Finomhangold az éves terveid, céljaid! – Heti csillagenergiák (2022. 01. 09. – 2023. 01. 15.)

Kiss Fanni viselkedéselemző és asztrológus előrejelzései 2023 második hetére.

Az előttünk álló héttel enyhülni kezdenek a Térben a nehezebb, frusztrálóbb minőségekkel telt energiák. Végre megáll az égen a 2022. október óta hátráló Mars, majd a hét második felében előre indul. Érezhetjük úgy, hogy lassan egyre több energiánk szabadul fel, valamint kezdeményezőkészebbek és motiváltabbak vagyunk az elmúlt hónapokhoz képest. Hamarabb rászánhatjuk magunk a cselekvésre és megvalósításra. A kommunikáció útjai is tisztulni kezdhetnek, bár ennek teljes változására még a Merkúr retrográd végéig várnunk kell. A nyomás enyhülését leghamarabb az Ikrek jeggyel érintett emberek érezhetik meg, de a többi változó jegy szülöttei – Nyilas, Szűz,Halak – is igen gyorsan észrevehetik. A Mars témáin túl a Hold az átlagosnál fontosabb szerepet játszik majd a hét energiáinak tekintetében. Általában belső, érzelmi-hangulati világunk alakulását jelképezi, de ezen túl megjelenítheti életünkben mindazt, amit szeretnénk óvni, gondozni, táplálni. Maga a befogadó erő, amit a héten teremtő enegiákkal teli hatások érnek, így nagyszerű alkalmakat kínálhat számunkra ahhoz, hogy a jövőbeli terveinkkel, vágyainkkal foglalkozzunk; termékeny, biztonságos teret teremtve számukra. Főként a Szűz és a Bak jegy uralma alatt mozog majd, azt üzenve: Várj ki és finomhangold az éves terveid, céljaid! Földeld magad, és csak érleld a Lelkedben megfogant vágyaid!

Illusztráció: Getty Images

Hétfőn az Ikrek Mars és a Vízöntő Vénusz harmonikus kapcsolódásával indíthatjuk el a hetet. Ezen a napon a Vénusz arra hív, hogy felidézzük mély vágyaink, míg az Ikrek Mars energiái segíthetnek igazán élettel telivé varázsolni a róluk alkotott képet, egészen egy olyan szintig, ahol már lelki szemeink előtt láthatjuk megvalósulásukat. Éppen ezért

nagyszerű nap ez az évre szóló Teremtéseink megfogalmazásához.

Az Oroszlán Hold bátorító és kreatív minőségei még inkább támogathatják a folyamatot, azt üzenve: nincs előtted lehetetlen, nyugodtan engedd el fantáziád, és sződd tovább álmaid! Közösségi szinteken váratlan érzelmi-hangulati változásokra számíthatunk; így kiemelten fontossá válhat, hogy fókuszáltak tudjunk maradni, ha szeretnénk kihasználni ennek a napnak a felemelő energiáit. 

 A keddi napunkat továbbra is áthatja a Vénusz és a Mars kapcsolódása, azonban az Oroszlán Hold Szaturnusszal való szembenállása a hétfőinél komolyabb légkört teremt. Ez az állás nagyobb tervezettségre-szervezettségre invitál minket. Az előző hetekben a retrográd Merkúr által hozott lassulás-átértékelés minőségeinek végéhez közeledve;  ezzel a hatással elkezdhetnek konkrét lépések körvonalazódni az életünkben aktuális témák kapcsán. 

Szerdán már a Szűzben járó Hold köszönt minket. A Szűz jegyet uraló Merkúr retrográddal és az Ikrekben járó, hátráló Marssal ezen a napon a kritika kérdése emelkedhet legfontosabb témánkká kint és bent egyaránt.

A külvilágban több szőrszálhasogató megjegyzésre számíthatunk, de a belső kritikus hangunk is sokkal erősebb lehet.

Utóbbira különösen érdemes nagy figyelmet fordítanunk. Délutántól kezdve egész este a Hold egy lehetőségekkel teli, teremtő háromszöget rajzol az égre a Bak Merkúrral és a Bikában járó Uránusszal. Ezzel az energiával teret nyit, hogy figyelmünket befelé fordítva  finomhangoljuk, összerendezzük erre az évre szóló terveink, céljaink, majd tisztázzuk a megvalósításukhoz szükséges lépéseket. Az önmagunkkal szembeni túlzott kritika azonban hátráltathat ebben: nagy jelentőséggel bíró ötleteket vethetünk el miatta vagy valójában jelentéktelen részletekben ragadhatunk le.

Csütörtökön a Szűzben járó Hold és a Halak Neptunusz feszült kapcsolatba kerül egymással, amit szerencsére finomít, felold a Bak Nap energiája. Ez a hatás azt üzeni: ne kritizáld álmaid, hanem láss tisztán velük kapcsolatban! Semmi sem lehetetlen, de mindennek megvan a maga ideje! Rendezd most eszerint céljaid és vágyaid! Ami megvalósíthatónak tűnik, ahhoz készíts stratégiát! Amit pedig nem tudsz még megvalósítani, azt zárd Szívedbe és érleld ott, míg eljön a saját ideje! 

Pénteken az előre haladó Mars által felszabaduló energiákban pontosodik be Nap-Neptunusz lehetőségeket hozó hatása. A Bak Nap eltökélt minőségéhez a Neptunusz határtalan kreativitással teli energiákkal kapcsolódik. Ezen a napon érdemes odafigyelni inspirált ötleteinkre, mert nagy potenciálok rejtőzhetnek bennük. A Hold a Mérleg jegyében járva kapcsolati témáinkban segíthet minket, a Nap-Neptunusz által képviselt mély megértéssel és empátiával megtámogatva.

Szombaton hajnaltól az egész délelőtt folyamán egy lehetőségekkel teli, égi hászomszöget rajzol az égre a Mérleg Hold az Ikrek Mars és a Vízöntő Vénusz bevonásával. Ezzel újraéleszti a hét elején pontosodott Vénusz-Mars trigon energiáit. Ez a hatás azt üzeni: ideje megfontolni, mérlegelni, a terveink és céljaink lehetséges megvalósítási útjait!
Vasárnap már a Vénusz-Uránusz, valamint a Hold -Plútó feszült kapcsolódásai válnak meghatározóvá. Általuk bátorságot kaphatunk olyan, elsőre nagyon félelmetesnek tűnő változtatások meglepésére, melyek később nagyobb harmóniát teremthetnek életünkben. Kapcsolódásainkban azonban kiélezettebb helyzetekre számíthatunk ezen a napon: a feszítő hatások miatt nehezebb lehet együttműködni, megértésre jutni másokkal. 

Kiss Fanni viselkedéselemző és asztrológus Instagram-oldala: instagram.com/lelek.emelo

Kiemelt kép: Getty Images/nőklapja.hu