Így csempészd be a luxus érzetét a gardróbodba apró változtatásokkal

Íme, néhány pénztárcakímélő tipp – minden korosztálynak!

——–SZPONZORÁLT TARTALOM———

A jelenlegi világgazdasági helyzet miatt mindenki számára egy kicsit több fejtörést okoz, hogy a korábban megszokotthoz hasonló életszínvonalat biztosítsa magának nap mint nap. Egy ilyen, sokak számára aggodalmakkal teli időszakban jól jöhet néhány olyan tipp, amely segítségével a luxus (és a biztonság) érzetét kicsiny ráfordítással a mindennapjainkba csempészhetjük.

Emiatt az alábbiakban olyan tippeket hoztunk el, amelyek segítenek abban, hogy jelentős plusz kiadás nélkül a luxus érzésével kecsegtessen a ruhatárunk – és hogy ezáltal kicsit csillogóbbá váljanak a hétköznapjaink. Ezeket a tanácsokat megfogadva nemcsak elegánsabb benyomást kelthetünk, hanem mi magunk is komfortosabban érezhetjük magunkat, legyen szó kimagasló minőségű fehérneműről (mint például a Triumph darabjai), vagy alakra igazított ruhadarabokról.

Lássuk tehát, mit tehetünk ennek érdekében!

Keressük fel a környék legjobb varrónőjét!

Semmi sem lehet nagyobb luxus annál, mint hogy minden egyes ruhadarabunkat személyre szabottan készítse nekünk valaki. Ez persze többnyire kizárólag királyi leszármazottaknak, vagy világhírű sztároknak adatik meg, jó hír azonban, hogy a rendszert egész egyszerűen kijátszhatjuk azáltal, ha a konfekcióméretre készült darabjainkat utólag elvisszük egy szakemberhez, aki ezeket ránk igazítja.

Meglehet, hogy először nem is gondolnánk, mennyit számít az összhatásban, ha az általunk viselt darabok tökéletesen passzolnak alakunkra, tegyünk hát bátran egy próbát – a végeredmény minden bizonnyal magáért beszél majd! (Érdemes lehet egy előtte-utána fotót is készíteni annak érdekében, hogy még jobban lássuk, mennyit számít ez a kis apróság.)

Ezzel a módszerrel ráadásul a kisvállalkozásokat is segíthetjük; pár száz forintot bizonyára megér nekünk, hogy ruháinkban makulátlanul fessünk, a szakemberek pedig (mint mindenki más) ezekben az időkben valószínűleg kifejezetten nagy örömmel vesznek minden plusz megbízást.

Gomboljuk újra!

Szó szerint: amennyiben van egy olyan darabunk, amit bár nagyon szeretünk, nem látjuk elég csillogónak, sokat dobhat az összhatáson, ha elegánsabb, vagy drágábbnak kinéző gombokat varrunk a rajta szereplő régiek helyére. Blézereket, kabátokat és kardigánokat pillanatok alatt felturbózhatunk ezen módszer segítségével, de akár díszgombokat is varrhatunk jó minőségű pulóverre, szoknyára, ruhára…

A gombcsere egy kifejezetten olcsó, ugyanakkor nagyon megtérülő módja annak, hogy kicsit sikkesebbek legyünk a mindennapokban! Higgyük el, másoknak is fel fog tűnni ez az apró változtatás!

Maradjunk a klasszikus szabásvonalaknál!

Amennyiben szükségünk van egy új ruhadarabra, vásárláskor mindig adjunk esélyt a klasszikus szabásvonalú daraboknak!

Nemcsak elegánsabbak lehetünk általuk (gondoljunk csak a klasszikus kiskosztümökre, vagy a kis feketékre), hanem a pénztárcánkat is kíméljük azáltal, ha ezek mellett döntünk. Gondoljuk csak át, hány alkalommal viselhetjük majd azt a most nagyon divatosnak számító, tiritarka, szuper érdekes blézert – és vele szemben hányszor és hány éven át vethetjük be ugyanolyan nagy sikerrel az egyszerűbb, klasszikusabb darabot!

Vegyünk vissza a színkavalkádból!

Sok stylist alapszabálya az, hogy valaki minél kevesebb színt visel, annál elegánsabb benyomást kelthet.

Van, aki ezt úgy határozza meg, hogy egyszerre legfeljebb három különböző színt érdemes kombinálni egymással egy öltözékben, mások a tetőtől talpig egyszínű, azaz monokróm szettekre esküsznek, egy azonban biztos: a visszafogott, természetes színekkel, a feketével, fehérrel, barnával, kékkel, bézzsel nehéz melléfogni.

Viseljük a kincseinket!

Tiritarka ruhanemű helyett vigyünk izgalmat az öltözékünkbe ékszerek által! Nézzük át újra a családi ékszergyűjteményt – ki tudja, még az is lehet, hogy idén beleszeretünk egy olyan brossba, amelynek tündöklése fölött korábban átsiklottunk!

És ha már a brossoknál tartunk: ideje újra felfedezni ezt a csodás és sokoldalú ékszert! Egy gyönyörű bross végtelenül sikkessé teheti az egyébként visszafogott (esetleg egyszerű) összeállításunkat a közönségesség és a giccs érzése nélkül! A brossok lenyűgözően mutatnak a vállaink köré tekert színes kendőn, egy egyszínű garbónyakú felsőn, vagy kedvenc blézerünk hajtókáján egyaránt!

Viseljük ugyanilyen bátran és büszkén a mindennapokban a többi értékes ékszerünket is – persze csak amennyiben a fülbevalók, láncok és órák kapcsa elég biztosan tart, és a gyűrűk sem csúsznak le ujjainkról! Ha javíttatásra szorulnak, keressük fel ékszerészünket – bizonyára néhány napon belül már rajtunk ékeskedhetnek ezek a drágaságok!

Kezdjük az alapokkal!

Akár egy házépítésnél, a ruhatárunk esetében is igaz a szabály, miszerint az alapoknál dől el minden. Amennyiben tehát szeretnénk a luxus érzését csempészni a ruhatárunkba, nem érdemes azonnal egy méregdrága nagyestélyivel, vagy dizájner kézitáskával kezdeni a sort, ezek ugyanis nem ideális fehérneműre rétegezve kusza összhatást kelthetnek. Egy-egy tökéletesen megválasztott, jó minőségű fehérnemű azonban már önmagában „betonbiztossá” teheti öltözékünket.

Bármilyen ruhadarabot a következő szinte emelhet a megfelelő fehérnemű – még a legegyszerűbb pólókban, blúzokban és nadrágokban is fenomenálisan mutathatunk, ha azok alatt olyasmi lapul, ami a megfelelő helyeken emel és/vagy simít. Ráadásul egy kiválóan megalkotott darab akár hosszú éveken át boldogíthatja a viselőjét, emiatt pláne érdemes lehet beruházni egy magasabb kategóriás szettre. Nagyon fontos a fehérnemű – főleg a melltartó – esetében, hogy az kényelmes legyen, ajánlott merevítő nélküli, ugyanakkor biztos tartást adó darabokat keresni. Jó hír, hogy nemrég rukkolt elő a szezon egyik legtündöklőbb kollekciójával a Triumph, az új darabok között pedig szinte mindenki találhat számára előnyöset.

Ez a szett is megtalálható a Triumph új kollekciójában. (Fotó forrása: Triumph)

Vigyázzunk arra, amink van!

Persze mindez mit sem ér, ha a jól megválasztott, stílusosan kombinált ruháinkra nem vigyázunk kellőképp. Fordítsunk extra figyelmet a meglévő darabjaink karban és tisztán tartására: különös tekintettel a cipőkre, az azokkal harmonizáló táskákra és az ékszerekre! Tartsuk észben a mondást, miszerint „nem annak van sok, aki sokat vesz, hanem annak, aki vigyáz arra, ami már az övé” – ezt megfogadva ugyanis máris rengeteget tehetünk a mindennapi luxus-érzetünk érdekében!

A ruhaneműt és a fehérneműt is érdemes mindig az előírtaknak megfelelően tisztítani, szárítani és tárolni; a javaslatok megfogadásával évekkel hosszabbíthatjuk meg szeretett darabjaink élettartamát.

Kiemelt kép: Charisse Kenion/Unsplash