A legnagyobb ellentétek is kibékíthetők – Heti csillagenergiák (2023. 05. 29. – 2023. 06. 04.)

Kiss Fanni viselkedéselemző és asztrológus előrejelzései a hétre.

Ezen a héten a Hold útja egy egészen különleges hatással támogathat meg minket: sorra kapcsolódik az elmúlt hetek nehezebb bolygóállásainak résztvevőivel, ezáltal ismét behozva a térbe az energiájukat. Most már azonban egy teljesen más színben tüntetheti fel őket, így letisztulhat mindaz, ami bennünk van ez után az időszak után.Támogatást kaphatunk ahhoz, hogy pontosan meg tudjuk fogalmazni, hogyan is érzünk a történtekkel kapcsolatban és  lehetőségünk nyílhat szembenézni azzal, amivel nem tudtunk a kihívásokkal teli helyzetek forgatagában. Ez idő alatt akkor érezhetjük feszültebbnek magunkat, ha ellenállunk ennek a folyamatnak, vagy a fókuszunkat inkább a külső eseményekre fordítjuk. Nagyobb harmóniába kerülhetünk az energiákkal, ha törekszünk arra, hogy befelé figyeljünk és minél nagyobb őszinteséggel forduljunk önmagunk felé. Belső nyugtalanságunk most azáltal csökkenhet a leginkább, ha tisztán láthatjuk az érzelmi állapotunk mögött meghúzódó kiváltó okokat. A Hold nem csak érzelmeinket uralja, hanem a tudattalan kapujának őre is: a hét folyamán fontos információkat hozhat felszínre lelkünk mélyebb birodalmából. Ennek hatására álmaink intenzívebbek lehetnek és jelentős információkat hordozhatnak: üzenhetnek mélyebb lelki tartalmainkról, vagy az élethelyzetünket érintő nagyobb összefüggésekre is rávilágíthatnak. Mindezen túl a hét első felében, a Mérleg Hold napjaiban mindenki számára előnyös megoldásokat találhatunk az elmúlt hetek esetleges nézeteltéréseinek rendezésére, ha a konfliktusok elkerülése helyett a kompromisszumok és közös nevezők megtalálására törekszünk. A hét közepén a Skorpió Hold a lezárás és belső világunk vizsgálatának folyamatait támogathatja, míg a hétvégén érkező Nyilas telihold már új szemléletmódok és a nagyobb, teljesebb kép meglátására irányíthatja figyelmünket. 

Fotó: Unsplash

Hétfőn még a Szűz Hold energiáiban indíthatjuk el a hetünket. Napközben a Hold-Neptunusz kapcsolata kihívásokat okozhat a belső kritikus hangunk felerősítése által. Most sokkal bosszantóbbnak élhetjük meg az elkövetett apróbb hibákat is. Érdemes lehet azonban óvatosan bánni az ítéletalkotással. A neheztelés által könnyen egy ördögi körbe ránthatjuk magunkat: a növekvő kritikával egyre nehezebbé válhat fókuszunk megtartása, és így egyre hajlamosabbá válhatunk újabb és újabb hibák elkövetésére. A lehető leginkább azzal segíthetünk önmagunknak ezen a napon, ha igyekszünk nagyobb megértéssel fordulni önmagunk és mások felé, valamint csökkentjük elvárásaink szintjét.  

A keddi napunkon már a Mérlegben járó Hold kísér minket. Útja során egy feszültebb ám jó lehetőségeket tartogató energiákkal teli négyszöget hoz létre az Oroszlán Marssal, a Bika Jupiterrel és a Halak Szaturnusszal. Ez a hatás azt üzeni: most a legnagyobb ellentétek is kibékíthetők – akár önmagunkon belül, akár másokkal kapcsolatban – ha készek vagyunk a különbségek helyett az azonosságokra fókuszálni, az egyformán előnyös megoldásokra törekedni! 

Szerdán a Rákban járó Vénusszal kerül egy kölcsönös, feszítő kapcsolatba a Mérleg Hold, és a Halak Neptunusz is csatlakozik hozzájuk. Ez a hatás erőteljesen meghívhatja intuitív énünket: megérzéseink felerősödhetnek, és az éjszaka folyamán érkező álmaink is fontos üzenetet hordozhatnak. A Hold, mint a tudattalan kapuja a Vénusz-Neptunusz energiáink segítségével fontos információkat hozhat felszínre kapcsolódásainkról. Tisztázhatjuk önmagunkban, hogy  milyennek érezzük azok minőségét, mélységét, erősségét, valódiságát és azt is, hogy mennyire van ez összhangban a valódi igényeinkkel és szükségleteinkkel.  

Csütörtökön a Skorpióba lépő Hold visszahozza a térbe a szilárd jegyek első fokain kialakult Mars-Jupiter-Plútó kapcsolódást és egy feszült négyszöggé bővíti ezt a hatást. Ez az összetett energia segíthet minket abban, hogy szembe nézzünk mindazzal, amivel esetleg nem volt erőnk az elmúlt hetek forgatagában. A kedélyek csillapodásával most egy jó alkalom kínálkozik arra, hogy a Skorpió Hold befelé hívó hangjának engedjünk. Önmagunkba tekintve a lehető legnagyobb őszinteséggel megfigyelhetjük és így megérthetjük, hogyan is érzünk a kialakult helyzetekkel vagy a történtekkel kapcsolatban.  

Pénteken a Hold ismét kapcsolódik a Neptunusszal és a Vénusszal. Hármasuk egy támogató energiákkal és pozitív minőségekkel teli nagy égi háromszöget alkot a víz elemű jegyekben. Ez a hatást akkor tudjuk a leginkább javunkra fordítani, ha ezen a napon nagyobb tudatossággal vagyunk jelen a megszokottnál, és nyitottak maradunk érzelmi és intuitív oldalunk felé, mert ezáltal vehetjük észre a kínálkozó lehetőségeket.

Most mindennél jobban megéri hallgatni arra a bizonyos első megérzésre!

Ezek a gyengéd energiák abban is a segítségünkre lehetnek, hogy nagyobb figyelmet fordítsunk saját lelki világunkra, és időt szánjunk az öngondoskodás valamilyen formájára is.   

A hétvégénket a Nyilas Hold optimista, lendületes energiái hatják át. A jegyben megszülető telihold fényében megláthatjuk a nagyobb képet az elmúlt hetekben szerzett tapasztalásainkról és megéléseinkről. A teliholddal párhuzamosan pontosuló Merkúr-Uránusz együttállás pedig egészen váratlan felismerésekhez is vezethet, melyekkel teljesen más színben láthatjuk ezeket a történéseket. Ebből az új aspektusból szemlélve megváltoztathatjuk hozzáállásunkat vagy levonhatjuk a megfelelő tanulságokat, és megoldásokat találhatunk arra is, amiről azt hittük, hogy lehetetlen.  

Kiss Fanni viselkedéselemző és asztrológus Instagram-oldala: instagram.com/lelek.emelo

Kiemelt kép: Getty Images