Szembesítések, felismerések, újratervezés – Heti csillagenergiák (2022. 12. 26. – 2023. 01. 01.)

Kiss Fanni viselkedéselemző és asztrológus előrejelzései 2022 utolsó hetére.

Az ünnepi forgatagból az év utolsó hetében a Hold útja által érkező Égi energiák szinte kézen fogva vezetnek át minket a régiből az újba. A hét közepétől a Merkúr retrográdba fordulása pedig támaszt nyújthat ahhoz, hogy az új egészen más alapokra épülhessen majd. A retrográd időszakok során a Földről nézve úgy tűnik, mintha az adott bolygó egy pillanatnyi megállás után hátrafelé kezdene el mozogni pályáján. Ennek a változásnak a minőségei minket is egyfajta lassításra, visszatekintésre ösztönöznek. A hátrálóidőszak nehézségein sokat csökkenthetünk, ha nagyobb tudatossággal közelítünk a helyzetekhez: a problémáink legnagyobb forrása, hogy mindennapi életünk elszakadt a mindenség ritmusától. Világunk a folytonos teljesítményt részesíti előnyben a ciklikus létezés helyett, így ilyenkor a környezet elvárása és a lélek hívása ellentétes utakra vinne minket. A Merkúr-retrográd idején különösen erősen szembesülhetünk  ezzel, hiszen a gondolkodás- és kommunikációs módjaink, témáink kerülnek reflektorfénybe. Ilyenkor gyakran futhatunk bele olyan konfliktushelyzetekbe, melyek egy véletlen félreértésből alakulnak ki, vagy épp azt vesszük észre, mintha elmennének a szavaink a másik füle mellett. Hivatalos ügyeink intézése is nehezebb lehet, a késések pedig szinte biztos velejárói ennek a néhány hétnek. A hátráló Merkúr a Bak jegyében azt üzeni: Tervezz újra!  

Arra hív, hogy átgondoljuk, az életünkben meglévő rendszereink és szokásaink vajon mennyire támogatják az újonnan kitűzött céljaink megvalósítását?

 Ezen túl központi témává emelheti a pénzhez és az időhöz való viszonyunk, így a hozzájuk kapcsolódó játszmahelyzetekből többet vehetünk észre a következő hetekben. Ezek a szembesítések lehetőséget nyújtanak arra, hogy saját szerepünket, felelősségi körünket felismerve újratervezzük a céljainkhoz vezető út lépéseit. 

 Nézzük a hét napjait: 

Hétfőn még a Vízöntő Hold energiájával tölthetjük az ünnep utolsó napját. Ez a minőség támogatja, hogy a családi, baráti összejövetelek zökkenőmentesebben teljenek. Ilyenkor nyitottabbak lehetünk minden újdonságra, szokatlan dologra – jó lehetőség ez, hogy az eddigi ünnepi menetrendet megbontva egy váratlan ötlettel vagy egy spontán programmal, tevékenységgel új szokásokat, hagyományokat teremtsünk az elkövetkező évekre.  

Kedden a Halak jegyébe lépő Holddal már sokkal inkább érezhetjük a befelé fordulás hívó szavát, nagyobb lehet a lelassulása való igényünk. Ez a minőség támogathat minket abban, hogy kipihenjük az ünnepi sürgés-forgás okozta fáradalmakat. Ha tehetjük, adjunk magunknak időt a feltöltődésre, teremtsünk teret minőségi énidőnek, hacsak néhány percre is! A Halak a zodiákus utolsó jegyeként magában hordozza a lezárás minőségeit, így a Hold útja szépen lassan elkezd minket felkészíteni az átmenetre a régiből az újba.  

Szerdán a Hold még a Halakban tölti a napot. A Neptunusszal karöltve támogató kapcsolatba lép majd a Bak jegyében haladó Vénusszal. Ez az energia az érzelmeinket most sokkal jobban a felszínre hozhatja. Lehet, hogy az ünnepek alatt történt megélések érzelmi hatása most fog majd csak igazán megjelenni bennünk, de megeshet az is, hogy az év utolsó napjaiban a visszatekintés hatására kíván több figyelmet tőlünk lelki világunk. Ezen a napon érdemes lehet nagyobb érdeklődéssel fordulni álmaink és megérzéseink felé is: mély megértésekre tehetünk szert a Hold-Neptunusz intuitív energiájának segítségével.  

Csütörtökön a Kosba lépő Holddal érezhetjük már a mindent elsöprő vágy fokozódását az új kezdet, az új év után. Az égen éppen megálló Merkúr azonban nagyobb türelemre, bölcsebb hozzáállásra int, azt üzeni: gondolkodj, mielőtt cselekszel! Az életünkben jelen lévő struktúrák, rendszerek, határok, és céljaink átértékelésére hív. Mindezt azért, hogy segítsen minket abban, hogy az új valóban jobb, minőségibb lehessen, mint a régi. Együttállása a Vénusszal a retrográd fő témájává emelheti viszonyunkat a pénzzel, kapcsolataink és értékrendjeink kérdéseit is. 

Pénteken még a Kos jegyében időzik a Hold. Friss energiái sokat segíthetnek abban, hogy mindent elintézzünk Szilveszter, újév napja előtt és felkészüljünk az ünneplésre, de támogat minket akkor is, ha munkával töltjük a napot. Érdemes azonban több mély levegőt venni napközben: ezzel a hatással mindenki kicsit türelmetlenebb, kicsit feszültebb lehet körülöttünk. Ilyenkor jobb, ha nem vesszük fel a bokszkesztyűt – az érvek ereje mit sem ér. Emellett a hátrálását megkezdő Merkúr sem segíti a békés megértés folyamatát: amennyire lehet, maradjunk inkább ki a feszült szituációkból.  

Az óév utolsó napja és az újév is a Bika Hold energiáiban köszönt ránk, miközben a Vénusz és a Plútó együtt állnak a Bak jegyében. A retrográd Merkúrral együtt ez az időminőség nem annyira kedvez a hosszú távra szóló újévi fogadalmainknak. A Plútó a radikális változtatások uraként sokkal inkább azoknak a bátor lépéseknek a megtételére ösztönöz minket, melyek felkavarják a Bika jegye által jelképezett állóvizet és a rendszereink megbontása által helyet készítenek, utat engednek a változásnak.  

Kiss Fanni viselkedéselemző és asztrológus Instagram-oldala: instagram.com/lelek.emelo

Kiemelt kép: Getty Images/nőklapja.hu/Canva