varázslatos falvaival és az alpesisí-világbajnokság helyszínéül szolgáló Schladming városával: Ez a titok nyitja, ha azt szeretnénk, hogy Stájerország közepén igazán jól sikerüljön a téli szabadság.

Alpesi síelés mindenkinek

Amikor mélyen a völgyben még megül a köd, ám fent, a hegyen, a frissen előkészített sípályákon csillognak a hókristályok, egy újabb sínap kezdődött el a Schladming-Dachstein régióban. Garantáltan nagyszerű élmények várnak ránk, a kényelmes síliftezéstől kezdve egészen a nap lezárásáig a hüttében, barátokkal. Erről mindenekelőtt 9 síelhető hegy összesen 230 kilométernyi tökéletesen előkészített sípályája gondoskodik. A régió szíve a négy hegyet összekötő síliftrendszer Schladmingban, amely 123 összefüggő pályakilométert és számos funslope-ot kínál. A Skiverbund Ski amadé részeként egy síjeggyel Európa egyik legnagyobb télisport-övezetébe nyerünk belépést.

Kikapcsolódás mindenkinek

Ropogó hó a talpunk alatt, havas téli erdő – nyugalom és belassulás. Schladming-Dachstein régióban a sípályákon kívül is sok minden vár felfedezésre. Mindegy, hogy téli túrázásról, hótaposós túráról, hangulatos lovas szánozásról vagy kalandos szánkózásról beszélünk: ebben a régióban egy hegynyi lehetőség vár ránk. Schladming-Dachstein sokszínűsége egészen különlegessé varázsolja a pihenés során a családdal és a barátokkal közösen megélt pillanatokat.

Galéria | 3 kép

Kiemelt kép: Steiermark – Tom Lamm