Az elakadások okai feltárulnak! – Heti csillagenergiák (2022. 01. 02. – 2023. 01. 08.)

Kiss Fanni viselkedéselemző és asztrológus előrejelzései 2023 első hetére.

Izgalmas, ám figyelmet igénylő energiákkal indulhat az újév első hete. A Merkúr és a Neptunusz, valamint a Vénusz és a Jupiter olyan minőségekkel kapcsolódnak egymáshoz, melyek szélesre tárják a lehetőségek kapuját, de ezt a fajta segítségüket csak akkor tudjuk befogadni életünkbe, ha tudatos figyelemmel vagyunk a kínálkozó opciók felé. 
Az Ikrekben hátráló Mars ura, a Bak jelében lévő Merkúr is retrográd mozgásba váltott néhány nappal ezelőtt, elkezdhetjük érezni, hogy a tanító energia minőségeken is mintha feljebb tekerték volna az erő gombot. A retrográd bolygók energiáival akkor tudunk igazán könnyedén együtt működni, ha nem állunk ellen hívásuknak. A Merkúr és a Mars is az előrehaladás és a sebesség képviselője – közös hátráló időszakukkal mintha csak azt mondanák: Állj meg egy pillanatra! Időt adunk, hogy lelassulj! Ha nagyobb harmóniában szeretnénk élni a mindenség energiáival, január közepéig érdemes kisebb tempóban haladni és inkább a visszatekintés, átértékelés, újratervezés folyamatainak teret adni.  

A hétvégi telihold az érzelmeink erejéről mesél. Azt üzeni: Engedd, hogy érezz!

Ebben a megengedésben a telihold fénye megvilágíthatja aktuális lelki folyamataink útját. Hirtelen kristálytisztán átláthatjuk az életünkben éppen jelen lévő elakadásaink okát és megoldási lehetőségeinket.  

Lássuk a hét napjait részletesebben:

A hétfői napunkat a Bika Hold termékeny energiáival indítjuk, ezzel együtt a Merkúr és a Neptunusz lehetőségeket rejtő kapcsolódása pontosodik be a Bak és a Halak jegyében. A Merkúr hátráló fázisában egyfajta visszatekintésre ösztönöz minket, Hold a kreativitás, a Neptunusz pedig a képzelet energiáit mozgatja meg. Ez a hatás azt üzeni: Nézz vissza, mi az a gondolat, melyre korábban csak legyintettél: Nekem ez úgyis lehetetlen! Most vedd elő ismét az ötletet, amire korábban azt mondtad: Ez maradjon csak álom ! Ezen a napon Neptunusz intuitív minőségei utat mutathatnak a megvalósítás felé, míg a Bika Hold és a Bak Merkúr energiái elkötelezettségünk megerősítésével támogathatnak minket.  

 Kedden a Hold már az Ikrek jegyébe lép. Ez a változás a következő két napunkat alapjaiban meghatározhatja. A jegyet a retrográd Merkúr uralja, így hatásait sokkal erőteljesebben érezhetjük most. Az Ikrek Hold időszakaiban a kapcsolódásra és kommunikációra való igényünk nagyobb lehet, emiatt most akaratlanul is belefuthatunk a retrográd Merkúr által megnehezített helyzetekbe. Sokat segíthet a feszültségek csökkentésében, ha mondanivalónkat a lehető legegyszerűbben fogalmazzuk meg és törekszünk értő figyelemmel fordulni önmagunk és mások felé egyaránt.  

A szerdai napunk még az Ikrek Hold kíváncsi és kreatív energiáiban telik. A Vénusz és a Jupiter lehetőségeket rejtő kapcsolódása miatt ezen a napon is érdemes elővenni a korábban félretett ötleteinket. a Kos Jupiter tüzes energiái feléleszthetik lelkünkben az önmagunkba vetett hit lángját, miközben a Bak Vénusz gondoskodik arról, hogy elképzeléseinket szilárd talajra építsük, figyelembe vegyük a gyakorlatias szempontokat is. Ezen a napon a másokkal való együttműködés nehezebbé válhat. A Vénusz-Jupiter alapvetően jóindulatú kapcsolódása a Kos-Bak jegyek miatt kevésbé tud érvényesülni. A két jegy inkább az én-központú szemléletmódot és a saját elgondolásainkhoz való ragaszkodást erősítheti fel bennünk. A kompromisszumot igénylő helyzetek megoldását, ha csak tehetjük halasszuk inkább későbbre.  

Csütörtök reggel még az Ikrek energiáival indulunk, de a nap második felében már megérkezünk a Rák Hold időszakába. Ezzel a változással érzékenyebbé válhatunk a külvilág hatásaira; megnövekedhet az igényünk arra, hogy visszahúzódjunk, egy biztonságos és komfortos tér vegyen minket körül. Szánjunk időt a feltöltődésre az este folyamán, kezdjünk el felkészülni a hétvégén érkező telihold energiáira. 

A pénteki napunkon a Rák jegyében járó Hold kísér minket végig. Ez a minőség ideális támogatást nyújt ahhoz, hogy az otthon terével foglalkozhassunk. Tradicionálisan a karácsonyi ünnepkör január 6-ig, Vízkereszt napjáig tartott. A régi szokás szerint ekkor szedték le a díszeket a karácsonyfákról. Ennek a napnak az energiái segítenek minket, hogy a hagyományokhoz hasonlóan mi is teret és időt szentelhessünk környezetünk visszarendezésének az ünnepek után.  

A hétvége meghatározó energiáját a szombat hajnalban megszülető telihold adja. A telihold kapcsolódik a Bakban járó Merkúrral és a Bika Uránusztól is segítő-támogató minőségek érkeznek felé. A Rák telihold arra hív minket, hogy teret engedjünk érzéseinknek és a visszatekintésnek, a nosztalgikus hangulatnak. Azt ígéri, hogy érzelmeink a Hold fényében felfedik az igazságot. Váratlan felismerésekben és mély megértésekben lehet részünk általuk minden olyan témában, amelyben azt érezzük, megakadtunk vagy nagyon intenzíven jelen van az életünkben.  

Kiss Fanni viselkedéselemző és asztrológus Instagram-oldala: instagram.com/lelek.emelo

Kiemelt kép: Getty Images/nőklapja.hu/Canva

Kiemelt kép: Canva