Ideje elhagyni a régi megszokásokat! – Heti csillagenergiák (2022. 01. 23. – 2023. 01. 29.)

Az eheti energiák lendületbe hozzák végre az életünket.

Az elmúlt hét kettős érzéseket hozott: a direkt mozgásba váltott Merkúrral felfigyelhettünk arra, hogy az energiák egyre inkább felszabadulnak; miközben a fogyó hold napjai kissé megtoldották a lassulás-tervezés-befelé fordulás időszakát. Egy köztes időszakban jártunk, ahol egyszerre érezhettük azt, hogy  valami véget ért és valami indulni készül. A retrográd  hatások után olyan volt ez, mintha egy nagy óramű fogaskerekei, hosszú idő elteltével, lassan, nyikorogva és meg-megakadva mozdultak volna meg. Ezen a héten már magunk mögött hagyhatjuk ezt a nehézkesség érzést. A helyét a Mars évének pörgős, cselekvésre sarkalló minőségei veszik át a térben. Ezt a hatást tovább fokozza, hogy ettől a héttől kezdve minden bolygó direkt mozgásban halad. Energiájuk szabadon, előre haladva áramlik. Ez a hatás azt üzeni: Eljött az ideje, hogy te is mozgásba lendülj! Kezdd el terveid megvalósítását, cselekedj! 

A hetünket a Vízöntő Hold energiáiban indítjuk. A Vénusszal és a Szaturnusszal kapcsolódva a Hold az eltökéltség és harmónia energiáival tölt fel minket a hétre. Ez a minőség kifejezetten alkalmas lehet arra is, hogy a hónap végéhez közeledve összeírjuk konkrét terveinket februárra. Ebben a folyamatban kiemelten fontos lehet, hogy a realitás látása mellett megtartsuk optimizmusunkat is. Hármójuk közös hatásaként hívást érezhetünk olyan új rendszerek beépítésére életünkbe, melyek a nagyobb belső egyensúlyunk elérésében segítenek minket. Ehhez szükség lehet régi megszokások elhagyására, de a Szaturnusz azt ígéri: kitartásunk megtérül, hosszútávon gyümölcsöző eredményt hoz elszántságunk. 

A keddi napunkat már a Halak Hold energiáiban köszönthetjük. Áramló minőségével nehezebb lehet a nap folyamán fókuszunk megtartása, gyakrabban elkalandozhatunk képzeletünk világába. A Halak Hold és az Ikrek Mars feszült kapcsolódásával az átlagosnál is érzékenyebben reagálhatunk. Több empatikus visszajelzést igényelhetünk, miközben a Mars-Ikrek párosítás inkább nyersebb, direktebb kommunikációs stílusra hajlamosít mindenkit. Ez több feszültséget eredményezhet a nap folyamán, fontos lehet a helyzetekben a tisztánlátás: Mi az, ami rólunk szól és mi az, ami nem? 

Szerdán még a Halak Hold energiájával kezdjük napunkat. A Neptunusszal együtt állva intenzívebb álmokat hozhat keddről szerdára virradóan. A nap későbbi óráiban, a Kosba átlépve már egészen új témát hozhat fel bennünk. A tervezés hosszúra nyúlt időszaka egy látszólagos biztonsági zónát teremtett, ahol gondolatban eljátszottunk a változtatás lehetőségeivel, de nem kellett szembesülnünk a megvalósításuk életünkre gyakorolt hatásaival. Most, hogy a felpörgött energiák a cselekvés felé tolnak minket, ez az átalakító hatás ijesztően közel kerülhet hozzánk. Ennek a belső feszültségnek a feloldásában nagy segítségünkre lehet a Vízöntő Nap és a Kos Jupiter támogató kapcsolódása. Energiájuk lehetőséget teremt arra, hogy átgondoljuk a cselekvési tervünket: hogyan léphetnénk konstruktívan és megfontoltan a megvalósítás útjára, így növelve belső biztonság-érzetünket a szükséges változás közben.  

Csütörtökön igazán erősen érződhetnek az év energiái. A Mars jegyében, a Kosban álló Hold és Jupiter egy támogató, lehetőségekkel teli energiákat képviselő háromszöget rajzol az égre a Vízöntő Nappal és az Ikrek Marssal együtt. Lelkünket a Hit és a Remény minőségei hathatják át, miközben Mars és a Nap gondolatainknak és a tudat szabadságának teremtő erejére hívják fel figyelmünket. Ez a nap kifejezetten alkalmas arra, hogy egy vizualizációs gyakorlattal erőt merítsünk az éves terveink megvalósításához, majd a cselekvés síkjára lépjünk. Ideje elindítani valami újat életünkben! 

A pénteki napunkat még a Kos Holddal indítjuk. A kezdeményezés minőségei továbbra is velünk maradnak, miközben a Szaturnusszal alkotott kapcsolata lehetőséget kínál arra, hogy megfontoltan cselekedjünk. Fontos azonban figyelni arra, hogy mindeközben ne kérdőjelezzük meg, ne bizonytalanítsuk el önmagunkat, hanem inkább apró, de biztos lépéseket tegyünk előre.  

A hétvégét a Bika Hold energiái hatják át. A Vénusszal alkotott támogató kapcsolata arra hív hogy nyissuk meg Lelkünket az élet apró szépségei felé.Tegyünk valamit, ami örömet okoz, adjunk teret az alkotásnak és a kreativitásnak! Érdemes ebben az energiában megmerítkezni, mert a későbbiekben már komolyabb kérdések kerülhetnek előtérbe. A szombati nap második felében a felszálló holdcsomóponttal együtt álló Hold feszült kapcsolatba kerül a Nappal. Ez a hatás azokra az élethelyzetekre világít rá, melyekben a sorsszerűség érzése egyfajta illúzióként elfedte előlünk a valós okot; egy tudatalatti működésmódunk akadályozó hatását. Vasárnap a Hold-Uránusz együttállása és a Bak Merkúrral alkotott támogató kapcsolódása tovább segítheti ezt a folyamatot. Hatásuk által átláthatjuk a rendszert mélyebb működéseinkkel kapcsolatban és az így szerzett felismerések átkeretezhetik élethelyzeteinkről való gondolkodásunkat, ezáltal segítve minket a nagyobb belső szabadság útján.

Kiss Fanni viselkedéselemző és asztrológus Instagram-oldala: instagram.com/lelek.emelo

Kiemelt kép: Canva / Nőklapja.hu