Vintage shop prater

Beugrottunk… 4. rész: Időutazás és kincsvadászat

A nőklapja.hu legújabb sorozatában ellátogatunk azokra a helyekre, amelyek különösen közel állnak a szívünkhöz, mert nem mindennapi értékeket képviselnek. Az első „évadunkban” a budapesti vintage üzleteket járjuk végig, hogy megmutassuk, hogyan lehetünk egyediek, stílusosak úgy, hogy közben nem sérül a legfontosabb szempontunk, a szívügyünk: a fenntarthatóság. A negyedik részben a Práter Vintage-be ugrottunk be, ahol visszautazhatunk az elmúlt évtizedekbe, és exkluzív, valódi régi holmikra bukkanhatunk.

Különlegességek másodkézből – ez a Práter utcai Vintage Shop mottója, amely több mint húsz éve örvendeztet meg nem mindennapi kínálatával – vagyis inkább gyűjteményével – céltudatos vásárlókat, kalandra vágyó kincskeresőket és a véletlenül betévedőket egyaránt. Az anya-lánya páros, akik a boltot üzemeltetik, mindig is az extrát, a szokatlant és a megújulásra képes, alkalmas régit keresték, ezért mára a Práter Vintage a filmes stylistok egyik kedvenc lelőhelye is lett.

Itt nem találunk két-három évvel ezelőtti fast fashion kollekciókból származó darabokat, találhatunk viszont igazi vintage, finom kézimunkával készült menyasszonyi ruhát, nyolcvanas évekből maradt aranyblézert, és rengeteg vintage illetve retró kiegészítőt. A bolt nem túl nagy, de dugig van holmival – érdemes rászánni az időt a keresgélésre, próbálgatásra, innen garantáltan senki nem távozik üres kézzel!

Beugrottunk… sorozatunk korábbi részei ide kattintva nézhetők meg.

Kiemelt kép: Canva