Részegen belehajtott egy lakóházba, most beperli a kocsmát

A ház felrobbant, hét embert megsebesült, és további három épület megrongálódott, az anyagi kár is tetemes.

Daniella Leis 2019. augusztus 14-én, 23 éves korában egy Marilyn Manson koncertről tartott hazafelé autójával – ittas állapotban – a kanadai Ontario állambeli Londonban, amikor elveszítette az irányítását a gépjárműve fölött, és a Woodman Avenue 450. szám alatti háznak ütközött. Az ütközés következtében a ház gázvezetéke megrongálódott, majd később be is robbant – ezáltal a nő nagyjából 13-20 millió kanadai dolláros (kb. ötmilliárd forintos) kárt okozott.

A felelősséget a tettéért és annak következményeiért azonban már esze ágában sincs vállalni, ezért most, 26 éves fejjel, úgy döntött, beperli azt a kocsmát, ahol aznap este ivott – mondván, a hely annak ellenére szolgálta ki őt alkohollal, hogy láthatóan ittas volt már az oda való megérkezésekor. A nő és az apja szerint úgy igazságos, ha azoknak a pereknek a költségei, amelyeket a károsultak indítottak ellenük, nem őket, hanem inkább az Ovations Ontario Food Services nevű vállalatot terhelik.

A keresetlevél szerint a nő a baleset és a robbanás éjszakáján a Budweiser Gardens nevű kocsmában részegedett le (ennek a fenntartója a nevezett vállalat), emiatt pedig az áldozatoknak okozott minden kárt „a bár gondatlansága, kötelességszegése és szerződésszegése okozta, vagy járult ahhoz hozzá”. A nő meglátása szerint a kocsmát azért kell megbüntetni, mert „a profitszerzést a biztonságnál fontosabbnak értékelte”.

Az alábbi utcaképen azt láthatjuk, hogy 2022 decemberében már megkezdődtek az építkezések a felrobbant ingatlan helyén.

A vállalat egyelőre nem reagált a vádakra, Daniella Leist pedig még 2021-ben három év börtönbüntetésre ítélték az ügy kapcsán – miután bűnösnek vallotta magát ittas vezetésért.

Kiemelt kép: Illusztráció – Fotó: SimpleImages/Getty Images