Most legvadabb álmainkat is megteremthetjük – Heti csillagenergiák (2022. 02. 27. – 2023. 03. 05.)

Kiss Fanni viselkedéselemző és asztrológus előrejelzései a hétre.

Március kezdetével erőteljes változás kezdődik a Térben energetikai szinten, amit az egész hetünket átható Vénusz-Jupiter-Chiron együttállása indít el a Kos jegyében. Ez a hármas a gyógyulás útjára hív minket a Chiron által képviselt Sebzett Gyógyító archetípus által. A lelkünk mély sebeit jelképező aszteroida a Vénusz-Jupiter segítő hatásaival körülvéve azonban nem a mélység járós ösvényekre vezet, sokkal inkább azokra, ahol megtapasztalhatjuk valódi Belső Erőket és Szabadságunkat. A Jupiter a szinézis bolyójaként arra hív, hogy az eddig megismert apró képkockákat összeillesszük, és meglássuk a teljes képet: honnan jöttünk, min mentünk keresztül, és kivé lettünk az utunk során. Azt üzeni: ideje, hogy lelki folyamatainkra, gyógyulásunk történetére ebből a nagyobb perspektívából, egy egységes egészként tekintsünk.

csillagenergiák

Fotó: Getty Images

A hetünket az Ikrek Hold energiájával indítjuk el. Ez a minőség felpörgeti a mentális energiákat, így a feszültség szintünk nagyobb lehet, és nehezebben tarthatjuk meg fókuszunkat a cikázó gondolataink hatására. A megnövekedett szellemi teljesítményünket azonban kiválóan hasznosíthatjuk olyan feladatok elvégzésére, melyek nagyobb racionalitást és gyakorlatiasságot igényelnek.

Kedden az Ikrekben járó Hold eléri a Mars erőterét. Ez a hatás mindannyiunk hangulatára rányomhatja a bélyegét: önmagunkhoz képest türelmetlenebbek, a kommunikációnkban pedig nyersebbek lehetünk. Energiájuk azonban kifejezetten támogatja, hogy gyorsan pontot tegyünk az eddig elintézetlen ügyeink végére, befejezzünk régóta húzódó feladatokat, projekteket.

Szerdán a Rák jegyébe lépő Hold felfokozhatja érzékenységünket minden téren. Érdemes lehet a kommunikációnkra nagyobb figyelmet fordítani: most egy-egy véletlen rossz szó is mély nyomot hagyhat a másik félben.

Az ilyen lelki szinteken sérülékenyebb időszakokban kifejezetten fontos lehet, hogy nagyobb gyengédséggel forduljunk önmagunk felé is.

Fordítsunk időt az önszeretet és az öngondoskodás valamelyik formájának gyakorlására! A Rák nemcsak az érzelmek, de az otthon jegye is: ez az energia támogathat minket abban, hogy átrendezzük otthonunk, felkészüljünk a tavasz energiáinak fogadására fizikai szinten is. 

A csütörtöki napunk lesz a héten a legerőteljesebb energetikai szempontból. A Kos jegyében a Vénusz és a Jupiter együttállás azt üzeni: kellő bátorsággal most legvadabb álmaidat is megteremtheted, életre hívhatod. A Merkúr és a Szaturnusz együttállása megadja ehhez a folyamathoz a szükséges elszántságot és kitartást. A Rákban járó Hold harmonikus kapcsolódása a Halak Nappal és a Bika Uránusszal felerősítheti megérzéseinket, és jelentőségteljes álmokat hozhat az éjszaka folyamán.

Pénteken a Vénusz Chiron együttállása, valamint a Hold-Neptunusz és a Hold-Plútó kapcsolódások energiája erőteljesen középpontba emelheti a nőiséggel, női felmenőinkkel kapcsolatos témáinkat azáltal, hogy az összes női archetípust képviselő bolygó egyszerre aktiválódik. Ez a hatás arra hív, hogy gyógyítsuk a bennünk élő Nőt, és hozzuk a megértés szintjére azokat a tanulságokat, melyeket felmenőink sorsában ismerünk fel. 

A hétvégénk tovább viszi ezt az energiát. Szombaton a Vénusz-Jupiter-Chiron hármasa egy támogató fényszöget kap az Oroszlánban járó Holdtól. Ez a hatás azt üzeni: Ideje összegyűjteni a bátorságot, hogy rálépjünk saját utunkra, és merjünk Szívből élni! A Hold-Uránusz és a Nap-Hold inspiráló kapcsolódásai pedig arra hívnak, hogy felszabadítsuk önmagunkat mások elvárásainak szoros kötelei alól.

Dönthetünk másként, mint elődeink, járhatunk más utakon, és bátran választhatunk magunknak más életet.

Vasárnap az Oroszlán Hold és az Ikrek Mars támogató kapcsolata pedig megadhatja a szükséges bátorságot ahhoz, hogy tettek mezejére lépjünk ezekben a témákban. Ideje, hogy teret engedjünk annak az énünknek, akivé a gyógyulás hosszú folyamata által váltunk! 

Kiss Fanni viselkedéselemző és asztrológus Instagram-oldala: instagram.com/lelek.emelo

Kiemelt kép: Getty Images