Érzelmek viharában – Heti csillagenergiák (2022. 01. 30. – 2023. 02. 05.)

Kiss Fanni asztrológus előrejelzései.

A Vízöntő időszak közepe felé haladva lassan felrázódhatunk „téli álmunkból”. Forradalmi energiáinak segítségével elkezdhetjük egészen konkrétan meglátni, megfogalmazni azokat az új irányokat, amelyek felé haladni szeretnénk majd az évünk során. Ahhoz, hogy ez az új valóban jobb is lehessen, mint a régi, nagyfokú őszinteségre lesz szükségünk, leginkább önmagunkkal szemben. Szerencsére a héten érkező hatások gondolati és érzelmi szinteken is hozzásegítenek minket ehhez. Az első napokban főként a mentális energiáink pöröghetnek fel, a hét közepén az érzelmi-hangulati változásoké lehet a főszerep, majd a hétvégén az Oroszlánban megszülető telihold meghatározó aha-élményekkel gazdagíthat minket. Ezek a felismerések, megértések kirobbanó erővel rázhatják fel belső világunkat és kapcsolódásainkat  is. 

Fotó: Getty Images

Igencsak intenzív hatásokkal indíthatjuk a hetünket, amiről a Bika Hold és a Bak Plútó trigonja gondoskodik. A Plútó intenzitása a kényelem helyett az eltökélt, kitartó minőségeket csalogatja elő a Bika Holdból. Ez az áttörő energia minket is áthathat, így érdemes a lendületét kihasználva olyan feladatokkal indítani a hetünket, melyeknek a teljesítése nagy erőfeszítéseket kíván tőlünk. A nap későbbi felében már az Ikrek Hold könnyedsége válik meghatározóvá, ezzel együtt a mentális energiák sokkal hangsúlyosabban lesznek jelen. Az Ikrek Mars-Vízöntő Nap, valamint a Bak Merkúr-Bika Uránusz támogató kapcsolódásának hála nagyon alkalmas lesz ez a nap a tervezésre, célkitűzésre. Hatásukra a gondolataink maximális sebességen pöröghetnek, így az este folyamán érdemes lehet bevetni valamilyen relaxációs technikát a pihentető alvás kedvéért.

Kedden az Ikrek Hold beéri a Marsot, így meghosszabbítva a Mars-Nap trigon energiáit. Ez a nap felszíthatja belső tüzünket, újabb lendületet, lelki erőt adva a hét további részéhez. Érdemes azonban a kimondott szavainkra nagyobb figyelmet fordítani: az Ikrek Mars hatása önmagunkhoz mérten sokkal csípősebb, indulatosabb stílust hozhat ki belőlünk. Az is előfordulhat, hogy mások tesznek kellemetlen megjegyzéseket, vagy provokálnak sehova nem vezető konfliktusokat, így a verbális önvédelem eszköztárára is szükségünk lehet.

Szerdán az Ikrek Hold-Vízöntő Szaturnusz támogató kapcsolata a racionalitás, eltökéltség és a felelősségvállalás energiáit mozgatja meg. Az empatikus hozzáállást igénylő témák megvitatását  jó lehet elnapolni: a szaturnuszi hatás nyersebb kommunikációs stílusra hajlamosíthat mindenkit.

A kihívásokkal teli, nagy gyakorlatiasságot követelő problémák megoldását azonban kifejezetten támogatja ez a minőség.

Csütörtökön már a Rák Hold érzelmes világa köszönt minket, nagy kontrasztot alkotva a hét első felének erőteljes racionalitásával. Támogató kapcsolódás a Vénusszal jó lehetőséget nyújt arra, hogy visszakapcsolódjunk érzelmi világunkhoz, akár valamilyen kreatív tevékenység által. Ez az állás azt üzeni: Fejezd ki, ami a Lelkedben van! Nagyszerű módja lehet ennek, ha alkotunk valamit vagy a kedvenc zenéinkre szabadon táncolunk egy jót.

Pénteken a Rák Hold szembe kerül a Bakban haladó Merkúrral, erős polaritás érzetét keltve ezen a napon: az Érzelem feszül az Értelemnek. Az ellentét azonban csak látszólagos köztük, valójában két kiegészítő pólus kapcsolódik egymáshoz. Energiájuk támogatja a befelé fordulás, önmagunkra figyelés folyamatait, melyekre a Rák Hold hozta érzelmi hullámok mellett szükségünk lehet. Lehetőséget biztosítanak arra is, hogy lágyuljunk önmagunkkal szemben, lebontsuk a szívünk köré épített falakat az által, hogy őszintén megfogalmazzuk, kimondjuk, ami a lelkünkre nehezedik.

A hétvége feszült energiákat hoz magával. Szombaton a Rák Hold szemben áll a Bak Plútóval: mélyebb lelki folyamatainkra rámutatva megágyaz a telihold hatásának. Vasárnap a Vízöntő-Oroszlán tengelyen megszülető telihold az önmegvalósítás és énképviselet, valamint az összetartozás kérdéseit feszegetheti bennünk.Tovább nyomatékosítja a téma fontosságát a Halak Vénusz és Ikrek Mars kihívásokkal teli kapcsolódása. A mély empátia és lágyság minőségei feszülhetnek a célratörő, az igazságokat kendőzetlenül kimondó stílusnak. A két törekvés összeegyeztetése nehéz, azonban nem lehetetlen.

Most kellő együttérzéssel és sebezhetőségünk felvállalásával olyan ajtókat nyithatunk ki, melyekkel sokkal egyszerűbben, őszintébben megérthetjük egymást.

A telihold és a Vénusz-Mars energiái közösen azt üzenik: Ideje felismerni, hogy a másokkal való kapcsolódás nem egyenlő az önmagunkról való lemondással! Ideje felszabadítani magunkat a méltatlan, önfeladást kívánó helyzetekből! 

Kiss Fanni viselkedéselemző és asztrológus Instagram-oldala: instagram.com/lelek.emelo

Kiemelt kép: Getty Images