Gyakran maguknak tesznek keresztbe azzal, hogy gátat szabnak valami újnak.

Mindannyian szeretjük a napi rituáléinkat, amelyek következetességet és stabilitást hoznak a mindennapjainkba. A változásokat pedig nem annyira, mert azok eleinte mindig ijesztőek, azzal fenyegetnek, hogy megtörik a megszokott mintáinkat, és bizonytalanságot szülnek. Pedig ha ellenállunk nekik, azzal saját magunkat gáncsolhatjuk ki.

Vannak bizonyos emberek, akik az átlagosnál is jobban félnek a változástól – és ők általában a következő csillagjegyek közül kerülnek ki.

Bika

A Bikák erőt merítenek a szokásaikból és annak az illúziójából, hogy mindent maguk irányíthatnak. Amikor azonban váratlanul beköszön az élet, és a föld jegyűek nem tervezett változásokkal szembesülnek, nyugtalanok lesznek. Ilyenkor a Bikáknak érdemes megpróbálni lazítani, és csak hagyni, hogy a dolgok a maguk útján haladjanak. Ezzel nemcsak megspórolnak egy-két aggodalmaskodó kört, de rájöhetnek, hogy az élet alapvetően azért nem annyira félelmetes, ha teret engedünk az újításoknak.

Szűz

A Szüzek akkor érzik magukat a legkényelmesebben, ha minden a helyén van, és a gondosan kialakított rendszerükben a megszokott módon folynak a dolgok. Elvégre miért változtatnának bármit azon, ami (szerintük) tökéletesen működik? A Szűz csillagjegy szülöttei ezért ingerülten reagálnak az új helyzetekre, és ezt (a környezetük bánatára) egyértelműen rossz hangulat formájában fejezik ki. Sokat segíthet rajtuk, ha egyszerűen beismerik a félelmeiket – nemcsak a belső feszültség enyhül, ha realizálják, hogy az újdonságok elkerülhetetetlenek, de ha ezt a félelmet bevallják másoknak, azzal ők is könnyebben kezelik majd a Szűz megváltozott hangulatát.

Mérleg

A Mérleg belső harmóniára való törekvése ellentétben áll azokkal a kudarcokkal és elutasításokkal, amelyeket egy-egy változás néha óhatatlanul magával hoz. Ezért olyan fontos a Mérlegeknek az önszereteten és a magabiztosságon dolgozni. Ha ezek erős pilléreken állnak, akkor könnyebben realizálják, hogy ha valami nem jól sül el, az nem az ő személyes kudarcuk, hogy az ezek elkerülése érdekében végzett görcsös  megszokások inkább megfosztják őket valami újtól, valami izgalmastól. Ami igazából lehet, hogy még jól is végződik.

Kiemelt kép: Getty Images