Merjünk nagyot álmodni! – Heti csillagenergiák (2022. 01. 16. – 2023. 01. 22.)

Az eheti energiák a felszabadulás és a megújulás minőségeit hozhatják el életünkbe.

A hét közepén a Merkúr befejezi hátrálását, elkezdődik kommunikáció útjainak tisztulása: könnyebbé válhat kifejezni a gondolataink és érzéseink, valamint kapcsolódásainkban egymás megértése is gördülékenyebben mehet. A hét vége felé kezdetét veszi a Vízöntő hónap. Az érkező energiák arra hívnak, hogy az elmúlt, türelemre és átgondolásra intő időszak végével neki fogjunk az új tervek, célok és változtatások megvalósításához. A Vízöntő jegyével érintett emberekhez hasonlóan bennünk is megjelenhet az igény, hogy elhagyjuk komfortzónánkat és teret adjunk valami egészen új, számunkra szokatlan vagy elsőre nagyon idegennek tűnő dolognak vagy szokásnak. Sokkal nyitottabbá válhatunk új gondolatok és eszmék befogadására, valamint a közösségi élmények felé is. Mindebben az előre induló Uránusz energiái tovább támogatnak minket: a Bika jegyében segít, hogy újító gondolatainkat és szándékainkat valóban meg is valósíthassuk, a gyakorlatba ültethessük.

A Vízöntő havában fontos lehet azonban, hogy minden helyzetben igazán őszinték maradjunk önmagunkkal, és ne az elkerülés útját válasszuk.

Fotó: Getty Images

A hetet a Skorpió Hold misztikus és mélyreható energiáival indítjuk. A útja során egy feszítő energiájú égi háromszöget alkot a Vízöntő Vénusszal és a Bika Uránusszal. Ez a nap érzelmi-lelki síkon megterhelő helyzeteket hozhat magával, melyekre megeshet, hogy tőlünk szokatlan módon vagy intenzitással reagálunk. Ez alól a hatás alól a minket körülvevő környezet sem mentesül, így hasonló válaszokra számíthatunk másoktól is. Kifejezetten fontossá válhat ezen a napon határaink ismerete és meghúzása, illetve az, hogy az adott szituációkban felismerjük, mi az ami rólunk szól, és mi az ami nem.

A keddi napunkat még a Skorpió Hold energiájával indítjuk. A Plútóval való támogató kapcsolódása által a hétfői intenzív energiák után segíthet minket az érzelmi regenerációban. Az este folyamán a Nyilas jegybe lépve támogató kapcsolatba kerül a Kosban haladó Jupiterrel. Ez az energia azt üzeni: Merj nagyot álmodni! Tüzes minőségük különösen alkalmassá teszi az estét Szív-szándékaink pontos megfogalmazására, ezen túl pozitív hangulattal és energiával tölthet fel minket a hét további részéhez is.

Szerdán a Nyilas Hold az optimizmus energiáival kísér minket tovább. Ezen a napon a Merkúr befejezi hátrálását, és megáll az égen, ezáltal a hét második felétől kezdve egyre könnyebbé válhat a kommunikáció, az ügyeink intézése, és a közlekedésben is kevesebb feszültségre számíthatunk.

A csütörtöki napunkat még a Nyilas Hold minőségei hatják át. A Vízöntő Vénusszal alkotott támogató kapcsolata az átlagosnál sokkal nyitottabbá tehet minket, így kiváló nap lehet ez társasági eseményekre és baráti találkozókhoz, valamint minden olyan dologhoz, amelyhez szükséges a komfortzónánk elhagyása. Hatásuk által szabadságvágyunk is felerősödhet, nehezebbnek érezhetjük ezen a napon a hétköznapi rutint betartását. Érdemes a nap folyamán nagyobb figyelmet fordítani ötleteinkre:

a Hold-Vénusz hatás kreatív energiái által jó megoldásokat találhatunk az aktuális problémáinkra, elakadásainkra.

Pénteken a Nap jegyváltásával elérkezünk a Vízöntő havába, és vele szinte egy időben a Bak jegyében haladó Hold utoléri az előre induló Merkúrt. A Bak Merkúr tárgyilagossága és a Vízöntő jegy racionalitása hajlamossá tehet minket arra, hogy érzéseink megengedése helyett azok elkerülését válasszuk élethelyzeteink analizálása által. Ez a hozzáállás hosszú távon gátja lehet a valódi megoldásaink megtalálásának, így együttes hatásuk felhívja figyelmünket az önmagunkkal való őszinteség szükségességére.

A hétvégét még a Bak Hold energiáiban indítjuk. A fogyó Hold utolsó pillanataiban együtt áll a Plútóval, utat nyitva az elengedés folyamatainak életünkben. Ezzel a hatással megtámogatva lehetőségünk van önismeretünk bővítésére is: komoly felismerésekre tehetünk szert általa. A Plútó energiáiban való töltekezés után lép át a Hold a Vízöntő jegyébe, és ezzel a minőséggel átitatva születik meg az újhold. Hatásuknak köszönhetően az intenzív lezárás után az új kezdet nagyon friss energiákkal érkezik el; lehetőséget teremtve arra, hogy elkezdjük az idei évre tervezett céljaink megvalósítását. Eközben a Vízöntő Vénusz és Szaturnusz együttállása gondoskodik arról, hogy elszántan és kitartóan lépjünk majd a cselekvés síkjára.

Kiss Fanni viselkedéselemző és asztrológus Instagram-oldala: instagram.com/lelek.emelo

Kiemelt kép: Getty Images