Lejárt a konfliktuskerülés ideje! – Heti csillagenergiák (2023. 05. 15. – 2023. 05. 21.)

Kiss Fanni viselkedéselemző és asztrológus előrejelzései a hétre.

Az előttünk álló héten a Jupiter és a Plútó két kollektív, sors-bolygóként eléri egymás hatóterét. Feszült kapcsolódásuk jelentős eseményeket hozhat egyéni és kollektív szinten egyaránt. Május 16-án a Jupiter jegyváltásával kezd egyre inkább növekedni kapcsolódásuk intenzitása, de energiájuk már az elmúlt hét végétől elkezdhettük érezni. A Jupiter úgy működik, mint egyfajta kozmikus nagyító. Bárhol is járjon, bármihez is érjen, válogatás nélkül megmutatja róla a nagyobb képet, kinagyítja az adott témát, hogy a legapróbb részlete se kerülhesse el figyelmünket. A Bikában a fókuszba emelheti az anyagi síkhoz fűződő viszonyunk. A pénzügyeken túl ide tartozik minden, ami az emberi lét anyagi természetéhez tartozik: a stabilitásunk, a földeltségünk, a gyakorlatiasságunk, a természettel és a természeti erőforrásokkal való viszonyunk, önmagához az élethez való hozzáállásunk, és az életünkben lévő egyensúly vagy egyensúlytalanság a materiális és spirituális sík között.

A Plútó nem ismer megalkuvást. Azt üzeni: bármi is merüljön fel most életünkben témaként vagy kérdésként, abban valódi megoldásra kell törekedni – a szürkezóna és a konfliktuskerülés ideje lejárt! Természetesen mindez az önmagunkkal való konfliktusainkra is igaz lehet: a Plútó a mélylélek képviselőjeként most szembesíthet minket saját árnyékunkkal, leválasztott énrészeinkkel.

Fotó: Getty Images

A hetünket a Kos Hold energiájával indíthatjuk. A Rákban járó Marssal alkotott kölcsönös kapcsolódása révén ez azonban nem a megszokott, lendületes Kos minőség. A Rák Mars érzelemvezérelt cselekedetei mellé a Kos Hold hirtelensége társul: az adott hangulati állapotunk most alapjaiban határozhatja meg motivációs szintünket és cselekedeteinket. A tőlünk megszokottnál érzékenyebben reagálhatunk a minket körülvevők érzelmi állapotának változásaira is. A bepontosuló Mars-Neptunusz hatás pedig hajlamosíthat minket arra, hogy a másik félben ellenfelet lássunk. Nagy segítségünkre lehet ezen a napon, ha a kialakuló feszült szituációkból képzeletben hátra tudunk lépni egyet, és felül tudjunk vizsgálni, valójában miről is van szó. 

Kedden a Kos Hold már egy kellemesebb oldalát mutathatja: elkezdhetjük érezni, hogy megnövekszik az  energiánk és megerősödik a cselekvő szándékunk. Sokkal több motivációt érezhetünk, és nagyobb kedvvel láthatunk neki feladataink elvégzésének.

Szerdán a Bika Hold a megszokott lassító minőségek helyett egészen új energiákat mozgat meg. A Jupiterrel együtt állva felvillanthatja a készülődő Jupiter-Plútó kvadrát témáit. A Tudattalan Kapujának is nevezett Hold hatására kifejezetten azok válhatnak nagyon aktuálissá, melyek tudattalan működéseinkről és árnyékos énrészeinkről szólnak.

Csütörtökön pontossá válik a Jupiter-Plútó kapcsolata, amely magas intenzítással velünk marad egészen a következő hétig. Ezen a napon erőteljesen körvonalazódhat mindaz, amivel hatásukra dolgunk lehet. A Nap-Neptunusz támogató kapcsolata és a Hold-Merkúr együttállása azonban segítséget nyújthat: tudatos szintre emelhetjük a mélyben zajló, belső folyamataink lényegét, és lehetőségünk nyílhat az ok-okozati összefüggések megértésére is. Most felismerhetjük, milyen múltbeli tapasztalásainkból, sebeinkből erednek ösztönös reakcióink, gondolataink és ismétlődő megéléseink.

Pénteken a Hold-Uránusz együttállás, majd később az újhold energiái jelentőségteljes álmokat hozhatnak, melyek támogathatják, előre lendíthetik a Jupiter-Plútó kapcsolat által elindított belső folyamatokat. A nap későbbi felében a Bika Hold stabilitást erősítő minősége nagy támaszt jelenthet, ha nagyon intenzíven éljük meg az aktuális hatásokat. Sokat segíthet az is, ha a Bika jegy hívását kihasználva valamilyen formában kapcsolódunk a természettel.

A hétvégét már az Ikrek Hold energiái hatják át. Ez a rugalmas, könnyed, levegős minőség egy kis enyhülést hozhat a hét közepének kihívásai után. Vasárnap azonban a Mars-Plútó bepontosuló szembenállása egy feszült energiákkal teli háromszöggé bővíti a Jupiterrel alkotott kapcsolatot. Az Oroszlán Mars nekünk szegezi a kérdést: Elég bátrak vagyunk vagy ahhoz, hogy átadjuk magunk ennek a folyamatnak? A felismeréseink hatására képesek vagyunk egy valódi nézőpont váltásra? Ennek a hatásnak a számunkra optimális megélésében a Hold energiái mellet az Ikrekbe lépő Nap is nagy segítségünkre lehet: megerősítheti rugalmasságunkat, és fokozhatja ösztönös kíváncsiságunkat és nyitottságunkat az új információk befogadására.

Kiss Fanni viselkedéselemző és asztrológus Instagram-oldala: instagram.com/lelek.emelo

Kiemelt kép: Getty Images