Vecsei H. Miklós és Pumped Gabó együtt szaval a mentális egészségünkért

Október 10. a mentális egészség napja. Ebből az alkalomból készített figyelemfelkeltő videót a Mélylevegő Projekt. A kisfilmben magyar hírességek szavalják el Szabó Lőrinc Az Egy álmai című versét.

A videóban több mint 20 magyar híresség – köztük Tóth Andi, Vecsei H. Miklós, Pumped Gabó, Tóth Vera és Győzike – szavalja el a mély és érzelmekkel teli verset, hogy felhívják a társadalom figyelmét a lelki egészség fontosságára és a mentális egészségügyi problémákra. A kezdeményezés célja, hogy csökkentse a mentális betegségekkel szembeni stigmát, és ösztönözze az embereket arra, hogy beszéljenek nyíltan érzéseikről és tapasztalataikról.

„A mentális egészség olyan terület, amely mindannyiunk életét érinti, közvetlenül vagy közvetve. A Mélylevegő Projekt célja, hogy elősegítse a párbeszédet és a tudatosságot ezen a területen, ezzel a videóval szeretnénk erős üzenetet közvetíteni a társadalom felé” – mondja mondta Pető Dorina és Juhász Bettina, a Mélylevegő Projekt társalapító pszichológusai. A gondolatot Pálovics László a projekt társalapító grafikusa, a videó vágója ezzel egészítette ki: „Ez a fajta közösségi összefogás azt is üzeni, hogy bármennyire is különbözőek vagyunk, mindig több köt össze minket, mint amennyi szétválaszt.”

A videó mától elérhető a Mélylevegő Projekt hivatalos Facebook-, Instagram-, Tiktok- és Youtube-platformján. Mindenkit arra biztatunk, hogy nézze meg, ossza meg, és csatlakozzon a kezdeményezéshez a mentális egészség világnapján, hogy együtt támogathassuk egymást és a hírességek mellé beállva felhívjuk a figyelmet a mentális egészség fontosságára.

Kiemelt kép: Canva