Visszaköltözik a Blaha Lujza térre az Utcajogász jogsegélyszolgálata

Az Utcajogász Egyesület jogászai 12 éve önkéntes munkával, ingyenesen nyújtanak jogi segítséget hajléktalanságban és szegénységben élő embereknek.

Január 20-tól újra a budapesti Blaha Lujza téren lehet majd felkeresni az Utcajogász Egyesület jogsegélyszolgálatát. Az időpont változatlan marad: a szervezet jogászai minden pénteken délután három és öt óra között várják ügyfeleiket.

Az Utcajogász Egyesület jogsegélyszolgálata azok számára kínál jogi tanácsadást, beadványok készítését és adott esetben bírósági képviseletet, akik nem tudják megengedni maguknak, hogy ügyvédet fizessenek.

Ügyfeleik jellemzően hajléktalan vagy lakhatási szegénységben élő emberek. Olyanok, akik eladósodtak, közel kerültek otthonuk elvesztéséhez, vagy olyanok, akiket kilátástalan helyzetük miatt ér jogtalanság.

A szervezet önkéntes jogászai az utcán, egy asztalnál ülve várják ügyfeleiket minden pénteken. 2021-ig hagyományosan a Blaha Lujza téren lehetett őket megtalálni, ám a tér felújítása miatt 2021 júliusában időlegesen átköltöztek a Rákóczi térre. Most, a Blaha Lujza tér felújítását követően, január 20-án visszatérnek eredeti helyükre, így január 13. volt az utolsó időpont, amikor a Rákóczi téren tartottak ügyfélfogadást.

A hozzájuk fordulóktól továbbra is azt kérik, hogy az ügyre vonatkozó irataikat mindenképp hozzák magukkal már az első alkalommal is, hiszen a konkrét ügyekben történő érdemi segítségnyújtáshoz az iratok tanulmányozása is szükséges.

Kiemelt kép: Facebook/Utcajogász