Dubaj minden mennyiségben (x)

A már jól ismert látványosságokon túl hihetetlen mennyiségű szórakoztató program, sport, sőt extrém sport lehetőség is várja a Dubajba érkezőket.

Dubajban, ebben a kb. 3 milliós városban 13000-nél is több étterem, étkezési lehetőség van, és szinte havonta adnak át egy újabb hotelt, vagy nyitnak meg újabb és újabb látványosságokat. Itt mindig történik valami és talán nem túlzás, hogy a Dubajban elérhető programok sokszínűségével nem sok másik város versenyezhet. Ez a sokféleség garantálja, hogy mindenki talál számára érdekes, izgalmas újdonságot, legyen az felnőtt vagy gyerek, egyedül vagy családdal, barátokkal utazó – itt tényleg mindenki válogathat a kedvére való elfoglaltságot. Az aktív, sportos élet nagyon is jellemző a helyiekre és számos sportolási lehetőség biztosított ebben a nagyon is meleg, sivatagi éghajlatú városban.

A legnagyobb nyári forróságban – július, augusztus idején – szinte biztos, hogy csak beltéri sportolási lehetőségeket veszünk igénybe. Légkondicionált létesítmények tömege várja az aktív, mozgást igénylő látogatókat. Itt Dubajban van a világ legmélyebb (60 méter mély!) búvárkodásra alkalmas beltéri medencéje, a Deep Dive Dubai is. A belépő ugyan borsos, de mindenképpen megéri ez a búvárparadicsom a ráköltött pénzt. A medencében különböző szinteket alakítottak ki, különböző témákban – van itt billiárd terem, garázs benne parkoló autóval, sakktábla, moziterem, és még sok más furcsaság.

Deep Dive Dubai

De a vizes élmények tovább is fokozhatóak, igaz az Atlantisban található Aquaworld kültéri program, de nyáron abszolút felüdülést jelent ez a világon a legtöbb csúszdával rendelkező vízipark. Az Atlantisban található Lost Chambers akváriumban snorkelezhetünk is, sőt kipróbálhatjuk a búvárkodás egy egyszerűbb és kényelmes formáját is. Búvársisakban merülhetünk alá, hogy együtt úszkáljunk a halakkal, rájákkal, cápákkal.

Atlantis

Ha az eddig alaphangon tartott adrenalin szintünket szeretnénk kicsit felturbózni, akkor érdemes kipróbálni a SkyViews hotel tetején található Skyviews obszervatóriumot – egy biztosítókötéllel rögzítve, de az épület tetején – szabadon sétálhatunk, alattunk pedig 220 m mélységben láthatjuk Dubajt.

Skyviews

Legalább ekkora bátorság kell az X-Line, a világ leghosszabb városi drótkötélpályáján végig csúszni a Dubaj Marina felett, úgy kb. 1km hosszan. Igazi erőpróba ez azoknak, akik félnek ugyan a magasságtól, de erőt vesznek magukon – cserébe hatalmas élmény, amikor teljesítettük ezt a kihívást is.

Xline

Az októbertől induló „téli” időszakban már szabadtéri programokkal is bőven tehetünk az egészségünkért. És hisszük vagy sem, de Dubaj nem csak sivatagból áll. Úgy nagyjából 130 km-re délkeleti irányban található Hatta terület, a Hajar-hegységben. A Hatta régió a magasabb tengerszint feletti magassága miatt hűvösebb éghajlatú, kevésbé párás, így kedvenc kiránduló helye a helyieknek is.

Hatta egykor csak történelmi erődjéről és kis sivatagi farmjairól volt ismert, ma azonban a kalandsportok kedvelőinek széles körét vonzza,

különösen a kerékpárosokat és a lelkes túrázókat. A változatos, hegyes-dombos vidék kiváló a túrázáshoz, és rendelkezik különböző nehézségű hegyi kerékpáros útvonalak hálózatával is, amelyek kezdő, középhaladó és haladó kerékpárosok számára is alkalmasak.

Hatta kayak

A Hatta-gát az 1990-es években épült, elsődlegesen azzal a céllal, hogy a területet árammal és vízzel lássa el. Manapság a kajakozás az egyik legkedveltebb sportolási lehetőség itt.

Hatta

A dubajiak előszerettel kempingeznek itt, egyre nagyobb divat a lakókocsiban éjszakázás, és újabban a minden kényelemmel ellátott glamping lett a kedvenc. A kényelmesebbek számára pedig a Hatta Fort Hotelt ajánljuk.

Fotók: Visit Dubai