Fontos, hogy most észnél legyünk – Heti csillagenergiák (2023. 06. 05. – 2023. 06. 11.)

Kiss Fanni viselkedéselemző és asztrológus előrejelzései a hétre.

Az előttünk álló héten több, hosszabb-rövidebb távú változásra is számíthatunk a Térben. A Vénusz maga mögött hagyja a Rák jegyének érzelmes terét, és átlép az Oroszlán tüzes, vad, birodalmába. Ez a hatás a Vénusz hátráló mozgásának köszönhetően hosszabb távon velünk marad, egészen október elejéig kaphatunk helyzeteket, kihívásokat az általa képviselt témákból. Az Oroszlán Vénusz igazi bátor, eltökélt, szenvedélyes feminin energia. Ez a vad nőiesség azonban nem a rombolásról szól, sokkal inkább arról a bennünk élő minőségről, amelyik nem fél határt húzni azért, hogy megvédje legbensőbb világát, önmagát, és ezután akár másokat is védelmébe tud venni. Ez a minőség képes értékrendjét, saját igényeit és szükségleteit is képviselni; mindezt szeretetteljeljesen, a másikat is figyelemmel tartva, de mégis eltökélten, nem meghátrálval. A Vénusz hagyományos jele egy kézitükör formájára emlékeztet – ez árulkodik a vénuszi témák egy nagy csoportjáról, az emberi kapcsolódásokról. Ezek gyakran olyanok lehetnek, mintha a kezünkbe vennénk egy tükröt:

a másikra tekintve magunkból is megláthatunk valamit.

Az Oroszlán a Nap, a Fény jegye. A Vénusz a jegyben tett útja során arra hív, hogy ha a másikban meglátunk egy tulajdonságot, akkor az irigység, féltékenység vagy kritika helyett tegyük fel a kérdést: mi lehet ennek a jó oldala, és hogyan fordíthatnám azt saját javamra? Például, ha úgy érzem, zavar a másik térfoglaló, előtérbe helyezkedő viselkedése, megkérdezhetem magamtól: hogyan érzek azzal a bennem élő részemmel kapcsolatban, aki szívesen foglalna teret magának, aki nem bánja, ha a figyelem rá szegeződik? És hogyan segíthetné ez a részem most az életemet egy jobb irányba? A

hétvégén a Plútó is jegyet vált: az elkövetkező, nagyjából 250 évre tekintve most utoljára lépi át a Bak jegy küszöbét.

Egy utolsó lehetőséget ad nekünk, hogy még utoljára visszatekintsünk mindarra, amit ebben a jegyben tett útja során megtanulhattunk. Arra hív, hogy kristályosítsuk lelkünkben a tanulságainkat a felelősségvállalásról, a felvállalt terhekről, a rendszerekhez való hozzáállásunkról, a céltudatosságról, a keretekről és korlátokról. Ezeknek a mély témáknak a súlyán sokat könnyíthet a Merkúr jegyváltása: ahogy az Ikrek jegyébe lép, elkezdhetjük érezni, hogy a megnövekvő rugalmasságunknak hála sokkal könnyedebben állunk hozzá az élet dolgaihoz.

csillagok

Fotó: Getty Images

Nagyon intenzív energiákkal indíthatjuk a hetünket. A Bak Hold céltudatos minőségei mellett a Vénusz jegyváltása is nagy hatást gyakorolhat ránk. Az Oroszlán Vénusz előhívhatja vadabb, tüzesebb oldalunkat, miközben megérkezik a nagy égi háromszög energiaterébe. A Plútóval való szembenállásával erőteljesebb reakciókra, szélsőségesebb nézőpontokra sarkallhat minket. Kapcsolódásaink során éppen ezért érdemes lehet ezen a napon óvatosabban bánni a kimondott szavakkal és a levont következtetésekkel egyaránt.

Kedden a valamivel csendesebb napnak nézünk elébe. Bár a Vénusz energiáinak még a hét végéig nem inthetünk búcsút, de ezen a napon a Bak Hold, valamint a Bika Uránusz és Merkúr támogató kapcsolódása segíthet megtartani higgadtságunkat és ezáltal nyitottnak maradni a felismerésekre, a különféle nézőpontok befogadására.

Szerdán a Vízöntőbe lépő Hold fokozza a hangulatot. A Plútóval együtt állva ismét előtérbe hozza a nagy égi háromszög energiáit, és a vénuszi témák erőteljesebben megmozdulhatnak lelkünkben. A Plútó által képviselt mélyebb lelki tartalmaink közül most fókuszba kerülhet minden, ami a kapcsolódásainkról, a szeretetről és a szerelemről, illetve értékrendünkről és az élethez való hozzáállásunkról szól.

Csütörtökön ismét egy nyugalmasabb nap vár ránk. A háttérben érezhető marad ugyan a Vénusz-Jupiter-Plútó hármasának energiája, de ezen a napon a Vízöntő Hold minőségei lesznek inkább dominánsak. Ez a hatás arra invitál, hogy merjünk befogadóak lenni az új megoldásokra. Most bátran kipróbálhatunk valami olyasmit, amit egyébként nem tennénk önszántunkból. Ez a nyitottság kimozdíthatja a megakadt helyzeteket, és egészen váratlan megoldásokat hozhat a felmerült problémákra, konfliktusokra.

Pénteken már a Halak Hold energiái köszöntenek minket. Most azonban nem a megszokott, intuitív, álmodozó Halak minőséggel találkozhatunk. A Szaturnusszal együttálló Hold egy sokkal mélyebb befelé tekintésre invitálhat miket. Arra hívhat, álljunk meg egy pillanatra és tekintsük át belső világunk rendszerét. Ennek az átlátása egy fontos lépcső lehet ahhoz, hogy képesek legyünk képviselni értékrendünk és annak megfelelően, azzal összhangban cselekedni. Ez a hatás előre vetíti a jövő héten érkező Jupiter-Szaturnusz támogató kapcsolódás energiáit is. Ezen a napon az intuitív énünknek nagyobb teret engedve egy kis betekintést nyerhetünk az akkor érkező minőségekbe. Ennek a ráhangolódásnak a segítségével könnyebben felismerhetjük majd a hatás által érkező lehetőségeket.

A hétvégét a Vénusz-Jupiter-Plútó hármas feszült kapcsolódása hatja át. A Kosba lépő Holddal együtt sokkal ingerlékenyebbek lehetünk és erőteljesebb reakciókat adhatunk a tőlünk megszokottnál. A helyzetek megoldásában azonban segítségünkre lehet a Merkúr-Plútó támogató kapcsolódása: ha sikerül kimondanunk a megfelelő szavakat, akkor most nagy hatást gyakorolhatunk a szituációk pozitív kimenetelére. 

Kiss Fanni viselkedéselemző és asztrológus Instagram-oldala: instagram.com/lelek.emelo

Kiemelt kép: Getty Images