Ideje felkavarni az állóvizet! – Heti csillagenergiák (2022. 02. 06. – 2023. 02. 12.)

Kiss Fanni viselkedéselemző és asztrológus előrejelzései a hétre.

Az új hét kezdetével már javában benne járunk a Vízöntő időszakban, és most a Merkúr is megérkezik a jegybe. Arra hívnak minket az érkező energiák, hogy megtaláljuk az archetípus érettebb minőségeit önmagunkban, majd képesek legyünk előcsalogatni őket. Felismerhetjük, hogy az elszigetelődés valójában nem szabadság, hanem egyfajta függő működésünknek az ellenpólusa csupán – ugyanannak az érmének a másik oldala. A Vízöntőhöz gyakran kapcsolt különcség érzése helyett, most ideje rálátni saját különlegességünkre! Tulajdonságaink egyedi kombinációja ajándék a világnak, amelyet csak mi magunk adhatunk át és bonthatunk ki! Ráébreszthet ez az időszak arra, hogy – tűnjön elsőre bármilyen félelmetesnek is – nem azért kaptuk őket, hogy rejtegessük, hanem hogy megosszuk másokkal, ezáltal tovább gazdagítsuk közösségeinket. 

csillagok_csillagjegyek

Fotó: Unsplash/Greg Rakozy

A hetet még az Oroszlán Hold energiáiban indíthatjuk. A Szaturnusszal szembe kerülve jó lehetőséget biztosít arra, hogy a telihold váratlan, akár kaotikus helyzeteket hozó hatásai után rendezzük sorainkat, visszaállítsuk rendszereinket. Ezen a napon a Merkúr és a Neptunusz támogató, szextil kapcsolata lehetőséget nyújt arra, hogy rendszerezzük kreatív ötleteinket, megvizsgáljuk álmaink és vágyaink valóságalapját. Ez az energia azt üzeni: az eddig ködös, megsejtés szerű irányok ma körvonalazódhatnak, egyértelművé válhatnak, ha szembe merünk nézni az élet barátságtalanabb, keményebb oldalaival is. Ideje annak látni jelen valóságunkat, ami, se többnek, se kevesebbnek, még akkor is, ha nehéz vele szembesülni. 

Kedden már a Szűz Hold köszönt minket. Ez a dolgos-szorgos energia az átlagosnál pörgősebbé tehet mindenkit. Jó alkalom arra, hogy az eddig halogatott kisebb-nagyobb feladatokat elővegyük és elvégezzük, amíg tart a lendület. Érdemes azonban ügyelni, hogy ne essünk a maximalizmus vagy a túlteljesítés csapdájába. A nap második felében a Hold Ikrek Marssal alkotott feszült kapcsolata a kritika kérdéseit hozhatja előtérbe életünkben. Kritikusabbak lehetünk önmagunkkal és másokkal szemben is, vagy tőlünk szokatlan módon  reagálhatunk a jogos/építő jellegű kritikára is.

A Szűzben járó Hold energiái hatják át a szerdai napunkat is. A Vénusszal alkotott feszült kapcsolatát a Bika Uránusz által képviselt minőségek oldhatják fel bennünk. Ez az állás azt üzeni: Gondolkozz a dobozon kívül! A túlzott racionalitás és a túl rózsaszín szemüveg teljes ellentétét a megszokásokat felrúgó eredetiség oldhatja meg.

Ha fel merjük kavarni a langyos állóvizet, ez a nap lehetőséget nyújt, hogy életünk befeszült helyzeteiből megtaláljuk a kiutat.

Csütörtök reggeltől már a Mérleg Hold energiái kísérnek minket. A Hold jegyváltásán kívül ez a nap eseménytelennek ígérkezik, kapunk egy kis pihenőt. A Mérleg jegye az egyensúlyt képviseli, így ez a hatás segíthet minket vissza szerezni azt, ha az elmúlt időben elvesztettük. Bármennyire is csábító lenne egy ilyen nyugalmas napon minden nehézséget félre tenni, érdemes mégis most rendezni konfliktusokkal teli szituációinkat. A Mérleg jegy diplomatikus minőségei mindenkiben erősítik  a kompromisszumkészséget, támogatják a win-win megoldások megtalálását és a békés kommunikációt. 

Pénteken a Hold-Jupiter  szembenállás már megfűszerezi a Mérleg-energiákat. A Kosban járó Jupiter az akarat és az önérvényesítés hangsúlyozása által sokkal nehezebbé teheti a harmonikus együttműködés fenntartását. A Bak Merkúr-Plútó együttállás hatására a kimondott szavaink ereje megsokszorozódik ezen a napon.

Akaratlanul is fájó sebeket ejthetünk egymáson, így érdemes a kommunikációnkra nagyobb figyelmet fordítanunk.

Ez a hatás támogathatja a mély megértéseket, hiszen Merkúr az istenek hírvivője. Közvetítő szerepével most a Plútó által jelképezett mélységekig áshatunk le lelki szinteken, hogy aztán onnan valami igazán értékeset hozhassunk fel magunkkal. Spirituális szinten ez a nap a gondolataink és szavaink teremtő erejére hívja fel a figyelmet. Azt üzeni: Éleszd fel önmagadba vetett hited lángját és használd bátran teremtő erődet!

A hétvéhét még a Mérleg Hold energiáiban indítjuk. Szombaton a Hold-Plútó feszült kapcsolata erőteljesebb érzelmi hullámokat hozhat, kibillentve minket a belső egyensúlyunkból. Ezzel egyidőben a Hold- Szaturnusz támogató kapcsolata segíthet ennek a folyamatnak keretet adni, hogy a habok ne csapjanak össze fejünk felett. Nem érdemes ezt a hatást elnyomni a racionális ének előtérbe helyezése által, hiszen a plútói minőségek nem tűrnek ellentmondást.

Vasárnap a Skorpióba lépő Hold tovább erősíti a lelki mélységek felé fordulás hívó szavát, érzelmi folyamataink így vagy úgy utat törnek maguknak, akadályozásukkal saját dolgunkat nehezítenénk meg.

A Merkúr hétvégi jegyváltása által erősebbé válnak a Vízöntő energiák a térben. A Vízöntő Merkúr időszaka arra hív, hogy felismerjük saját különlegességünket, és képessé váljunk megmutatni, kifejezni azt a külvilág felé.

Kiss Fanni viselkedéselemző és asztrológus Instagram-oldala: instagram.com/lelek.emelo

Kiemelt kép: Getty Images