irodában egy férfi mohó tekinettel néz egy elsétáló nő után, kezében kávéscsészét tartva

Zaklatással vádolják az orvost, aki egy éven át az ondóját keverte egy nő kávéjába

A nőnek feltűnt az ital furcsa íze.

A meg nem nevezett áldozat a bírósági dokumentumok szerint 2020 végén vette észre először, hogy valami nem stimmel a kávéjával – de közel egy évig fogalma sem volt róla, hogy valójában mi lehet a baj az italával. „Belekortyolt az italába, de azonnal kiköpte a mosogatóba. Nem volt jó íze. Sós volt. A maradékot a mosogatóba öntötte, és látta, hogy egy sűrű, ragacsos anyag is ürült a csészéből. Egyszerűen tudta, hogy ez valami olyasmi, aminek nem kellett volna ott lennie. Egy pillanatig sem gondolt arra, hogy sperma lehetett” – foglalta össze a Daily Mailnek Richard Posner, a gloucesteri bíróság ügyésze. A nő végül 2021 szeptemberében jutott arra, hogy szerinte rendszeresen valamiféle gyanús, ragacsos anyag kerül a kávéjába, ezért panaszával a hatóságokhoz fordult.

Posner elmondta, hogy „(a nőnek) jó oka volt gyanakodni, ugyanis valóban olyan anyag volt a kávéjában, amelynek egyáltalán nem volt ott semmi keresnivalója.

A vádlott spermája került az italokba, amelyeket a vád szerint a vádlott készített neki.

Azáltal, hogy spermát adott a kávéhoz azzal a céllal, hogy a nő azt lenyelje, a férfi megpróbálta a nőt szexuális tevékenységre bírni”. Miután a nő feljelentést tett a rendőrségen, egy laboratóriumi vizsgálat megerősítette, hogy a kávéjában talált gyanús anyag egy 55 éves háziorvos, bizonyos Dr. Nicholas John Chapman spermája volt. A férfit felfüggesztett letartóztatásba helyzeték, de azóta is tagadja a vádakat.

Posner úr elmondta a bíróságnak, hogy a nő, miután szöget ütött a fejébe, hogy valami rendellenes történik a kávéjával, megvárta, amíg a következő héten újabb italt készített neki az orvos. Ekkor vett észre a férfi nadrágzsebében egy tégelyt, ami látszólag a gyanús anyaggal volt tele. „Ez azonnal gyanút keltett benne. A kávét a mosogatóba borította, ekkor vette észre a nyálkás nyomot is. Az anyag egy részét mintavevő edénybe tette, a bögre alján lévő nyálkás anyagról pedig fényképeket készített” – magyarázta az ügyész. A mintákat a nő fagyasztóba tette, és később így adta át a rendőrségnek. A mintákat kielemezték, és azok valóban DNS-egyezést mutattak a vádlottal.

Hogyan került ondó a kávéba?

A rendőrség a saját rendelőjében tartóztatta le a háziorvost, a férfi pedig kihallgatása során azt mondta, hogy sokkolta az ügy, és tagadta, hogy ő tette volna az ondót a kávéba. Chapman később azt állította, hogy egy tinédzserkora óta fennálló egészségi állapot miatt

székelés közben ondó is távozik testéből,

és hogy szerinte emiatt maradhatott ilyen anyag a kezén – ami aztán a kávéba kerülhetett. Posner úr szerint a vádlott elfogadta, hogy a bíróság értelmezése szerint szexuális aktust hajtott végre a vécében, de azt tagadta, hogy az áldozatra végzett volna önkielégítést, ugyanakkor „lehet, hogy nem mosta meg a kezét” utána. A vád szerint nem volt ésszerű magyarázata arra, hogy az ondója a nő italába került.

A két vádpont szerint a férfi 2021. szeptember 13-án, valamint 2020. szeptember 12. és 2021. szeptember 12. között kísérelt meg beleegyezés nélkül szexuális tevékenységet folytatni a nővel azáltal, hogy lenyelette vele az ondóját. A védelem, azaz Virginia Cornwall ügyvédnő azt hangsúlyozta a bíróságnak, hogy vádlottja nem mutatott szexuális érdeklődést az áldozat iránt. „Semmikor sem viselkedett illetlenül, és nem kizárólag neki készített kávét. Szeptember 13-án nem főzött kávét, és tagadja, hogy bármikor is tett volna bármit a nő kávéjába, nem tudja, hogy ki tehette ezt. Nem piszkált bele a lány kávéjába, és csak feltételezi, hogy valaki más tehette ezt tréfából. Bár a szeptember 13-án begyűjtött kávéminta tartalmazta a testnedveit, van olyan alapbetegsége, amely miatt székeléskor ondót is ürít” – mondta az ügyvéd, hozzátéve: az ondó vádlottja esetében „a székletürítés mellékterméke és nem szexuális jellegű”.

Az ügyben további tárgyalásokat folytatnak majd.

Kiemelt kép: Illusztráció – Fotó: Getty Images