Noor Alfallah és Al Pacino 2023. augusztus 24-én, New Yorkban.

Al Pacino ex-barátnője a gyerekük felügyeleti jogáért perel

A 83 éves Al Pacino és a 29 éves Noor Alfallah közös gyermeke, Roman, mindössze három hónapja született.

Noor Alfallah és Al Pacino találgatások szerint már a járvány kirobbanásakor is randizgatott egymással, de csak 2022 áprilisa óta alkottak hivatalosan is egy párt – ekkor fotózták le őket először együtt, amint épp vacsoráztak. Sokakat azonban még így is meglepett, amikor az idén 83 éves, világhírű színész képviselője megerősítette a sajtónak, hogy 2023 májusára várják első közös gyermeküket. Al Pacino negyedik gyermeke, Roman végül június elején látta meg a napvilágot – most, szeptember hetedikén pedig már arról cikkeznek a lapok világszerte, hogy a szerelmesek szakítottak, mi több, közös csemetéjük felügyeleti jogáért pereskednek egymással.

A The Blast által megszerzett jogi dokumentumok szerint a keresetet Alfallah nyújtotta be a bíróságra, és abban azt követeli, hogy övé legyen a mindössze 3 hónapos kisfiuk fizikai felügyeleti joga – míg 83 éves volt partnerének csupán „ésszerű látogatási jogot” adna. Ez mindössze annyit tesz, hogy szülei szakítását követően a kis Roman minden bizonnyal az édesanyjával fog élni.

Alfallah állítólag azt is kérte, hogy az Oscar-díjas színésszel jogi értelemben véve közös felügyeleti joguk legyen, ami azt jelenti, hogy Al Pacino részt vehet majd a gyermekükkel kapcsolatos fontosabb, például egészségügyi, vallási vagy oktatásbeli döntések meghozatalában. A The Blast szerint

a gyerektartás meghatározott összege nem szerepel a beadványban,

de a kaliforniai törvények értelmében ennek megállapítása előtt először mindkét szülő jövedelmét fel kell mérni. Alfallah állítólag azt is kérte a bíróságtól, hogy a mostani jogi procedúra összes költségét, valamint minden egyéb, az üggyel kapcsolatban felmerülő kiadást volt partnere fizessen ki.

Mindennek ellenére nem úgy tűnik, mintha fasírtban lennének egymással: szerdán egy másik párral együtt látták őket vacsorázni a Los Angeles-i Chateau Marmontban. Együtt érkeztek, és végig egymás mellett ültek az este folyamán.

Al Pacinónak a kis Roman egyébként a negyedik (de egyáltalán nem biztos, hogy utolsó) gyermeke: Jan Tarranttal közös lánya Julie Marie most 33 éves; Beverly D’Angelóval közös ikrei, Anton és Olivia pedig most 22 évesek. Alfallah, aki anno a Dél-kaliforniai Egyetem Cinematic School of Artagrees nevű művészeti iskolájában szerzett végzettséget, korábban több mint egy évig járt Mick Jaggerrel, később pedig Clint Eastwooddal hozták hírbe. Neki Roman az első, ezidáig egyetlen gyermeke.

Kiemelt kép: Noor Alfallah és Al Pacino 2023. augusztus 24-én, New Yorkban –  Fotó: Gotham/GC Images