3 csillagjegy, aki jó anyagi helyzetbe kerülhet 2023-ban

Az idei év nem volt könnyű, sajnos a nadrágszíjat is beljebb kellett húzni sok egyéb nyomasztó tényező mellett. Három csillagjegynek jövőre kicsit könnyebb lesz anyagilag, sőt nem is kicsit – ha nemcsak sodortatják magukat az eseményekkel, hanem koncentrálnak, aktívak maradnak.

Mindenkinek á kellett gondolni a költségvetését idén, lemondani eddig magától értetődő dolgokról. Izgulni, hogy a munkahely megmarad-e, és sokkal jobban beosztani a fizetést az emelkedő energiaárak és az infláció miatt, mint eddig bármikor. Három csillagjegy viszont 2023-ban több pénzre számíthat, nézzük, melyek azok.

Bika

A Bika alapvetően szereti a pénzt és tud is pénzt csinálni, de néha elkalandozik a figyelme. Ami annyit jelent, hogy néha jobban szeret olyan munkát bevállalni, ami érdekli is és nem csak valamit a fizetésért csinálni. Aztán rájön, hogy mégis csak pénzből él és az mozgatja a világot és akkor újra hagyja megpihenni művészi ambícióit, önkéntes hajlamát, jól fizető állást vállal újra, sőt még vállalkozik is. A pénz könnyen jön, a tudat pedig megnyugtató, hogy van egy kis tartalék is. Főleg, hogy a Bika néha annyira retteg egzisztenciálisan, hogy azt hiszi, éhen fog halni…

Bak

A Baknak nem adják könnyen a pénzt, pedig mindent megtesz érte. Keményen dolgozik, túlórázik, háromhavonta fizetésemelést kér, na azért ilyen gyakran, mert nem szokott kapni. Most viszont imája meghallgatásra talál, mert a havi bevétele is nőni tud, ráadásul esélye nyílik plusz munkára is. Plusz munka egyenlő plusz pénz: a Bakkal madarat lehet fogatni.
Nem bánja, hogy fáradt, hogy alig van szabadideje – sőt nyugodtabb, mint korábban. A Bakot az nyugtatja meg, ha a párnájában van egy kis félretett pénz. És inkább oda teszi, mint hogy elköltse bármi haszontalanságra. Jövőre sem szórja el majd a bevételét, úgy kell neki könyörögni, hogy vegyen egy új nadrágot vagy cipőt.

Oroszlán

A céltudatos Oroszlán megüti a főnyereményt. Amúgy is vágyja a sikert, a karriert, és most annyira meg van ijedve, hogy esetleg rajta kívülálló okok miatt urambocsá’ elszegényedik, hogy még nagyobb vehemenciával dolgozik, gondolkodik, ötletel. Kapcsolatot ápol, kedveskedik, meglep, és mindez azt eredményezi, hogy akár vállalkozóként, akár alkalmazottként dolgozik észreveszik, kiemelik és lehetőséget kap bizonyítani. Innentől kezdve pedig az Oroszlán még inkább szárnyal, a határ pedig a csillagos ég. Elismerik, pénzt keres, ő pedig csak dolgozik és dolgozik. Ez az ő ördögi köre, de nem bánja, ha most még az anyagi biztonság is a tét.

Kiemelt kép: Getty Images