JLo elhozta 2023 első globális szépségtrendjét, ami mindenkinek jól áll

Ember legyen a talpán, aki eligazodik a folyamatosan változó szépségipari divathullámok között, pláne mióta a TikTok hetente változó minitrendjei is megjelentek a palettán.

Ha másért nem is követjük, ilyen jellegű inspirációért bátran fordulhatunk a videós platformhoz, mert úgy néz ki, nemcsak mi, de a sztárok és sminkeseik, fodrászaik és körmöseik is innen szerzik be legújabb beauty-ötleteiket. Most például egy természetes hatású, visszafogott manikűrhöz, ami mindenkinek jól áll. 

Körömfestés, ami mindenkihez passzol

A Jennifer Lopez által is kultivált körömfestési trend neve szájfény-lakkozás, vagy szájfénymanikűr, és valóban mindenkinek (minden körömformához, minden bőrtípushoz) jól áll, mert olyan visszafogott, mint a halvány színű, enyhén csillogó és egészen természetes hatású ajakfény. Olyan, mintha épp csak egy leheletnyi fényt vittek volna fel rá.

A trend az év eleje óta népszerű, de még többen imádják, mióta Jennifer Lopez így jelent meg legújabb filmje, a Shotgun Wedding bemutatóján, manikűröse, vagy hollywoodi nyelven: körömművésze, Tom Bachik pedig Instagram oldalán megosztotta a manikűr elkészítésének legfontosabb lépéseit. Lopez egyébként az eseményhez és szettjéhez illően egy némiképp extrább szájfénymanikűrt villantott, alapesetben viszont csillámokra sincsen szükség. 

Hogyan készítsük el?

Bár a szájfény-hatású körömfestést természetesen hosszabb körmökön is lehet alkalmazni,

igazán a rövidebb körmökön áll jól,

mivel van benne valami kislányos: akkor mutat a legszebben, ha körmünk fehér része nem hosszabb fél centisnél.

Ha szeretnénk mi is ilyen természetesen hatású körmöt, első körben a hibátlan manikűrről kell gondoskodnunk, ugyanis ez a minimalista körömfestési stílus akkor mutat jól, ha minden apró részlet tökéletes a kézfejünkön. Kezdjünk tehát alapos kéztisztítással, majd távolítsuk el a körmeink melletti oda nem illő bőrdarabkákat, nagyon óvatosan igazítsuk meg a körömágy bőrét, és körmeinket reszeljük egyforma hosszúságúra. A lakkozást kezdjük egy tápláló alapozó réteggel, ami segít, hogy körmünk erős maradjon és a lakk is hosszabb ideig tartós maradjon rajta.

A következő réteg egy halvány nude vagy enyhén rózsaszínes lakkréteg legyen, ennek árnyalatát a bőrünk tónusával érdemes összehangolnunk, ettől függően keressünk hidegebb vagy melegebb hatású lakkot. Fontos, hogy ez a réteg enyhén gyöngyházas legyen. A szájfény-hatást az utolsó, átlátszó, gélhatású réteg adja majd meg, és ha jól dolgozunk, körmünk valóban nedves, gyümölcsös hatást kelt majd. Ha megszáradt lakkunk, gondoskodjunk kezünk hidratálásáról is, kenjük be tápláló krémmel, hogy makulátlan legyen a megjelenésünk. Manikűrünk kész, de ha szeretnénk, Lopez lakkjáról példát véve szolidan díszíthetjük is csillámporral vagy apró ékszerrel. Mindenesetre tényleg nem érdemes túlzásba vinni, ennek a stílusnak épp egyszerűsége adja meg báját. 

A szájfény hatású lakkot most reflektorfénybe hozó szakember persze nemcsak JLo körmeiért felel (még ha ő is egyik fő múzsája), a sztárvilág egyik legkeresettebb manikűröse, Instagram oldalán rendszeresen megosztja, milyen körmöket álmodik például Selena Gomeznek (bordót), Michelle Williamsnak (tűzpirosat), vagy épp Margot Robbie számára (mintha ki sem lenne festve-hatásút), ezért érdemes követni, ha lepést szeretnénk tartani a trendekkel, és ha szakértő útbaigazításra van szükségünk körmünkkel kapcsolatban.

Kiemelt kép: Getty Images