Harc Hannáért: thai boxszal segítik a Ewing-szarkómás kislány családját

#FightForHanna címmel szervez jótékonysági sporteseményt az Egy Lépéssel több Alapítvány és a magyar Muaythai Szakszövetség.

Az esemény egy Ewing-szarkómás kislány, Csillag Hanna támogatásáért jön létre.

A január 15-én, vasárnap délelőtt, az UTE judo termében megrendezésre kerülő meccssorozat keretében barátságos küzdelem során több mint 100 elhivatott résztvevő, köztük magánszemélyek, sportolók, vállalkozók és vállalatok képviselői mérik össze tudásukat összesen 45, egyenként 2 perces, barátságos muay thai küzdelemben. A szervezők célja az adománygyűjtés (a belépőjegyek 3000 forintos árát teljes egészében jótékony célra fordítják, illetve lehetőség lesz tombola vásárlására is), és hogy felhívják a figyelmet a kis harcos, Hanna történetére.

A Ewing-szarkóma a második leggyakoribb csontokból kiinduló, elsősorban gyermekkori rosszindulatú daganat, mely a test bármely csontjából kiindulhat: érintheti a végtagokat, a medencét, a gerinc csontjait, vagy akár az állkapocscsontot is. Magyarországon évente mintegy 6-8 új, gyerekkori megbetegedést diagnosztizálnak, jellemzően a tizenéves korosztályban, de néha már tízéves kor előtt.

Hannát korán, már ötéves korában diagnosztizálták.

Édesanyja előbb Lyme-foltokat vett észre rajta, pár héttel később pedig nem múló, erős derékfájdalom jelezte a bajt, hosszas találgatás után egy MR-vizsgálat mutatta ki, hogy két csigolyája között daganat van, ami erősen nyomja a gerincvelőt, nagy fájdalmat okozva ezzel.

Hannát megoperálták, a szövettani eredménye pedig Ewing-szarkómát igazolt. A kislány az elmúlt bő két évben 14 kemoterápiát és 25 sugárkezelést kapott, ennek ellenére életvidám és hatalmas küzdő. A család Hannán kívül három másik gyereket nevel Bényén, és a kezelésekkel járó anyagi megterhelés és Hanna édesapjának elbocsátása miatt a család most nagyon nehéz anyagi helyzetbe került. Lakhatásuk is veszélyben, az édesanya és az egyik testvér pánikbeteg lett, és sajnos Hannának újra fájdalmai vannak, így további kivizsgálásra van szükség: a most megrendezésre kerülő esemény nemcsak szimbolikus, de fontos segítség lehet a család számára.

Vegyél részt a jótékonysági eseményen, élvezd az izgalmas meccseket, vagy támogasd akármilyen kis összeggel Hanna gyógyulását itt!

Kiemelt kép: Getty Images