Heti csillagenergiák (2023. 10. 02. – 2023. 10. 08.)

Mit üzennek a csillagok erre a hétre?

A hetünket inspiráló minőségekkel, valamint pozitív felismeréseket és átalakulásokat tartogató hatásokkal indíthatjuk a merkúri energiáknak köszönhetően. Később a Nap és a Mars útját követve a Merkúr is megérkezik a Mérleg jegyébe. A bolygó jegyváltásának köszönhetően így még tovább erősödhetnek a Térben a Mérleg energiák, már kommunikációnkat és a gondolkodásmódunkat is erősen áthathatja ez minőség. Kapcsolódásaink során egyre jobban törekedhetünk a kompromisszumok megtalálására és a nyer-nyer szituációk kialakítására. A jegy kardinális minőségének hála kezdeményezőkészségünk tovább erősödhet a megfontoltsággal és a párbeszédre való törekvéssel együtt. Fontos lehet azonban, hogy ez alatt az időszak alatt megőrizzük határozottságunk és önállóságunk, mert

a túl sokáig tartó mérlegelés és a másik félhez való túlzott alkalmazkodás akár jó lehetőségek elszalasztásához és csapdahelyzetekhez is vezethet.

A hét második felében már intenzívebb, feszültebb bolygókapcsolódások érkeznek, ami könnyen hozhat magával kisebb-nagyobb súrlódásokat. Szerencsére a hét közepén felerősödött Mérleg energiák sokat segíthetnek, hogy békés, mindenki számára kedvező megoldásokat találjunk az esetleg kialakuló konfliktusokra.

heti csillagenergia október horoszkóp

Fotó: Canva

Hétfőn a Bika Hold lassabb energiáival indulunk. A nap folyamán pontosodó Merkúr- Neptunusz szembenállás hatása több síkon is megnyilvánulhat. Az eklipsz időszakhoz közeledve energiájuk tisztánlátás hozhat egy- egy élethelyzetünk kapcsán, kommunikációs szinteken azonban kedvezhet a félreértések kialakulásának. Szerencsére a Bika Hold támogathat minket abban, hogy kellő higgadtsággal kezeljük a helyzeteket, így elkerülhetjük a konfliktusok kialakulását. A Merkúr- Neptunusz kapcsolódás inspiráló minősége és a Bika Hold vénuszi energiái most kreativitásunkra is pozitív hatással lehetnek: lendületet és ihletet kaphatunk éppen futó terveinkhez, projektjeinkhez.

A kedden érkező Merkúr-Plútó támogató kapcsolattal olyan felismerésekre tehetünk szert, melyek előre lendíthetnek minket belső gondolatvilágunk, szemléletmódunk átalakítása által. Az Ikrek Holddal párosítva ez a hatás teret adhat, hogy akár régebb óta húzódó ügyeket, helyzeteket rendezzünk közelebbi kapcsolódásainkban, barátságainkban. Most kimondhatóvá válhatnak nehezebb, eddig a mélyben a lelkünket nyomó dolgok is, így lehetőség nyílhat a valódi megoldások megtalálására és gyógyító kapcsolódásokra.

Szerdán az Ikrek Hold kettősebb jellege mutatkozhat meg. Alapvetően könnyed hangulatot és kommunikációt biztosíthat ez a hatás a napra. A Vénusz-Neptunusz tanító kapcsolódásával együtt azonban felszínre hozhatja a határok kérdését is. Ez a kapcsolat arról taníthat minket, hogy

az elfogadás és a szeretet nem egyenlő a határtalansággal.

Szeretet-kapcsolatainkban is nagy szerepet játszanak a határaink: fontosak ahhoz, hogy jól tudjuk szeretni egymást és ahhoz is, hogy a kapcsolódásaink valóban igazán mélyek, minőségiek és biztonságosak lehessenek számunkra.

Csütörtökön a Mérlegbe lépő Merkúr egy tanító kapcsolatba kerül a Halakban járó Szaturnusszal. Ez a hatás arra hívhatja fel a figyelmünket, hogy fontos felismerjük: a kompromisszum nem egyenlő az önfeladással, a harmónia megőrzésének nem a konfliktuskerülés és a határok nélküliség a módja. A nap első felében az Ikrek Hold még segítheti a párbeszédek kialakulását, a könnyedebb kommunikációt. A délután folyamán, ahogyan a Hold a Rák jegyébe lép, már egyre érzékenyebbek lehetünk és a szavaink kétélű fegyverekké válhatnak: egy jókor mondott szó a nehezebb helyzetekben segítheti az egymás felé megnyílást, azonban egy rossz szó rossz pillanatban most az átlagosnál mélyebben vághat.

Pénteken a Rákban járó Hold és a Vénusz-Plútó intenzív kapcsolata együttesen egy nosztalgikus, múltba tekintő hangulatot teremthet. Ezen a napon felidéződhetnek kedves emlékeink, számunkra fontos érzelmi szálaink és erőteljesebben fókuszba kerülhet minden olyan kérdésünk, amely a múltunkhoz és őseinkhez kapcsolódik. Önismereti témákon túl ez a nap alkalmas lehet még az öngondoskodás gyakorlására, az érzelmi- lelki feltöltődésre az ősz intenzívebb energiáinak megérkezése előtt.

A hétvége alap hangulatát már a közeledő Mars-Plútó feszült kapcsolódás energiái határozzák meg. Szombaton a Rákban járó Hold egy feszült égi háromszöggel még a pontos találkozásukat megelőzően, hamarabb összekapcsolja a két nagyobb bolygót. A Rák jegy intuitív minőségeinek köszönhetően ezáltal bepillantást nyerhetünk azokba a témákba, melyeket a Mars-Plútó jövő héten érkező találkozása mozgathat meg bennünk vagy életünkben. Vasárnap már egyre inkább érezhetővé kezdenek válni a Mars-Plútó kapcsolat energiái, így sokkal jobban körvonalazódhatnak kérdéseink. Szerencsére az Oroszlán Hold és a felerősödött Mérleg energiák segíthetnek a mértéktartásban, így még nagyobb feszültségek esetén is békésen rendezhetők lehetnek a kialakult szituációk.

Kiss Fanni viselkedéselemző és asztrológus Instagram-oldala: instagram.com/lelek.emelo

Tudtad, hogy van három olyan csillagjegy, akinek kifejezetten szerencsésen és boldogan alakul az élete októberben? Ha érdekel, hogy kik ők, akkor olvasd el ezt a cikkünket!

Kiemelt kép: Getty Images