kisgyerek összegörnyedve ül a sötétben a padlón

Éveken át tartotta fogva gyerekeit egy wisconsini anya

Horrorfilmbe illő történet.

Nemrég mi is beszámoltunk annak az eltűnt texasi tininek az esetéről, aki 8 év után, rejtélyes körülmények között ugyan, de épségben megkerült – néhány nappal később azonban kiderült, a férfi sosem volt elveszve, hanem valójában édesanyja tartotta fogva hosszú éveken keresztül.

Hasonló dologra derült fényt most egy másik amerikai államban is: egy wisconsini anyát ugyanis azzal vádolnak, hogy a nő két gyermekét éveken át „bebörtönözve” tartotta fogva otthonában. A 34 éves Katie Koch és élettársa, a 38 éves Joel Manke (lásd: a lenti képen) mindketten bűnösek lehetnek az ügyben – adta hírül két helyi hírügynökség, a CBS 58 és a WISN. Az ABC7 Eyewitness News szerint a pár egyik szomszédja nemrég egy betört ablakon keresztül pillantotta meg a 7 és a 9 éves kisfiút. A gyerekek az ominózus napon állítólag előbb egy légkondicionáló berendezésre másztak fel, onnan kiugrottak a ház udvarára, majd meztelenül sétálgatni kezdtek az utcán.

Erre már más szomszédok is felfigyeltek, akik azt mondták, hogy a kisfiúk

„úgy viselkedtek, mint az ősemberek, mintha még soha nem látták volna a Napot”.

A CBS 58-nek az egyik szomszéd, Christine Eder azt nyilatkozta, hogy az egész jelenet úgy nézett ki, mintha a gyerekek „még soha nem tartózkodtak volna a odakint azelőtt. Ha voltak is a szabadban, akkor az nagyon régen lehetett”. A nő a hátborzongató élményről azt mondta: „Egyszerűen másképp jártak. A hajuk olyan volt, mintha még sosem fésülték volna meg, sosem vágták volna le. Nem is tudták, hogy létezik a kinti világ.” Miután meglátták a meztelenül kóválygó gyerekeket, Eder férje azonnal értesítette a hatóságokat, a nő pedig szemmel tartotta a két kisfiút a rendőrök kiérkezéséig.

A gyerekek haja tele volt száradt fekáliával, a testükön pedig vérző sebek voltak – 

mondták el a rendőrök később a sajtónak. Hivatalos dokumentumok szerint amikor az anyuka körbevezette a nyomozókat a házban, az telis-tele volt szeméttel, a levegőben pedig vizelet és széklet szaga keringett. A gyerekek szobájában a falak is fekáliával voltak bekenve, a helyiség ajtaját pedig csak kívülről lehetett bezárni. Az anya azt mondta a hatóságoknak, hogy a gyerekek 5 napja nem fürödtek, és hogy több mint egy éve nem voltak orvosnál.

Az anya és a gyerekek állítólag körülbelül négy évvel ezelőtt költöztek a házba, amely Manke-é volt, a férfi 2007 óta lakta az ingatlant. Manke azt mondta a nyomozóknak, hogy az alatt az idő alatt, amíg nála laktak, a fiúk nem jártak iskolába, Koch pedig állította, hogy ő tanította otthon a gyerekeit. Az intézkedés során állítólag belátta, hogy a ház, jelenlegi állapotában nem lakható, és azzal is egyetértett, hogy a fiai jobbat érdemelnek ennél.

Mallory Davis, a Milwaukee megyei bíróság helyettes kerületi ügyésze azt mondta, hogy a fiúk életkörülményei olyanok voltak, mintha egy horrorfilmben éltek volna. „Ezek a gyerekek szörnyű mértékben sérültek az anyjuk tettei következtében.

Teljesen civilizálatlanok, még most sem szobatiszták.

Jelenlegi állapotukban képtelenek beilleszkedni a társadalomba” – foglalta össze. A tárgyalások július 26-án folytatódnak.

Hívj segítséget!

Ha úgy érzed, valaki nem önszántából tartózkodik valahol, hívd a 112-t vagy jelentsd be személyesen bármely rendőrkapitányságon! Ne várj 72 órát, a nyomozás azonnal megkezdődik.

Kiemelt kép: Illusztráció – Getty Images