Különös hatással lesz a telihold – Heti csillagenergiák (2022. 04. 03. – 2023. 04. 09.)

Kiss Fanni viselkedéselemző és asztrológus előrejelzései a hétre.

A Kos időszak feszített, nagy tempót diktáló energiái végre enyhülni kezdenek a héten, ahogy elérkezünk a Merkúr jegyváltásához. A Bikába megérkezve lassulásra invitál minket. A Bika Merkúr minőségei arra hívnak, hogy önmagunkkal és másokkal szemben egyaránt türelmesebbé váljunk, és hogy jobban mérlegeljük kimondott szavaink súlyát. Ideje annak is, hogy megfontoltabb döntéseket hozzunk a Kos Merkúr idejéhez képest. Az előző periódus gyümölcsei beérhetnek: a Merkúr a Bikában járva segíthet ötleteink, szándékaink gyakorlati síkon való realizálásában, vagyis a lépésről- lépésre történő megvalósításukban. Ez a hatás támogathat minket abban, hogy könnyebben irányítsuk figyelmünket az élet apró szépségeire. A Kos nyughatatlan pörgése után egy sokkal kiegyensúlyozottabb hangulati állapothoz is hozzásegíthet minket. Ezzel együtt viszont elkezd lezáródni az az időszak, amikor eredményesen indíthattunk el nagyobb változtatásokat életünkben. Most annak jön el az ideje, hogy elkezdjük az új rendszereket, szokásokat stabilizálni, valóban a mindennapok részévé tenni.

Fotó: Greg Rakozy/Unsplash

Hétfőn az éppen jegyet váltott Bika Merkúr feszítő kapcsolatba kerül a Vízöntő elején haladó Plútóval. A Szűzben járó Holddal együtt ez a hatás hajlamosabbá tehet minket a nap folyamán felmerülő helyzetek túlgondolására, szükségtelenül való elemzésére. Ebben a minőségben felerősödhetnek félelmeink, aggodalmaink és (ön)kritikánk is nagyobb teret nyerhet. A Hold-Uránusz kapcsolódás tőlünk szokatlan érzelmi reakciókat hívhat elő – most sokkal intenzívebben élhetjük meg hangulati állapotaink. Kellő tudatossággal megélve ennek a napnak az energiái felszabadító erővel hathatnak: segíthetnek, hogy az egyes helyzetekben láthatóvá váljon számunkra a lényeg, és képesek legyünk ki is mondani azt.

Kedden a Szűz Hold szorgalmas energiái által elkaphatjuk a fonalat, ha a hétfői energiákban nehezebben, zaklatottabban indult a hét. Egy apróbb nehézséggel mégis szembesülhetünk: a Hold-Neptunusz szembenállás hatására egyszerűbb lehet félreérteni egymást, azonban a lényegretörő, tiszta kommunikáció nagy segítségünkre lehet ennek elkerüléséhez.

Szerdán már a Mérleg Hold minőségeivel indítjuk a napot. A Merkúr-Szaturnusz támogató kapcsolódásának energiáival együtt ez a hatás egy pillanatnyi levegőhöz juttathat minket a csütörtöki telihold intenzitása előtt. Arra hív, hogy rendezzük soranik, térjünk vissza belső középpontunkba és teremtsünk ismét harmóniát gondolatainkban, életünkben.

Csütörtökön a Mérleg telihold a sebzett gyógyító archetípusát képviselő Chiron kisbolygó ölelésében születik meg. Ez a hatás erőteljesen támogathatja utunkat bármilyen önismereti vagy gyógyulási folyamatunkban. A telihold Chiron-Uránusz feszítő energiájú kapcsolódása pedig ezen a napon önmagunkról és az életünkről szóló hitrendszereink ellen intézhet kihívást. Ennek hatására

megeshet, hogy meginognak az eddig nagyon stabilnak hitt elképzeléseink, elbizonytalanodunk utunk helyességében.

Olyan megtapasztalásokkal is gazdagodhatunk azonban, melyek pozitív értelemben alakítják át életünken vagy a világ működéséről alkotott elképzelésünket.

Pénteken már a Skorpió Hold minőségeivel indítjuk a napot. A Skorpió Hold, a Rák Mars, a Halak Szaturnusz és a Bika Merkúr egy különleges égi formációt hoz létre. Ennek a nem mindennapi hatásnak az üzenete: Ideje megszilárdítani a megújult Énünket és beépíteni a gyakorlatba, a mindennapjaink részévé tenni mindazt az érzelmi tanulságot, melyet az elmúlt intenzív időszak alatt szereztünk meg. Ehhez a folyamathoz a Rák Mars érzelmeket nyíltan kifejező minőségét, a Skorpió Hold mély őszinteségre motiváló hatását, valamint a Halak Szaturnusz által a lelki állapotunkért való felelősségvállalást támogató energiákat kapjuk segítségül.

A hétvégét a Skorpió Hold energiái hatják át. A tőlünk megszokotthoz képest sokkal több énidőt igényelhetünk, jobban befelé fordulhatunk. Ez a minőség támogathatja a telihold idején szerzett tapasztalások és a felszínre került érzelmek tisztázását és integrációját. A szombati nap kiélezettebb helyzeteket hozhat kapcsolódásainkban, de nemcsak reakcióink és megéléseink, hanem álmaink is intenzívebbek lehetnek az átlagosnál. A vasárnapunk a Hold-Vénusz kapcsolódásnak hála már kiegyensúlyozottabb hangulatban telhet. Ha tehetjük kapcsolódjunk a természettel- áldásos energiái most sokkal erősebben hathatnak ránk.

Kiss Fanni viselkedéselemző és asztrológus Instagram-oldala: instagram.com/lelek.emelo

Kiemelt kép: Getty Images