„Mély, átalakító folyamatok kezdődnek” – Heti csillagenergiák (2023. 10. 23. – 2023. 10. 29.)

Ezt üzenik a csillagok a hétre.

Erőteljes, intenzív változásokkal és átalakító energiákat megmozgató hatásokkal érkező hétnek nézünk elébe. Hétfőn a Nap jegyváltásával megkezdődik a Skorpió időszaka. A jeggyel erősen érintett emberekhez hasonlóan, most mi is erősebb céltudatosságot és fókuszáltságot érezhetünk magunkban. Intuitív énünk és tisztánlátásunk felerősödését is hozhatja ez a hatás: megérzéseink gyakoribbak és egyértelműbbek lehetnek a következő néhány hétben. Ebben az időszakban kihívást jelenthet, hogy megtartsuk gondolkodásmódunk rugalmasságát és nyitottságát, illetve elkerüljük látásmódunk fekete-fehérré válását. Próbahelyzeteket tapasztalhatunk az elfogadás, elengedés témái kapcsán, így fontos lehet az is, hogy elkötelezettségünk ne váljon szélsőségessé az egyes kérdésekben. A hétvégén érkező teliholddal és holdfogyatkozással megérkezünk az eklipszidőszak utolsó állomásához.

A hatást érintő erőteljes bolygókapcsolódásokkal ez a pillanat nem csak egy lezárást, hanem mély, átalakító folyamatok kezdetét is jelölheti.

Lássuk, mit ígérnek a bolygóállások a hét egyes napjaira!

Hétfőn a Skorpióba lépő Nappal egyszerre érkezik meg a Hold a Vízöntő jegyébe. A levegős jegy újító energiái támogathatnak minket abban, hogy gördülékenyebben indíthassuk a hetet és könnyedebben vegyük az átmenetet az új időszakba. Ezen túl az újító minőségei felkészíthetnek minket az eklipszek hozta változások befogadására, elfogadására is.

Kedden egy erőteljesen támogató hatással folytathatjuk a hetet, és indíthatjuk az új zodiákus időszakot. A Halakba lépő Hold együttállása a Szaturnusszal segítheti belső stabilitásunk helyreállítását vagy megerősítését. A Hold-Szaturnusz páros támogató kapcsolódása a Skorpió Nappal határaink kijelölésére is hívhat minket.

Fókuszba emelheti a kérdést: hol emelünk falakat és korlátokat a szükséges keretek helyett?

Ez a hatás érzelmi-lelki előadásainkra is irányíthatja figyelmünket: ráláthatunk eredetükre, kiindulási pontjukra, így lehetőségünk nyílik megoldásukra és az ismétlődő, számunkra már nem előnyös mintáink hátrahagyására.

Szerdán a Halak Hold minőségei maradnak velünk. Ez a lelki világunkat erősen érintő energia az érzelmeink tengerére kalauzolhat minket, miközben a Hold Vénusszal alkotott szembenállása tovább fokozhatja érzékenységünket. Ez a hatás belső világunkban való elmélyülésre, erőteljesebb befelé fordulásra invitálhat minket. Belső utazásunk során a Hold-Jupiter támogató kapcsolata felteheti a kérdést: Mi az ami nekünk valójában, a leginkább számít az életben? Mi az ami igazán széppé teheti azt számukra?

Csütörtökön a Hold megérkezik a Halak Neptunusz erőterébe és összekapcsolja azt a Bak Plútóval. Az eklipszidőszak minőségei ismét felerősödhetnek azáltal, hogy a kollektív tudattalan területét jelképező két nagybolygó energiája most erőteljesebben érvényesül Hatásukra az aktuálisan zajló lelki folyamatainkban mély, sejtszintű vagy generációkra vissza menő gyógyulásban lehet részünk. Ez a hármas kapcsolat különleges módon fokozhatja érzékenységünket is: az átlagosnál nyitottabbá válhatunk, könnyebben ráhangolódhatunk a kollektívban zajló események érzelmi-energetikai vonulataira. A kollektív erőterébe való beleérzés miatt megeshet, hogy látszólag indokolatlannak tűnő érzelmi-hangulati állapotokat élünk meg, így ha tehetjük, forduljunk nagyobb türelemmel önmagunk és mások felé. Ez a hatás inspirálóan is hathat: kreativitásunk felerősödhet, így alkotó folyamatainkban előrehaladást érhetünk el, és a hétköznapok szintjén megoldásokat találhatunk elakadt helyzeteinkre.

A Halak jegy csendesebb vizei után pénteken már Kos Holddal az intenzívebb, marsi energiák veszik át a főszerepet. A nap első felében céltudatosságunk és kitartásunk felerősödhet, ami jó lehetőséget adhat, hogy kisebb volumenű, gyorsan véghez vihető feladatainkat megvalósítsuk. A délután folyamán már elkezdhetjük érezni a hétvégét átható erős energiákat, ahogyan a Mars egyre közelebb kerül a Merkúrral és a Jupiterrel való kapcsolódásához.

A hétvége energiáit az érkező eklipsz és a Mars-Merkúr-Jupiter hármas kapcsolódása határozza meg. A holdfogyatkozás kozmikus katalizátorként felgyorsíthatja azokat a folyamatokat, melyek már korábban jelen voltak életünkben. A Bika Jupiter nagyítóként fordíthatja a figyelmünket a Skorpió Merkúr és Mars témáira: fókuszba kerülhetnek az erőnkkel és akaratunkkal, illetve a gondolkodásmódunkkal és kommunikációnkkal kapcsolatos témáink. Ezzel a hatással vulkánkitörés jelleggel emelkedhetnek felszínre azok a kérdések is, melyeket eddig elnyomtunk magunkban vagy elrejtettünk önmagunk elől is. Az eklipsz és a Mars-Merkúr-Jupiter erőteljes kapcsolatának hála egy intenzív újrarendező, átrendező energiatér nyílik, amely nagy, sorsszerű változtatásokat hozhat, és alkalmas lehet a családi sorsok és minták gyógyítására is.

Kiss Fanni viselkedéselemző és asztrológus Instagram-oldala: instagram.com/lelek.emelo

Kiemelt kép: Getty Images