3 csillagjegy, akinek összejön az új évi fogadalma

Sokan nehezen tudnak ellenállni a csábításnak, ez pedig különösen megnehezítheti a valójában amúgy is betarthatatlan újévi fogadalmakat. Íme három csillagjegy, amelyik viszont abszolút önuralommal rendelkezik.

Az önuralom dicséretes tulajdonság. Vagy nem is annyira? Jobb lenne, ha néha nem kontrollálnánk magunkat annyira, és kieresztenénk a dühünket, vagy a féktelen jókedvünket, vagy jól odamondanánk? Esetleg nem mindig számolnánk kalóriát, hanem megengednénk magunknak azt a tábla csokit szerdán és csütörtökön is? Nézzük, melyik az a három csillagjegy, amely szülöttjének különösen nehéz dolga van, mert annyira igyekszik „rendes ember” lenni.

Bak

A Bak mindennél jobban szereti a szabályokat, egyszerűen szüksége van arra a mindennapjaihoz, hogy bizonyos előírások, törvények adjanak keretet az életének. Ezért nem csoda, hogy ez a csillagjegy mindent meg is tesz, hogy kövesse ezeket. A Baknak eszébe sem jut tiltott gyümölcshöz nyúlni vagy túlzásokba esni. Vagy ha néha napján mégis megtörténik, szinte ágynak esik a lelkifurdalástól. A Bak tudja, hogy mennyit ihat, mennyit ehet. Nem kiabál, nem mondja meg a véleményét a főnökének, beletörődve végzi a a dolgát, és nem is szívesen vált munkahelyet. Rendíthetetlenül áll partnere mellett is, hiszen anyakönyvvezető előtt fogadott házassági hűséget. A szabálykövetése miatt tud bosszúságot okozni a vele élőknek, hiszen makacsul ragaszkodik a fekete-fehérhez, nem rugalmas apróságokban sem – pedig ha néha elengedné magát, az neki is igen jót tenne.

Vízöntő

Következetesen ragaszkodik a saját elveihez, neki nincs szüksége más által kitalált szabályokra, ő megalkotja magának azokat. Ez az individualista csillagjegy előszeretettel írja meg a maga törvényeit, amit aztán be is tart. Nem követ semmilyen divatot, nem áll be semmilyen sorba, inkább kilóg belőle – nem kísérti meg sem a közösségi oldalakon jelenlévő tömegek esetében gyakran előforduló egymás utánzása, sem az, hogy ebben a szezonban mondjuk mindenki fehér tornacipőben jár. Nem megy a tömeggel, a saját életét éli, de azt nagyon következetesen. Éppen ezért a kísértésnek ellenállás nála ki is merül az előbb említettekben, a saját szabályai, keretei, határai ugyanis messze engedik menni… A Vízöntő próbálja élvezni az életet és ebben lehet hozzá csatlakozni, sőt érdemes is, mert ő fordítva nem biztos, hogy meg fogja tenni ezt a lépést.

Szűz

A Szűz hiába szereti a színeket, inkább sötét ruhákban jár, csak hogy senki észre ne vegye, ne lógjon ki a sorból. Utál közönség előtt beszélni, egyáltalán látszódni, aztán persze bántja, hogy senki nem veszi észre a képességeit, tehetségét. Sok a kísértés az életében, mert valójában mindenre nyitott – nem áll meg a színeknél… Szívesen enne, inna, bulizna, nagyszájúskodna, véleményből neki ugyanis sok van – de ezt mind megállja, mert a belső tüze köré valahogy mégis épült valami lerombolhatatlan kerítés, korlát, gát. Így nem kockáztat, nem enged a kísértésnek – vagy ha igen, akkor nem győz korrigálni, hiszen mardossa a bűntudat. Néha bánja maga is, hogy túlságosan visszafogottnak tűnik mások számára, és elgondolkodik, hogy mi értelme is van ennek a nagy önuralomnak, de végül arra jut, hogy neki így komfortos, így biztonságos, így ő biztos nem fog például egy céges bulin breaktáncolni.

Kiemelt kép: Getty Images