A gyógyulás mélyebb rétegei várnak – Heti csillagenergiák (2022. 03. 27. – 2023. 04. 02.)

Kiss Fanni viselkedéselemző és asztrológus előrejelzései a hétre.

Bátran kijelenthetjük, hogy a tavasz egyik legmozgalmasabb hetén vagyunk túl. Az előző évünket alapjaiban meghatározó energetikai hatások helyét egészen új minőségek vették át a tavaszi nap-éj egyenlőség után. A Bakban haladó Plútó átlépett a Vízöntő jegyébe, ezzel egyben egy hosszabb időszak lezárását is megkezdte. Március 25-én a Mars is jegyet váltott, így véget ért az Ikrekben tett hosszú útja, és a Neptunuszhoz kapcsolódó tanító folyamata is, melyeket még tavaly kezdett meg. A héten végre elkezdhetjük érezni, ahogyan fellélegzünk ezeknek a nehéz minőségeknek a nyomása alól.

A Rák jegyében járó Mars egészen új területeket aktivál életünkben. Az Ikrekben tett látogatása a kommunikáció, a fókusz és az információ témáti emelte ki életünkben. A Rák jegy víz elemű birodalmában járva az érzelmeket hozza fókuszba. A Víz elem nem éppen a legkomfortosabb a tüzes Mars számára, azonban a kardinális minőség kezdeményezőkészsége némileg kárpótolja ezért.

A Rák Mars legnagyobb tanítása érzelmi állapotaink, igényeink és szükségleteink kifejezésének módja.

Arra hív, hogy a rejtelmes utalgatások, a passzív-agresszív mondatok és szurkálódások helyett megtanuljuk, hogyan vállaljuk fel sebezhetőségünket, és hogyan fogalmazzuk meg nyílt, egyenes, őszinte én-üzenetekben mindazt, ami lelkünkben jelen van.

csillagenergiák

Fotó: Getty Images

A hetet az Ikrek Hold kommunikatív, rugalmas energiáival indíthatjuk, így a hétfői napunk egy optimista, könnyed hangulatban telhet. A nap folyamán az Ikrek Hold támogató módon kapcsolódik a Kosban járó Merkúr-Chiron párossal. Ez a hatás támogathat minket a konfliktusok rendezésében, vagy az önismereti munkában azáltal, hogy segít a problémákat a megértés szintjére hozni, tudatosítani, illetve még a legnehezebb érzelmeket, sérelmeket is kimondani.

Kedden a Rák jegyébe lépő Hold már sokkal érzékenyebbé tehet minket. A Mars-Hold együttállásnak köszönhetően hajlamosabbak lehetünk sokkal érzékenyebben és egyben intenzívebben is reagálni a helyzetekre. Ezen a napon érdemes lehet ezért inkább kerülni a konfliktus helyzeteket, a meglévők lezárását pedig későbbre halasztani, ha lehetséges. A Merkúr-Jupiter együttállása a Kos jegyében azt üzeni:

az ötleteid megvalósítását most a Mindenség Ereje támogatja!

Kommunikációnkban érdemes azonban megfontoltnak lennünk: a Kos Merkúr kendőzetlen kifejezésmódját a Jupiter most méginkább felerősítheti, így akaratlanul is nyersebben reagálhatunk a helyzetekre.

Szerdán még a Rákban járó Hold energiái hatják át a napunkat. A Chironnal alkotott feszítő kapcsolata rég elfeledettnek hitt nehéz érzelmeinket, a régmúlt sérelmeit hozhatja felszínre. Az emlékezés által azonban megnyitja a lehetőségek kapuit – ezen a napon a gyógyulás mélyebb rétegei válhatnak elérhetővé számunkra.

Csütörtökön egy mozgalmas nap vár ránk. A Vénusz és az Uránusz együttállása a Bika jegyében váratlan fordulatokkal rázhatja fel érzelmi életünket. Arra is hívhat, hogy vizsgáljuk felül értékrendünket és a pénzügyekkel kapcsolatos viszonyunkat. A Mars-Szaturnusz támogató trigonja a Rák és a Halak víz elemű jegyeiből nagyobb felelősségvállalásra ösztönöz minket: figyelmeztetnek minket, az érzelmi helyzetekre adott reakcióink módjának fontosságára és az érzelemszabályozás jelentőségére. A Rák Hold–Halak Neptunusz támogató kapcsolata a szerdai naphoz képest még tovább fokozhatja az érzelmességet, érzékenységünket. Hatásukra intuitív oldalunk is megerősödhet, álmaink intenzívebbé válhatnak az este folyamán.

Pénteken az Oroszlán jegyébe lépő Hold már a naposabb oldalra csábít az érzelmi hullámokkal tarkított napok után. Ösztönözhet minket, hogy nagyobb teret adjunk kreativitásunknak, több szabadidőt teremtsünk hobbink számára. Ezen a napon tegyünk valamit, amitől azt érezzük, igazán élvezzük az életet!

A hétvége energiáit főként az Oroszlán Hold minőségei határozzák meg. A Bikában járó Vénusszal, majd az Uránusszal alkotott feszült kapcsolódása azonban könnyedén eredményezhet konfliktushelyzeteket. Hamar összeütközésekhez vezethet, ha a most felbukkanó problémáknak nagyobb jelentőséget tulajdonítunk, mint amekkorát valójában szükséges lenne. Ez a hatás arra tanít, hogy

a saját álláspontokhoz való ragaszkodás, saját igazunk makacs bizonygatása helyett a méltóságunk megtartása és a nagyvonalúság gyakran többet ér.

Kiss Fanni viselkedéselemző és asztrológus Instagram-oldala: instagram.com/lelek.emelo

Kiemelt kép: Getty Images