Az egészség valódi íze (x)

De vajon milyen ízű az egészség? Az íz sok esetben megtévesztő lehet, hiszen a legtöbb ultrafeldolgozott élelmiszer (az ízfokozóknak és adalékanyagoknak köszönhetően) jóval karakteresebb ízű, mint az eredeti élelmiszerek, az egészséghez azonban nincsen sok közük. Ha az egészség Valódi ízét szeretnénk meghatározni, mindenképpen abban kell gondolkodnunk, hogy az alapanyagok minimális átalakításával a legfinomabb ízt hozzuk össze egy ételen belül.

Mindennapi táplálékaink jó esetben az egészségünk szolgálatában állnak, ám éppúgy lehetnek kiváltó okai bizonyos civilizációs – nem fertőző – betegségeknek is.

  • Fejfájás.
  • Krónikus fáradtság.
  • Puffadás.
  • Koncentrálási nehézségek.

Ezek a tünetek egyenként és együtt is a helytelen étkezési szokások velejárói lehetnek. Sok esetben egészen apró odafigyeléssel megszüntethetők e kellemetlen állapotok.

Az anyagcserével kapcsolatos megbetegedések -szív-és érrendszeri betegségek, demencia, rák, emésztőszervi betegségek, metabolikus szindróma, 2-es típusú cukorbetegség- az optimálisan összeállított étrend segítségével megelőzhetők.

A különféle élelmiszerösszetevőkkel szembeni érzékenységek manapság már igencsak közismertek. A társadalom egyre szélesebb rétege tudatosan, egészségmegőrző céllal iktatja ki mindennapi életéből a glutént, vagy más élelmiszeralkotót.  

A glutén a búzában, árpában és rozsban fellelhető fehérje (más néven sikér), egy ragacsszerű anyag, amelytől a kenyér összeáll, és mivel éppígy viselkedik a belek területén is, az emberek nagy hányadánál emésztési problémát okoz. Ilyen esetben az egyetlen megoldás a glutén tudatos kerülése.

Ha hiszed, ha nem, a gluténmentes termékek nem valamiféle hókusz-pókusz eredményeként jöttek létre. Számos élelmiszer eredendően nem tartalmaz glutént, ilyen például a burgonya, a kukorica, a rizs, a leveles zöldségek, a karfiol, a brokkoli, a húsok és halak, és még sorolhatnám.

Amennyiben szeretnél meggyőződni arról, mennyivel

jobban érzed magad, ha nem fogyasztod a gluténtartalmú gabonákat, egész egyszerűen csak ki kell őket iktatnod pár napra az étrendedből.

Bizonyos egészségi állapotokban (cöliákia, azaz lisztérzékenység) arra is oda kell figyelni, hogy az elfogyasztott élelmiszerek a tárolás, feldolgozás, elkészítés során se érintkezzenek gluténnel, a keresztszennyeződés lehetőségének kizárása miatt.

A Porciofood szívügye az egészséged!

A mai felgyorsult világban jóval kevesebb idő jut a bevásárlásra és a főzésre, így jól jön egy kis segítség. A Porciofood célkitűzése az, hogy levegye a válladról ezt a terhet. Te csak nyugodtan koncentrálj a munkádra vagy a családodra, a Porciofood pedig megoldja az ebéd kérdést!

A Porciofood hitvallása szerint az íz nem mehet a mentesség rovására! A mentes ételek sok esetben eltérő ízűek és kevesebb rostot is tartalmaznak, mint „hagyományos” társaik, ezt kívánja megcáfolni a Porciofood Séfje, az általa speciálisan elkészített ételekkel. A Porciofood étlapján a hagyományos magyar konyha ízeit is megtalálod -mentes változatban- az élvezeti érték csökkenése nélkül!

Naponta frissen érkező hazai, termelői zöldségek és gyümölcsök teszik még finomabbá az ételeiket a Te egészséged megőrzése érdekében.

Alkalmazott konyhatechnológiájukkal az a céljuk, hogy az ételeik a lehető legnagyobb mértékben megőrizzék vitamin-, ásványianyag- és tápanyagtartalmukat. Ennek érdekében speciális sütőberendezést használnak, mellyel kiküszöbölik a káros, bő olajban történő sütést.

A Porciofood konyháján készült ételeket sokkolási technikával 90 perc alatt alacsony hőmérsékletre hűtik, megakadályozva ezzel a különféle baktériumok szaporodását, meghosszabbítva az ételek fogyaszthatósági idejét.

Egyedülálló, fényképes étlapjuk segítségével rövid idő alatt kiválaszthatod a családod kedvencét, melyet Magyarország területén belül közel 400 településre, házhozszállítási díj nélkül juttatnak el.

Porciofood
Mire vársz? Kóstold meg az egészség Valódi ízét!
www.porciofood.hu