Táncjelenetek színpompás kavalkádja vár (x)

A Magyar Állami Népi Együttes új bemutatója, a Nagyvárosi Vándorok olyan színházi élményt nyújtó zenekari koncert, amelyben a zene, a tánc és a vizuális elemek egyedülálló összhangja különleges, magával ragadó utazásra invitál múlt és jelen között.

Az előadás helyszíne egy szimbolikus tér, amely a zenével együtt folyamatosan változik. A közönség egyszerre érezheti magát hazánk nagyvárosaiban, egy vidéki étteremben, erdélyi faluban, balkáni táncmulatságon vagy akár egy amerikai jazzklubban.

A műsor középpontjában Radics Ferenc prímás és zenekara áll, akik hihetetlen virtuozitással szólaltatják meg hangszereiket, és képesek a városi cigányzene nagy múltú hagyományait interpretálni a XXI. század elején.

Galéria | 8 kép

Táncjelenetek színpompás kavalkádja vár (x)

Táncjelenetek színpompás kavalkádja vár (x)

Fotó megosztása:

A zene mellett a tánc is fontos szerepet kap a műsorban: a táncjelenetek színpompás kavalkádja a hagyomány és az innováció összefonódását mutatja be. A nagy ívű zenei tablót a Magyar Állami Népi Együttes táncosai hagyományos és modern táncelemekkel, változatos és sokszínű koreográfiákkal teszik még izgalmasabbá. A magyar néptánc vibráló ritmusai és a kirobbanó energiájú cigányzene összefonódása által a produkció egyfajta kulturális barangolás a városi pezsgés és a hagyományos vidéki élet között.

A tánckoncert folyamán részesei lehetünk a nagyvárosi vándorok útjának, melyet humoros és mély érzelmi pillanatok szakítanak meg, de az út végén feledhetetlen élménnyel gazdagodva térhetünk haza.

Légy részese a Nagyvárosi Vándorok útjának 2023. szeptember 23-án és 29-én a Hagyományok Házában!