Van, aki irányítja, van, aki egyszerűen csak befogadja a spirituális tapasztalásokat.

A természetfeletti képességek mélyebb megértéshez segítik hozzá birtokosukat, különösen, ami a bonyolult emberi kapcsolatok közti lavírozást illeti. Emellett színessé varázsolják a hétköznapok fekete-fehér világát, és lehetővé teszik, hogy a megszokotton túllépve megélhessük a spiritualitást. A tizenkét jegy közül természetesen mindnek megvannak a maguk egyedi jellemzői és különleges készségei, ám néhányuk valóságos prófétaként éli mindennapjait. Átlátnak rajtunk, mintha csak ismernék a körülöttük élőkben dúló érzelmeket, sőt mi több, megérzik, ha a dolgok várhatóan rosszul alakulnak, és titokzatos ösztöneikre hallgatva csak ritka esetekben tévednek. 

Ikrek

Az Ikrek szülötte bátran támaszkodhat hatodik érzékére, erős intuícióit a jegy uralta Merkúrnak, vagyis a Naphoz legközelebb lévő bolygónak köszönheti, melyet a hírvivő Istenről neveztek el. Ennek a tartománynak köszönhetően az Ikrek nyitottak a más világokból érkező spirituális üzenetekre és ezoterikus hiedelmekre. Mindig készen állnak, hogy meséket, titkokat és történeteket halljanak idegenektől, szellemektől vagy túlvilági erőktől. Ragyogó elméjük folytonosan képes a befogadásra, akkor is, amikor aludni térnek, hiszen az álmok különleges helyet foglalnak el a szívükben, és minden esetben fontos, megfejtésre váró üzeneteket hordoznak. Az Ikrek gyakran tapasztalnak paranormális élményeket, vonzzák a szellemeket, így gyakran hívják őket például házak megtisztításához vagy a gonosz energiák szabadon engedéséhez. 

 

Skorpió

A Skorpiók tudat alatt hajlamosak a paranormális tapasztalások keresésére és ügyesen kiszagolják a csalásokat, a pszichés képességekre vonatkozó hamis állításokat. Ők uralják a halált, titkokat, nyugtalan szellemeket és az újjászületést jelképező nyolcadik házat, mely a rendkívüli szellemi adottságokat egyaránt magába foglalja. Intuícióik és ellentmondást nem ismerő őszinteségük révén úgy olvasnak a különféle dimenziókban, mintha csak könyvek lapjait bújnák. Ösztönös bátorságuk, kíváncsiságuk a halál, a misztikum és a természetfeletti iránt ahelyett, hogy megrémítené őket, csak még inkább felébreszti energiáikat. Nem kenyerük a mellébeszélés, így a spirituális létet is ugyanolyan természetességgel, örömmel fogadják és használják ki képességeiket mások gyógyítására, a megtévesztő köd eloszlatására. 

Halak

A Halak számára a jegy uralkodó bolygója, a Neptunusz hozza el a tiszta látomásokat és előrelátó víziókat. Ez a mentális képesség kivételes megértésként nyilvánul meg, amely túlmutat fizikai világunk határain, ugyanis eredendő hatodik érzékük révén a jövő körvonalait is képesek meglátni. Előfordulhat, hogy éppen akkor hívnak vagy küldenek vigasztaló üzenetet, amikor kimondottan szükségünk van rá, éles érzékeik pedig segítenek elkerülni a még be nem következett problémákat is. A Halak gyakran használják képességeiket döntéshozatalkor, vagy bizonyos, megmagyarázhatatlanul vonzó helyzetekben is hagyatkoznak rájuk. Ez az előrelátás, ha hatékonyan alkalmazzák, megváltoztathatja a dolgok menetét, megszilárdítva a Halak helyzetét a csillagjegyek között.

Kiemelt kép: Canva