Jöjjön a nyaralás, jöjjön a kerékpár! (x)

Érzed a hűvös szellőt a hajadban. Elcsodálkozol az elhaladó táj szépségén. Csak a saját lélegzeted zavarja meg a határtalan idillt. Csábítóan hangzik? Akkor pattanj nyeregbe és indulj Alsó-Ausztria felé, ahol hat gondosan összeállított kerékpáros felfedezőtúra vár. Egy felfedezetlen gyöngyszem kellemes szálláshelyekkel és kiváló vendéglőkkel. Elárulunk néhány bennfentes tippet, amelyeket csak a helyiek ismernek vagy a helyi jóbarátok ajánlottak. Kerékpározz el – egyik új kedvenc helyedről a másikra!

Induljunk együtt az Ybbstal-kerékpárúton. Ott hűs folyók, vad patakok és festői alpesi tavak nyújtanak frissítő megállókat útközben. Egyedülálló túra, amely az érintetlen természetben és igazi erőterek mellett vezet. Kicsi és bájos szálláshelyeket választunk. Rusztikus vendéglőkben étkezünk. Mi többre vágyhat egy kerékpáros szív? A válasz erre a kérdésre: esetleg egy kis akcióra. Akkor a Wexl Trails mindenképpen ideális úti cél.

Ha a flow-trail, jumplines vagy downhill kifejezéstől nem ráncolod a homlokod, akkor ez a tökéletes hely számodra. Itt az adrenalin, az akció és a szabadságérzés a mindennapok része. Apropó, oldalunkon azt is eláruljuk, melyik ágyba fogsz este kimerülten bezuhanni, valamint hol érdemes az elégetett kalóriákat pótolni. De nem csak a meredek downhill pályákon szerezhetsz határtalan élményeket.

A Iron Curtain Trail (EuroVelo 13) nemcsak a fizikai erőnlétet, hanem a történelem megértését is edzi. Egykori tank-nyomvonalak, határkerítések és történelmi bunkerek mellett kerékpáron tapasztalhatod meg a vasfüggöny maradványait. Mielőtt a dolgok túlságosan elgondolkodtatóvá válnának, látogass el honlapunkra néhány kiváló tippért az útvonal mentén, ami olyan helyekre vezet, ahol határtalan élmények várnak. Az inspiráló Bécsi-erdőn keresztül vezető kerékpáros felfedezőtúránk a történelem egy egészen más aspektusára világít rá.

Ahol egykor a nemesek kastélyaikban éltek,

a Klöster-Kaiser-Künstler-kerékpártúra egyik művészeti és kulturális látnivalótól a másikig vezet.

 A páratlan szépségű tájon kerékpározva első kézből tapasztalhatod meg a művészi intelligenciát. Minden inspirációt, ami az út mentén rejlik, nagyon szívesen magaddal vihetsz. A moderntől a klasszikusig: A művészetekhez hasonlóan a kulináris élvezetek is így mutatkoznak be az útvonal mentén. Ha a művészetről és kultúráról szóló beszélgetésektől kezd kiszáradni a torkod, akkor a legjobb, ha néhány napot hosszabbítasz a kerékpáros nyaralásom, és eltekersz a legjobb pincesorokhoz.

Retz környékén a bor kis idilli házakban lakik és várja a szomjas kerékpárosokat.

A Retz körüli kerékpáros csillagtúrák olyanok, mint egy navi, amely a legszebb pincesorokon keresztül vezet végig a szőlőskertek mentén.

A nagy eufória közepette gyorsan jusson eszünkbe a nem hivatalos mottó is: Don´t drink (túl sokat) and bike!

Felfedezőtúráinkon megismerkedhetsz tehát frissítő fürdőtavakkal, akciódús ösvényekkel, a történelem tanúival, a művészeti és kulturális élet csúcspontjaival és a pincesorok hőseivel. De veheted kicsit lazábbra is a figurát. A „töltődjünk fel, kérem” mottóhoz hűen irány a Duna partja. Ausztria leghosszabb és leghíresebb folyója áramot termel, embereket és árukat szállít, és a világ minden táján keringőre kér fel. A Duna-menti kerékpárút is ugyanolyan sokoldalú, mint maga a Duna. Olyan helyekkel, ahol feltöltődhetsz olyan felejthetetlen találkozásokkal és élményekkel, amelyek három-négyszeres ütemben dobogtatják meg a szívedet.

Galéria | 6 kép

Az összes kerékpáros felfedezőtúra itt található!

Kiemelt kép: Niederösterreich Werbung GmbH/Stefan Mayerhofer