mehringer baleset zenekar

Súlyos autóbalesetet szenvedett a népszerű zenekar

A zenekar egyik tagja súlyos-életveszélyes sérüléseket szenvedett, amikor a koncertjükre tartva baleseteztek.

Augusztus 4-én, pénteken az Ördögkatlan Fesztiválra tartott a Mehringer együttes, amikor a kisbuszuk durrdefektet kapott, többször megpördült, végül az árokban kötött ki, a dobosuk, Frick Péter pedig súlyos-életveszélyes sérüléseket szenvedett – számolt be a történtekről Mehringer Marci, a csapat névadó-énekese a Facebookon, akit az X-Faktor tizedik évadából is ismerhetünk. Mehringer Marci 2021-ben ByeAlex mentoráltjaként a döntő előtt esett ki a műsorból, majd zenekart alapított, akikkel rengeteg koncertjük volt – a baleset is egy fellépésre tartva érte őket.

„Mint többen már tudjátok, tegnap nagyon súlyos autóbalesetet szenvedtünk az autópályán. Többen is súlyos sérülésekkel hagyták el a helyszínt, és szinte minden felszerelésünk is odaveszett. Köszönjük a sok szép üzenetet, és hogy velünk vagytok ebben a szörnyen nehéz időszakban. Ami tegnap történt, arra soha senki nem számított, és kívánjuk, hogy soha senkivel semmi hasonló ne történjen. Nem tudjuk megköszönni elégszer a rengeteg törődést és a hihetetlen gyorsaságot a katasztrófavédelemnek, a mentősöknek, a rendőröknek, a pécsi klinika orvosainak, a szekszárdi és a kaposvári kórháznak egyaránt. Hamarosan jelentkezünk, szorítsatok értünk, Frickért (Frick Peti, az együttes dobosa – a szerk.) nagyon, küldjétek neki az energiát! Nagyon vigyázzatok magatokra! Valahol van Isten” – szól a poszt.

Az énekes később egy Instagram történetben külön köszönetét fejezte ki a neki segítőknek. „Ezen kívül

mélységes tiszteletünk annak az orvos úrnak, aki hivatalból azonnal megállt mellettünk és segített a mentésben. Ugyanígy a két szolgálaton kívüli rendőrnek, akik a segítségünkre siettek.

És megannyi ismeretlen, jólelkű embernek, aki azonnal kipattant az autójából és rohant értünk. Nem tudunk nektek hogyan és elégszer hálát adni” – írta.

Az egész zenészvilág egy emberként állt a zenekar mellé, a Fábián Juli Emlékalapítvány pedig adománygyűjtés szervezésébe is kezdett. „A balesetben a zenekar egyik tagja súlyos-életveszélyes, a buszban utazó többi zenész és a stáb tagjai könnyebb, de nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedtek. A csapat teljes hangszerparkja megsemmisült, koncertbevételeik előre láthatóan az év hátralévő részére kiesnek” – derül ki a Fábián Juli Emlékalapítvány Facebook posztjából.

A kitűzött cél ötmillió forint, ami számításaik szerint fedezné a kár jelenleg becsült értékét, a hangszerjavítást és -pótlást, valamint a rehabilitáció költségeit. Amennyiben a gyűjtés túllépi az elért célt, a fennmaradó összeggel a zenekar kérésére a Tolna Megye 104 Mentőalapítványt támogatják.

Kedvezményezett: Fábián Juli Emlékalapítvány
Kedvezményezett számlaszáma: 16200151-18543755-00000000Fábián Juli Emlékalapitvány

Kiemelt kép: Instagram / @Mehringerofficial