A bikiniszezon rémei – a striák (x)

A kitágult, csíkos bőrt sokan sokféleképpen nevezik. Narancsbőr, stria, miegymás. De majdnem mindegy, milyen néven szólítják, egy valami biztos: mindenki retteg tőle! Márpedig, és talán ez a kijelentés egyúttal vigaszként is hivatott funkcionálni, tíz nőből kilenc garantáltan felfedezheti a saját testén. Az egy vaskos tévedés, hogy kizárólag a túlsúlyos hölgyek küzdenek ezzel a jelenséggel. Korántsem! Éppen ezért próbáljuk meg megfejteni alábbi írásunkban azt, hogy mitől alakul ki, és milyen megoldás kínálkozik rá?

A bőr minden belső és külső körülményre reagál!

A bőr kitágulása csak egy indikátor a sok közül, és valójában ez az, ami általában a legkisebb eltérést okozza. Viszont annál több gondot generálhat egyrészt a dehidratáltság, másrészt a nem megfelelő életvitel. Előbbi tíz emberből kilencet érint. A legtöbben kifejezetten kevés folyadékot visznek be a szervezetükbe, ezáltal vízhiányos állapotot idéznek elő. A test próbálja menteni a menthetőt, így elvonja a nedvességet mindenhonnan és bárhonnan, ahonnan csak tudja. A bőr az egyik legelső áldozat. A nyomában szárazság, és igen, striák maradnak. Utóbbi összetett témakör, nem tisztünk jelen írásban behatóbban foglalkozni vele, de maradjunk annyiban, hogy a helytelen táplálkozás és a mozgásszegény életmód együttesen olyanok, mint a csíkgenerátorok.

Ezekről a tényezőkről azért jó tudni, mert hiába minden külső próbálkozás, a narancsligetek leszüreteléséhez nélkülözhetetlen a belső viszonyok rendezése. Hiszen mindaddig, míg ez nem történik meg, addig egyfajta szélmalomharcról beszélünk.

Mi az, ami segíthet?

Szerencsére striák ellen már számtalan készítmény létezik, amiknek a közbenjárásával látványos eredmények érhetőek el, mégpedig rövid idő alatt. A bikiniszezonra való felkészülés akár hosszabb távot felölelő feladat is lehetne, de a legtöbben pusztán pár hetet adnak maguknak a bombaforma eléréséhez. Úgyhogy ebben a röpke periódusban célszerű élni a kozmetikumok adta előnyökkel, amik nagyon szép, esztétikus változást idézhetnek elő. Az természetesen egyetlen terméktől sem várható, hogy csettintésre rendezze a helyzetet, viszont az átmeneti siker borítékolható.

Melyik az egyik legnépszerűbb márka?

A Palmers határozottan nagy rajongótáborral rendelkezik, ami nem a véletlen, vagy a szerencse műve. A cég régóta azon munkálkodik, hogy a „bajba jutott” hölgyeket támogassa. A palettájában számtalan kozmetikum áll sorban a figyelemért és a használatért. A kiválasztás folyamatában célszerű alapul venni az egyéni, személyes igényeket, elvárásokat, így ugyanis egyszerű ráakadni a megfelelő kozmetikumra.

Ami nem várható el az adott terméktől, az a totális, száz százalékos siker, azaz a striák eltávolítása. Ami viszont annál inkább elvárható, és meg is tapasztalható, az a csíkok jelentős halványodása, méreteik csökkenése, a bőr minőségének javulása, az egészséges bőrérzet kialakítása és megőrzése. Ezek mind olyan előnyös tulajdonságok, amiknek a támogatásával bátran jöhet a bikiniszezon, nincsen mitől tartani! Ha mindehhez még életmódbeli váltás is társul, akkor a tartós végeredmény garantálható.

Fotó: Notino