Mesés ruhában mondta ki a boldogító igent a jordán hercegnő

A szavunk is elállt Iman esküvői megjelenésétől!

Dior ruhában mondta ki a boldogító igent Iman. A francia divatház több fotóválogatást is közzé tett a gyönyörű hercegnőről, aki egy a Dior kreatív igazgatója, Maria Grazia Chirui által tervezett, testhezálló, hófehér menyasszonyi ruhában állt az oltár elé.

Rania királyné (aki nagy gyerekjogi aktivista, és hihetetlenül népszerű) és II. Abdullah jordán király 26 éves lánya március 12-én világraszóló uralkodói esküvőn ment hozzá Jameel Alexander Thermiotishoz. Az esküvőre egy héttel azután került sor, hogy a Hásemita Királyi Udvar nyilvánosságra hozta az esemény időpontját, és mindössze nyolc hónappal azután, hogy az udvar bejelentette a fiatalok eljegyzését. Iman hercegnő Rania királyné és II. Abdullah jordániai király legidősebb lánya, testvérei a 28 éves Husszein trónörökös, a 22 éves Salma hercegnő és a 18 éves Hasem herceg. Iman hercegnő az ammani Nemzetközi Akadémián és a New York-i Parson’s School of Designban végzett – menyasszonyi ruhája pedig hűen tükrözte fantasztikus ízlését. Férje a venezuelai Caracasban született, és New Yorkban, a pénzügyi szektorban dolgozik – írja a People.

„A ház megtisztelve érzi magát, hogy megoszthatja a Maria Grazia Chiuri által kifejezetten Őfelsége Iman hercegnő és Jameel Alexander Thermiotis esküvőjére tervezett menyasszonyi ruhát, amelyet a Beit Al Urdunban, Ammánban, Jordániában tartottak. Iman édesanyja, Őfelsége Rania királyné mellett fotózva a hercegnő a tiszteletreméltó kecsesség és elegancia megtestesítőjeként ragyogott” – kommentálta a Dior az első fotógyűjteményt. Meglepetés gyanánt Iman hercegnő egy teljesen új tiarát viselt a nagy napon (az esküvő előtti héten találgatások kaptak szárnyra azt illetően, hogy talán édesanyja gyémánt tiarája ékesíti majd az ara fejét, mivel Rania királyné nem sokkal azelőtt egy olyan fotót osztott meg lányáról, amelyen azt a fejdíszt viseli).

A Dior minden bizonnyal a család favoritja lehet, hiszen a menyasszony édesanyja, az 52 éves Rania királyné szintén ezt a márkát viselte lánya esküvőjén – ő egy magas nyakkivágású, bézs színű ruhában tündökölt, ami a Harper’s Bazaar Arabia szerint a divatház 2022-es őszi couture kollekciójából származott.

Egy második fotócsokorba bontva a luxusmárka még több információt osztott meg Iman ruhájáról. Ezeken még még közelebbről láthatjuk a magas, illúziós, csipkedíszítéses nyakkivágású, hosszú ujjú, hófehér menyasszonyi ruhát. A csipkén látható virágminta visszaköszönt a fátylon is – melyet a hercegnő varázslatosan szép új tiarájába tűztek.

„Jordánia hercegnője, Iman számára Maria Grazia Chiuri finom virágos részletekkel látta el elegáns esküvői ruhájának gallérját és ujjait. A korszerű, mégis időtlen, fehér ruhát makulátlan csipkemunka és precíz szabás ékesíti, ami a ház kifinomult kiválóságáról tanúskodik. A ragyogó menyasszony ellenállhatatlanul nőies és gyönyörű sziluettet testesített meg a különleges napján” – írta a Dior a második adag fotó mellé.

Egy harmadik posztban a divatház még a kulisszák mögé is betekintést engedett. „A ruhát átitatják a ház szeretett ismertetőjegyei, mint például a virágos díszítés a csipke nyakkivágáson és az ujjakon. A fátyollal párosítva az eredmény egy költőien elbűvölő megjelenés a modern menyasszony számára” – fogalmazott a divatház.

De a tervező maga, Chiuri is posztolt néhány fotót az esküvőről, amelyekhez saját jókívánságait fűzte Iman hercegnőnek és Thermiotisnak címezve. „Gratulálok a menyasszonynak és a vőlegénynek! Nagy megtiszteltetés és boldogság volt számomra, hogy részese lehettem egy ilyen különleges napnak, mindkettőtöknek életre szóló boldogságot kívánok” – írta.

Iman hercegnő idősebb testvérének, Husszein trónörökösnek az oldalán lépett az oltárhoz, majd egy igazán bensőséges, beltéri szertartáson cseréltek gyűrűt vőlegényével (aki szintén makulátlanul festett klasszikus háromrészes öltönyében és nyakkendőjében). A jordániai királyi családnak idén rengeteg oka lesz az ünneplésre, hiszen húga után Husszein trónörökös is hamarosan, egészen pontosan június 1-jén oltár elé áll menyasszonyával, Rajwa Al-Saiffal.

Kiemelt kép: Illusztráció – S Oeser / EyeEm/Getty Images