A feszült energiák csúcspontjukhoz érkezhetnek – Heti csillagenergiák (2023. 05. 22. – 2023. 05. 28.)

Kiss Fanni viselkedéselemző és asztrológus előrejelzései a hétre.

A Bika időszak földelt energiáit magunk mögött hagyva ezen a héten már az Ikrek minőségei veszik át a terepet. Ezalatt az idő alatt észrevehetjük magunkon, hogy az Ikrek jeggyel érintett emberekhez hasonlóan nyitottabbá válhatunk a külvilág és az új információk felé, kíváncsiságunk felerősödhet. Optimistábban tekinthetünk az élet dolgaira, kreativitásunk megnövekedhet. Befogadóvá válhatunk az új ötletek és impulzusok felé, így lehetőségünk nyílhat kreatív megoldásokat találni esetleges elakadásainkkal kapcsolatban. Most érdemes lehet utána menni minden olyan dolognak, ami felkeltette az érdeklődésünket: ideje elővenni a könyvet, aminek az olvasását eddig halogattuk, vagy akár jelentkezhetünk egy rövidebb kurzusra, tanfolyamra is. Fontos lehet azonban, hogy törekedjünk a fókuszunk megtartására.

Az Ikrek típusú emberekhez hasonlóan a mi figyelmünk is hamarabb elkalandozhat vagy a kitartásunk csökkenhet. Az Ikrek jegy könnyed minőségeinek előtérbe kerülése mellett kihívásokkal is szembesülhetünk ezen a héten: folytatódik a Mars-Plútó-Jupiter hármas feszült energiákat megmozgató tánca. Ez a hatás a hét első felében még alapvetően meghatározza megéléseinket, tapasztalásainkat. A Hold útjának köszönhetően most mélyebben érintett lehet általa az érzelmi életünk. Könnyen megeshet, hogy mindezt úgy éljük meg: az intenzitás egyre csak fokozódik, és a hangulat puskaporossá válik!

Fotó: Unsplash/Greg Rakozy

A hetünket a Rák Hold érzelmesebb, érzékenyebb energiájával indíthatjuk. Befelé húzó minőségei miatt most az átlagosnál nehezebb lehet számunkra a hét kezdés. A Nap egy támogató hatással kapcsolódik a Mars-Plútó szembenállásához. A Tudatosság Fényében új nézőpontokat kaphatunk, eddig rejtett erőforrásainkra láthatunk rá. Érdemes lehet azonban a szavainkat megválogatni a kapcsolódásainak során: most egy félresikerült félmondat is könnyen konfliktushoz vezethet.

Kedden a Rák Hold eléri a Vénusz erőterét. Együttállásuk fokozhatja érzékenységünket, ez pedig a pontossá váló Mars-Jupiter hatás feszültségével együtt  hamar olyan szituációkat teremthet, melyekben akaratunk ellenére megbánthatjuk egymást. A két kapcsolódás együttese azonban lehetőséget is kínál: most egy egyszerű, együttérző mondat vagy a gondolataink én-üzenetként való megfogalmazása sokat oldhat a pattanásig feszült helyzeteken.

Szerdán reggel a Hold még egy röpke trigont vet a Neptunuszhoz. Hatásuknak hála megérzéseink felerősödhetnek. Ha merünk nyitni intuitív oldalunk felé, akkor most váratlan megoldásokat találhatuk kihívásainkra, és válaszokat kaphatunk felmerülő kérdéseinkre, dilemmáinkra. A nap második felét már az Oroszlán Hold minőségei hatják át. A jegybe belépve eléri a Mars-Jupiter-Plútó alkotta nagy égi háromszöget.

A feszült energiák csúcspontjukhoz érkezhetnek: az eddig esetleg tudattalanul zajló folyamatok érzelmi hullámai könnyedén átcsaphatnak a fejünk felett,

és váratlan, tőlük szokatlan intenzitással reagálhatunk az egyes helyzetekre. Érdemes lehet most a szituációkból egyet hátra lépni: a valódi problémamegoldás helyett könnyen eszkalálódhatnak konfliktusaink. Ha tehetjük, halasszuk későbbre az esetleges nézeteltérések rendezését.

A hét közepéhez az Oroszlán Hold energiáiban érkezünk meg. A Merkúrral alkotott feszült kapcsolata által olyan helyzetekkel szembesülhetünk, melyekben szükséges lehet értékrendünk szilárd képviselete szóban és tettekben egyaránt.

Pénteken a Vénusz-Uránusz támogató kapcsolata az Oroszlán Holddal együtt megsokszorozhatja kreatív energiáinkat. Most váratlan megoldásokat találhatunk megrekedt terveink továbblendítésére, elakadt céljaink megvalósítására vagy akár a héten kialakult konfliktusaink elrendezésére is.

A Nap-Hold-Szaturnusz feszült égi kapcsolata alapvetően meghatározza a hétvégénk energiáit. Ezzel a hatással fókuszba kerülhet minden olyan témánk, mely az elvárásaink realitásával és a kritikával kapcsolatos. Emellett érdemes lehet a felénk érkező kéréseket vagy felmerülő ötleteinket alaposabban megfontolni: a Halak Szaturnusz és az Ikrek Nap feszült energiáival most nehezebb lehet felmérnünk saját teherbírásunk korlátait, vagy azt, hogy pontosan mennyi erőfeszítést igényelnek tőlünk az egyes feladatok. Ez a hatás azonban támogathat minket abban, hogy a hét érzelmi hullámai után rendet tegyünk lelkünkben, és visszanyerjük belső stabilitásunkat.

Kiss Fanni viselkedéselemző és asztrológus Instagram-oldala: instagram.com/lelek.emelo

Kiemelt kép: Getty Images