Mindent akarjunk, és azonnal – Heti csillagenergiák (2022. 12. 19. – 2022. 12. 25.)

Kiss Fanni viselkedéselemző és asztrológus előrejelzései az ünnepi hétre.

A hét első napjaiban az év legsötétebb időszakát éljük meg, ahogy a Nap a Nyilas jegy utolsó fokán jár. Amikor belép a Bakba a téli napforduló pillanatával, a legnagyobb sötétségben megszületik a fény és a nappalok lassan egyre hosszabbra nyúlnak majd. A Bak jeggyel érintett emberekhez hasonlóan, ebben az időszakban most mi is sokkal céltudatosabbak és határozottabbak lehetünk. Megjelenhet bennünk a vágy, hogy lépésről lépésre eltervezzük, mit szeretnénk elérni a jövő évben. Rendíthetetlen határozottsággal állhatunk bele az eddig esetleg halogatott kérdésekbe, önfegyelmünk sokkal nagyobb lehet. A Bak jegy energiái támogatnak minket, hogy ne riadjunk meg a kihívásoktól, bár az optimista szemléletünket nehezebb lehet ebben az időszakban megtartani. Ha van valamilyen projektünk, tervünk most érdemes a megvalósításához szükséges alapokat letenni, amiben a Bak alapos, és gyakorlatias minőségei segítenek minket.

Adjunk teret ezekben a napokban a lezárásnak és az új céljaink számbavételének!

Idén a napforduló energiái sokkal alkalmasabbak lehetnek az elmúlt év összegzésére és az új irányok kijelölésére, valamint jobban támogatják az elköteleződést is önmagunknak tett ígéretek felé, mint az Újév napjaiban érkező hatások. 

Fotó: Canva

A hetet a Skorpió Hold misztikus energiáival indítjuk. Ez a hatás segíthet minket, hogy az utolsó vásárlások és munkahelyi hajrák sűrűjében elkezdhessük lelkünket is az ünnepre hangolni. Arra is hívhat, hogy az elmúlt időszak mély, belső munkái után szenteljünk teret és időt az érzelmi-lelki regenerációnak: töltsünk egy kis időt önmagunkkal, tegyünk olyan dolgokat, melyeket szenvedélyesen szeretünk. Mindeközben fontos lehet, hogy kapcsolódásainkban az érzéseinket és szükségleteinket a félszavas utalgatások helyett nyíltan kommunikáljuk a másik fél felé. 

Kedden továbbra is a Skorpióban időzik a Hold, de már jóval több hatás éri. A nap első felében az Ikrekben járó Marssal és a Kos Kheirónnal kerül intenzív kapcsolódásba. Rámutatnak arra, hogyan állunk hozzá a düh és a harag érzéseihez, mennyire tudjuk egészséges módon megélni őket, teret adni nekik. Felhívhatják figyelmünket azokra a helyzetekre is, ahol az életünkben kényszerpályára vagyunk állítva, fókuszunkba emelhetik, hogy mennyire tudjuk jól kezelni a stresszt. A napunk második fele már csendesebb energiákat hoz magával: a Hold a Bak Vénusszal és Merkúrral, valamint a Bika Uránusszal kerül inspiráló kapcsolatba. Arra hívnak, hogy a lelkünk legmélyére nézve, legyünk őszinték önmagunkhoz: mi az a vágyunk, amiről csak azért mondtunk le eddig, mert féltünk az elköteleződés súlyától. Most a Bak Vénusz és Merkúr segíthetnek ennek a vágynak a felismerésében és abban, hogy merjünk a felelősségvállalás útjára lépni, ezzel leoldva magunkról láncainkat.  

Szerdán elérkezünk téli időszak központi eseményéhez, a téli napforduló pillanatához. Ennek a napnak a minőségei támogatják a leginkább az előttünk álló év megtervezését és az idei év lezárását. A fény születése magában hordozza a megújulás energiáit, míg a Nyilasban járó, fogyó Hold támogatja az elengedés folyamatait. A Bakba lépő Nap felerősíti az ott haladó Vénusz és Merkúr hatását: állhatatossággal és kitartással ajándékoznak meg minket a jövő évi terveinkre nézve. 

Csütörtökön két nagyobb bolygóhatás is bepontosul, ezzel talán a hét legmozgalmasabb napjában lesz részünk. A Nap-Jupiter feszült kapcsolata arra hív, hogy lássuk tisztán, mérjük fel saját képességünk határait. A terveink és céljaink megízlelésén felbuzdulva érezhetjük azt, hogy mindent akarjunk mégpedig azonnal.

Érdemes emlékeztetni magunkat: ezek a tervek egy teljes évre szólnak, és most a minél részletesebb kidolgozás ideje van itt.

A Vénusz- Uránusz trigonja arra ösztönöz, hogy merjünk a kereteken kívül gondolkodni. Ezen a napon írjuk le a legképtelenebbnek tűnő ötleteinket is – könnyen lehet, hogy csak később nyernek értelmet! Ez a hatás megoldásokat hozhat azokra a helyzetekre is, melyekben egy ideje azt éreztük, hogy megakadtunk. 

Pénteken születik meg az újhold a Bak jegyében. Az új kezdetekkel teli, szorgos energia segíthet minket, erőt adhat, ha a karácsony nagyobb sürgés-forgás közepette telik majd. Szerencsére nagyobb türelemmel is megajándékoz az olyan idegőrlő dolgok mellé, mint a karácsonyfa befaragása a talpba vagy beállítása a megfelelő helyre.  

Szenteste napján a Bak Hold együtt áll a Vénusszal, majd a Merkúrral is. Bár a Bak hűvösebb tulajdonságai miatt a meghitt hangulat megteremtése nehezebb lehet, a Vénusz harmónia iránti igénye és a Merkúr kommunikációt segítő ereje támogathat minket ebben a folyamatban. Érdemes azonban a kimondott szavakra fokozottan ügyelni: a Hold kapcsolódásai sebezhetőbbé tehetnek mindenkit, egy- egy rosszul megválasztott mondat most sokkal mélyebbre mehet, mint gondolnánk.

Karácsony napjának hangulatát már a Vízöntő Hold határozza meg. Segíthet abban, hogy a családi-baráti látogatások ritmusát felvehessük ,vagy teret adjunk valamilyen új ünnepi szokásnak. A nagyon mély érzelmi töltetű beszélgetéseket érdemesebb lehet azonban későbbre halasztani, mert ezekkel a nyüzsgő, gondolati energiánkat felpörgető minőségekkel nehezebb lehet kellően empatikus módon reagálni.

Kiss Fanni viselkedéselemző és asztrológus Instagram-oldala: instagram.com/lelek.emelo

Kiemelt kép: Getty Images/nőklapja.hu/Canva