Szerelem van a gardróbban – Mit viselj Valentin-napon?

Szerelmes szívek, a párnán díszek... és rajtunk mi legyen?

Közeledik február 14. – a szerelmesek ünnepe, Valentin-nap, Bálint-nap, ki hogy nevezi. Nem kell, hogy emiatt a nap miatt nyomás alatt érezzük magunkat, ám ha van kivel töltenünk, érdemes lehet legalább egy kicsit különlegessé tenni. Ennek legegyszerűbb módja persze egy alkalomhoz illő outfit viselése. De hogy milyen is az az alkalomhoz illő? Ezt nagyban befolyásolja az, hogy milyen programot tervezünk Valentin-napra. Romantikus vacsora a kedvenc éttermünkben? Mozirandi? Vagy otthoni főzőcskézés tematikus ételekkel? Elvégre nem mindegy, hogy a kényelmes vagy szexi hálóruhák, netán az elegáns holmik között kell keresgélnünk. Egy biztos, a 2023-as divattrendekhez igazodva arra biztatunk mindenkit, hogy ne féljen öltözetével is kimutatni a párja iránti érzelmeit: a szeretetet és a vonzalmat szimbolizáló piros megannyi árnyalata, plusz minden, ami szív alakú vagy szívecskés mintával ellátott, most bevethető.  

Szív küldi 

Lehet, hogy más esetben túl nyálasnak, gyerekesnek vagy cikinek mondanánk a cukorkaszínű szívekkel borított ruhákat és szív alakú kiegészítőket, de hát a szerelem már csak ilyen, néha vak… 

Rég megdőlt a divatszabály, hogy a piros nem párosítható lilával vagy rózsaszínnel. Ez a színkombináció kifejezetten dögös! (Fotó: Jeremy Moeller/Getty Images)

Gardróbunk jól kihasználható darabja lehet a szív alakú táska, ha semleges tónusban szerezzük be (Fotó: Valentina Frugiuele/Getty Images)

1. Sportcipő, Skechers x JGoldcrown, 42 990 Ft 2. Pizsamaszett, F&F, 4390 Ft 3. Gyűrű, Pandora, 15 900 Ft 4. Parfüm, Vera Wang Princess, 10 160 Ft/30 ml 5. Bőr kulcstartó, Coccinelle – answear.hu, 26 990 Ft 6. Kötött pulóver, Clockhouse – C&A, 29,99 euró 7. Fülbevaló, Stradivarius, 3295 Ft 8. Kézitáska, Nelli Blu – CCC, 9995 Ft 9. Garbó, Influencer – aboutyou.hu, 15 192 Ft

Mint a lángoló szerelem

A piros már az antikvitásban is a szerelem, a szeretet és a szenvedély színe volt, az ókori Rómában például a menyasszony tűzpiros fátylat viselt. Életerőt, egészséget, boldogságot is társítunk hozzá, így nincs is nála tökéletesebb szín Valentin-napra. Hogy pontosan melyik árnyalatát is viseljük – tűzpirosat, meggypirosat vagy éppen eperszínűt –, az már tényleg csak ízlés kérdése. 

A piros még szenvedélyesebbé válik, ha olyan anyagokkal kombináljuk, mint a tüll, a muszlin vagy a csipke (Fotó: Edward Berthelot/Getty Images)

A bársonyöltöny kelthetne szigorú, maszkulin látszatot is, ám így, önmagában viselve épp az ellenkező hatás érhető el vele (Fotó: Claudio Lavenia/Getty Images)

Karlie Kloss mint a modern Piroska (Fotó: Christian Vierig/Getty Images)

1. Gyapjúberet, Max & Co., 33 750 Ft 2. Melltartó, Intimissimi, 12 990 Ft 3. Estélyi, Wal G. – zalando.hu, 19 990 Ft 4. Fülbevaló, Swarovski, 29 500 Ft 5. Parfüm, Maison Margiela Replica On a Date, 23 960 Ft/30 ml 6. Szaténing, Zara, 7995 Ft 7. Gyapjúkeverék kabát, Reserved, 29 995 Ft 8. Szandál, Quazi – ecipo.hu, 11 555 Ft 9. Bőr pénztárca, Hugo – Van Graaf, 21 990 Ft

Kiemelt kép: Getty Images