Egy szülésznő, mintegy 22 évvel ezelőtt megmentette egy újszülött életét – azt viszont soha nem gondolta volna, hogy később újra találkoznak és az egykori babából a menye lesz. A sors úgy hozta, hogy mégis pontosan ez történt két Utah állambeli családdal: nemrég döbbentek rá, hogy a vőlegény édesanyjának köszönhetik, hogy a menyasszony egyáltalán életben maradhatott születésekor.

Mary Ann West akkor még nem tudta, de 22 évvel ezelőtt segített világra hozni leendő menyét, Kelsey Poll-Westet (ők ketten alább, a fotón); a Utah állambeli Bountifulban található, Lakeview kórházban. Kelsey édesanyja, Stacy Poll 2001 júniusában került a szülészetre, hogy életet adjon harmadik gyermekének. Ám annak ellenére, hogy korábban már kétszer is volt állapotos, úgy érezte, hogy ez alkalommal túlterheltebb. Akkoriban teljes munkaidőben dolgozott, ráadásul a harmadik baba mindössze kilenc hónappal a második után készült megérkezni.

„Nagyon ideges voltam, mert nem számítottunk arra, hogy ilyen gyorsan lesz egy harmadik gyerekünk – mondta a KSL.com-nak. – Teljesen le voltam terhelve, és aggódtam, hogy hogyan fogjuk kezelni egy újabb baba születését”. Szerencsére azonban épp ekkor találkozott az ügyeletes szülésznővel, Mary Ann Westtel, aki azonnal nyugtatni kezdte. „Mary Ann azt mondta, hogy minden rendben lesz, és hogy ő is három gyerek dolgozó anyukája. Nagyon megnyugtató volt, amiért nagyon hálás voltam neki” – emlékezett vissza Stacy. Mary Ann ezután az éjszakát Stacy mellett töltötte, és mesélt neki a nemrég született kisfiáról…

A szülésznő közbelépett 

Azonban a vajúdás egy pontján Stacy úgy érezte, hogy valami nem stimmel, a szülésznő pedig azonnal ellenőrizte az állapotát, mire

a köldökzsinór rendellenes tapadását fedezte fel a várandós anya testében.

Ez egy ritka szülési komplikáció, ami, ha nem veszik észre időben és nem kezelik, az anya és a baba vérveszteséghez, sőt akár halálhoz is vezethet. Ebben az esetben tehát a szülésznő ébersége volt az, ami megmentette az anyuka és a születendő baba életét is.

Állítása szerint Mary Ann a mai napig tisztán emlékszik erre a napra, hiszen soha korábban, és azóta sem tapasztalt munkája során ehhez hasonló komplikációt. A szülés végül sikeres volt, Mary Ann pedig az elsők között üdvözölhette az épségben megszületett kislányt.

„Előbb érintette meg Kelseyt, mint én.

A hasamra tette, és megmutatta a 10 ujját és 10 lábujját” – idézte fel Stacy.

Miután Stacy és Kelsey elhagyták a kórházat, nem számítottak arra, hogy valaha találkoznak még az őket megmentő szülésznővel. Évekkel később azonban Kelsey és Mary Ann fia, Tyler egymásba szerettek.

Hogyan találkoztak a fiatalok? 

Pont, mint egy filmben! Kelsey egy bankban dolgozott, ahová egy szép nap Tyler besétált, hogy befizessen egy csekket. Beszélgetni kezdtek, és olyannyira szimpatikusak lettek egymásnak, hogy nem sokkal később egy randit is megbeszéltek.

Mikor már teljesen egymásba szerettek, Kelsey és Tyler úgy döntöttek, eljött az idő, hogy bemutassák egymásnak a szüleiket is, és elkezdjék szervezni esküvőjüket. A találkozó során Mary Ann megemlítette, hogy 2001 nyara óta dolgozik szülésznőként a Lakeview kórházban – azaz ugyanabban az évben kezdett ott, amikor Kelsey született. Stacy-nek szöget ütött a fejébe, hogy vajon a lánya leendő anyósa ugyanaz a személy lehet-e, aki több mint két évtizeddel korábban megmentette az életét.

„Ismerősnek tűnt, de nem voltam biztos benne, hogy ő az”

– mondta.

Elhatározta, hogy előszedi a régi, családi fotóalbumokat, és megkeresi a képeket Kelsey születésének napjáról. Miután meglátta fotón az őket akkor megmentő szülésznőt, megdöbbenve jött rá, hogy Mary Ann valójában az az ember, akinek mindketten az életüket köszönhetik. Miután a fotót megmutatta Tylernek, ő is megerősítette, hogy bizony az édesanyja látható azon.

A pár azóta végképp úgy véli, hogy találkozásuk sorsszerű volt.

„Ez volt az egyik olyan dolog, ami megerősített abban, hogy Tyler olyasvalaki, akivel életem hátralévő részében együtt akarok lenni, és emellett közelebb éreztem magam az édesanyjához és a családjához is” – mondta Kelsey.

Mary Ann mindeközben nem is lehetne boldogabb, hogy a 22 évvel ezelőtt megmentett kislányt ma már hivatalosan is családtagként üdvözölheti. „Ő tényleg egy csoda. Tényleg úgy érzem, hogy ennek így kellett lennie” – értett egyet menyével a szülésznő. Stacy pedig hasonlóképp örvend, hogy a nő, aki anno megmentette az életüket, most már örökre a közelükben maradhat.

„Mary Ann nem is tudja, mennyire aggódtam a kezdetektől fogva a harmadik szülésem miatt. Nem voltam felkészülve rá. Erre bejött és annyit mondott: »Rendben leszel, csajszi«, és végig fogta a kezemet… most pedig házasok a gyerekeink! Mary Ann egy gyöngyszem. Kelsey számára a legnagyobb ajándék, hogy mindkét anyukája így kötődik hozzá” – lelkendezett Stacy.

Kiemelt kép: Illusztráció – Getty Images