Plüssfigura-hasonmás segít a gazdiknak a gyászfeldolgozásban

A főleg futótűzként terjedő szórakoztató és trendvideókat ontó TikTok azért időről-időre megörvendeztet bennünket szívmelengető tartalommal is. Ezúttal a kisállat-tulajdonosok szemébe csalt könnyeket a Cuddle Clones ünnepek óta több milliós megtekintést generáló videója, melyben hasonmás plüssfigurákat rejtő dobozokat bontanak a gyászoló gazdik.

A hagyományos állat-ember kapcsolatok napjainkra valódi lelki kötelékké váltak, kiskedvenceink pedig teljes értékű társaink lettek a meghatározó pillanatokban ugyanúgy, mint az egyszerű hétköznapokon. A szórakoztató játéktól az életmentő cselekedetekig lehetne sorolni azokat a kapcsolódási pontokat, ahol az állatok a segítségünkre lehetnek, de talán a legkülönlegesebb mégis az, amikor szerető családtagként végig kísérnek bennünket életünk fontos állomásain.

Örök emlék az elvesztett négylábú barátokról

Még decemberben került fel a TikTokra az a megindító felvételválogatás, melyben plüssfigurák formájában „térnek haza” szeretett családjukhoz a már eltávozott kiskedvencek. Az alig egy hónap alatt közel 3 millió megtekintést elérő videót akkor is képtelenség könnyek nélkül végignézni, ha mi magunk egyébként nem vagyunk állattartók. 

Íme a videó, melyben a Cuddle klónoknak nevezett figurák által örök emlékké válnak az elveszített négylábú barátok:

@cuddleclones Our Cuddle Clones help many people who lost their furry best friend by bringing comfort during such a difficult time ❤️ Gift the pet lover in your life a Cuddle Clones e-gift card this Christmas 🎁 | #cuddleclones #customstuffedanimal #cat #dog  #tiktokmademebuyit #petlover #giftsforpetlover #catsoftiktok #dogsoftiktok #doglover #catlover #rainbowbridge #petloss #petmemorial #customersmostloved #emotional #surprise #emotionalsurprise ♬ Dandelions (slowed + reverb) - Ruth B. & sped up + slowed

Bár a videó alatti kommentszekcióban megoszlanak a vélemények – sokak szerint csupán feltépné sebeiket egy ilyen jellegű ajándék – a többség úgy érzi, a figurák által egy plüssnyi emlék örökké velük maradhat szeretett állataikról. 
Ennek tükrében nem véletlen, hogy a Cuddle Clones nevű kisállat-kiegészítőket forgalmazó amerikai cégnél a plüssből készült állathasonmás-figurák a legnépszerűbb termékek. „Klónozd kedvencedet és ápold örökké köteléketeket” – a fenti szlogen alatt készítik beküldött fotók és mellékelt jellemrajz alapján a videóban is látható Cuddle klónokat, melyek aztán hazaérve olykor szívbe markoló, olykor pedig mulatságos pillanatokkal ajándékozzák meg a szerető gazdikat.
Ugyancsak óriási népszerűségnek örvendenek azok a felvételek is, ahol a házikedvencek a legkülönfélébb reakciók kíséretében fedezik fel otthonukban a pihepuha hasonmásimposztorokat. 

@cuddleclones Watch until the end for the funniest dog reactions 😂🤣 Order your own Cuddle Clone with a 2-weeks rush fee by 12/9 to receive by Christmas 🎁 | #cuddleclones #customstuffedanimal #dog #dogs  #tiktokmademebuyit #petlover #giftsforpetlover #dogsoftiktok #doglover #cuteanimals  #petmemorial #customersmostloved #funny #funnyanimals #dogprank #funnycompilation ♬ Wii Music - Markian

Az ötletükkel piaci rést kitöltő, ruhaneműket és ajándéktárgyakat is árusító Cuddle Clones webáruházat még 2010-ben alapította Jennifer Williams és Adam Greene, akik néhány év alatt közel 100 millió forintra növelték vállalkozásuk értékét. A régió egyik leggyorsabban növekvő vállalatát egy feltörekvő bostoni székhelyű startup vásárolta fel, amely 2020-ra 11,67 millió dollárra, átszámítva több mint 4 milliárd forintra növelte a plüss klónokat gyártó cég bevételét. 

Kiemelt kép: Cuddle Clones