Légy egy napra te is hegyimentő a Mátraszentistváni Síparkban!

Megnézhetjük, hogyan zajlik a technikai hógyártás, hogyan működik a hótaposó gép, és hogyan zajlik egy hegyi mentés. 

2023. február 10-én a Nemzetközi Hegyimentő Napon világszerte köszönetet mondunk a hegyimentőknek, akik nap mint nap azon dolgoznak, hogy biztonságban tudhassuk magunkat a hegyeken. A világnap alkalmából, a hegyimentők előtti köszönetnyilvánítás jegyében a Mátraszentistváni Sípark és Norvégia leghresebb sportruházat márkája izgalmas programokkal készül a sírajongók számára: amellett, hogy egy aktív napot tölthetünk el a jó levegőn, izgalmas betekintést nyerhetünk a Kékes Kutató-Mentő Rescue Team munkájába Klausmann Viktor, az alapítvány elnökének vezetésével, és a Sípark szakembereinek mindennapjaiba. 

Bár minden országnak, régiónak és síparadicsomnak megvannak a maga követelményei a hegyimentő csapatok felé, az egész világon igaz az, hogy a hegyek iránti szeretet, az egymásnak való segítségnyújtás és a szakértelem mindenhol a legfontosabb. A síjárőrök fontos szerepet játszanak a síelők biztonságérzetének növelésében és fenntartásában változékony terepviszonyok esetén is. Azonban hogyan is telik egy hegyen dolgozó szakember napja? A Nemzetközi Hegyimentő Nap alkalmából most

beleshetünk a Mátraszentistváni Sípark színfalai mögé, hogyan zajlik a technikai hógyártást, hogyan működik a hótaposó gép

és mit rejt a szivattyú gépház, valamint a nap folyamán a Klausmann Viktor, a Kékes Kutató-Mentő Rescue Team elnöke, hivatásos hegyimentő csapatával bemutatja, hogy hogyan zajlik egy hegyi mentés. 

Az izgalmas programok mellett a hétvége során ráadásul támogatni is tudjuk a hegyimentők odaadó munkáját, hiszen a világnap alkalmából 2023. február 9-11. között a Helly Hansen az online eladásaiból származó bevételük 5%-át világszerte hegyimentő szervezeteknek ajánlja fel, amelyből Magyarországon a Kékes Kutató-Mentő Rescue Team is részesül. 

A programokon való részvétel ingyenes, a helyszín és a pálya megközelítéséhez síbérlet szükséges.A helyszínek felszerelésben (sí- vagy snowboard) közelíthetőek meg, legalább közepes sítudással. 

További részletek a következő linken érhetők el.

Kiemelt kép: Unsplash/Daniel Lazar