Most megvalósíthatjuk terveinket – Heti csillagenergiák (2023. 07. 10. – 2023. 07. 16.)

Kiss Fanni viselkedéselemző és asztrológus előrejelzései a hétre.

Az előttünk álló héten ismét felpörögnek az események, és elkezdődnek az év második energetikai csúcspontjának felvezető körei. Elsőként a Mars érkezik meg a Szűz jegyébe, ahol majd jövő hét folyamán a Szaturnusszal való szembenállása hozhat jelentősebb eseményeket életünkbe. Most azonban lássuk, milyen üzeneteket hordozhat ez a hatás általános értelemben, a következő másfél hónapunkra nézve.

A Mars a Szűz jegyében a nagybetűs Kritikus típusát erősítheti fel bennünk. Ennek a minőségnek hála egészen augusztus végéig sokkal fogékonyabbak lehetünk a kis részletekre: terveink megvalósításának legapróbb lépéseit is kidolgozhatjuk, a megfelelő irányokat megtalálva pedig erőnket a legnagyobb fókuszban, tűpontosan fordíthatjuk a cél elérésére. Ideje az alaposságnak és gyakorlatiasságnak! A belső kritikus hangunk erősödése azonban kihívások elé is állíthat minket. A Mars jelmondata: „a legjobb védekezés a támadás” – ezalatt az időszak alatt a nehéz helyzetekben szavaink akaratlanul is élesebbek lehetnek, és az átlagosnál kritikusabbak lehetünk önmagunkkal és másokkal szemben.

Nehézség lehet még, hogy a céljaink pontossága, a megfelelő fókusz megtalálása nélkül a Mars ereje hamar elaprózódhat, szétforgácsolódhat.

 A hét közepén a kollektív fejlődési irányokat képviselő holdcsomópontok is jegyet váltanak: a Bika-Skorpió jegypáros után megérkeznek Kos- Mérleg tengelyre. Ez a hatás az elkövetkező másfél évünkre nézve meghatározó szerepet játszik majd. Élethelyzeteinken és tapasztalásainkon keresztül a kapcsolódás és önérvényesítés kérdéseit emelheti fókuszunkba. Ezekkel a témákkal 9 és 18 évvel ezelőtt már találkozhattunk: ekkor érintették a Holdcsomópontok a Kos-Mérleg jegyeket utoljára.

Az előttünk álló időszakban nagy támaszunk lehet, ha visszatekintünk az akkori tapasztalásainkra és összegezzük őket. Ebben a visszatekintésben ezekhez hasonló kérdések lehetnek segítségünkre: Milyen témák, helyzetek, szituációk voltak jelen akkor az életemben? Hogyan oldottam meg őket? Mi az érzelmi tanulságom velük kapcsolatban?

horoszkóp asztrológia ezotéria sors csillag

Fotó: Getty Images

Hétfőn a Kos Hold célratörő, tüzes, energiáival az átlagosnál lendületesebben, motiváltabban indíthatjuk a hetünket. A nap folyamán a Hold egy feszült háromszöget rajzol az égre a Bak Plútóval és a Rák Merkúrral- ennek a hatásnak köszönhetően megérkezhet hozzánk az elkövetkező hetek intenzív energiáinak előszele.

Fókuszunk jelenben tartása és intuitív énünk segítsége által ezen a napon bepillantást nyerhetünk az érkező témákba és esetleges kihívásokba.

Eközben a Mars jegyváltása lassanként elkezdi átrajzolni a Tér energetikai dinamikáit – ettől a naptól kezdve egészen augusztus 27-ig tartózkodik majd a Szűz jegyében. Ez idő alatt a legfőbb kérdésekké emelheti életünkben a Belső Erőnk fókuszálásának képességét, a Kritikánk helyes használatát és a felmerülő helyzetekhez való gyakorlatias hozzáállás megvalósítását.

Kedden már a Bika Hold földelt energiái hatnak ránk. A Hold–Szaturnusz támogató kapcsolata abban segíthet minket ezen a napon, hogy visszataláljunk belső középpontunkhoz: most a visszanyerhetjük érzelmi egyensúlyunkat és megerősíthetjük lelki stabilitásunkat, így felkészülhetünk az előttünk álló, intenzív energiákkal teli időszakra.

Szerdán a Bika Hold megérkezik az Uránusz ölelésébe, és ezzel párhuzamosan a Holdcsomópontok is jegyet váltanak- elérik a Kos–Mérleg tengelyt. Az uránuszi energiák támogathatnak minket, hogy bátran és nyitottan fogadhassuk az új hatásokat és képesek legyünk beengedni életünkbe az általuk hozott változásokat. Emellett a Hold–Uránusz kapcsolódás a tisztánlátásunkat is felerősítheti: most az elénk kerülő szituációkat és a bennük szerepet játszó embereket megláthatjuk annak, amik és akik valójában.

Csütörtökön már az Ikrek Hold sokszínű energiái hatnak. Ez a minőség fokozhatja rugalmasságunkat és alkalmazkodóképességünket, így tovább egyszerűsödhet az érkező új energetikai minőségek befogadása életünkbe. A Hold–Mars feszítő kapcsolata azonban kihívások elé állíthat minket kapcsolódásaink során: most sokkal kritikusabbá válhatnuk, mint általában és szavainknak akaratlanul is nagyobb éle lehet.

Pénteken még az Ikrek Hold energiái maradnak velünk, de már nyugalmasabb vizek várnak ránk. A Nap–Uránusz támogató kapcsolatával kiegészülve ez a hatás nyitottabbá tehet minket mások felé, kommunikációnkat és kapcsolódásinkat pedig már sokkal könnyedebb, lazább minőségek hathatják át, így az előző nap esetleges feszültségei egyszerűen feloldódhatnak.

Szombatra virradóan az Ikrek Hold és a Halak Neptunusz kapcsolódása mélyebb jelentésű álmokat hozhat számunkra. Ezen a napon intuíciónk sokkal jobb tanácsadónkká válhat a felmerülő szituációk kezelésében, mintha elkezdjük részletekbe menően elemezni a helyzeteket.

Ha nagyobb súlyú döntések meghozatalával nézünk szembe, jobb lehet a végleges válasz megadását későbbre halasztani:

most a Hold–Neptunusz kapcsolatának köszönhetően kevésbé láthatjuk tisztán a helyzeteket, embereket és motivációkat. Vasárnap már a Rák Hold befelé hívó energiái hatják át a napunkat. Érdemes hallgatnunk az invitálására és megpihenni, feltöltődni lágy minőségeiben következő hét mozgalmasabb hatásai előtt.

Kiss Fanni viselkedéselemző és asztrológus Instagram-oldala: instagram.com/lelek.emelo

Kiemelt kép: Getty Images