Így ajándékozz fehérneműt karácsonyra

Aggodalomra semmi ok, a megfelelő darabot sokkal könnyebb kiválasztani, mint azt elsőre gondolnád!

–––SZPONZORÁLT TARTALOM–––

Tökéletes ruhatár nincs megfelelő fehérnemű nélkül – de mégis miből tudhatjuk, hogy milyen méretbe és stílusba érdemes fektetnünk, ha ajándékba szánnánk a kedvesünknek? A legfontosabb, hogy mindig a minőségre összpontosítsunk, és arra, hogy ne csak szép, de praktikus is legyen az ajándékunk. Ha szíved választottja hangot adott annak mostanában, hogy milyen fehérneműre lenne szüksége, esetleg te döntöttél úgy, hogy megleped egy ízléses szettel, akkor itt az ideje annak, hogy szemrevételezd a ruhatárát! Összeállítottunk egy praktikus útmutatót arra az esetre, hogy idén karácsonykor biztosan jól válassz.

Győződj meg a méretről!

Mielőtt rászánnád magad a karácsonyi nagy bevásárlásra, és nyakadba vennéd a plázákat, első és legfontosabb lépés, hogy kitaláld a kedvesed méretét. Az alsónadrágok és bugyik méretét viszonylag könnyű megállapítani (M-es, L-es, stb…), melltartók esetében azonban már jóval nagyobb a tévedés esélye, és kicsivel több kutatást igényel a folyamat – de nem kell kétségbe esned, bőven elég, ha elcsensz egy darabot a kedvesed szekrényéből, és leellenőrzöd, milyen méret van feltüntetve az adott darab címkéjén. Ha nem találsz rajta méretjelzést, nyugodtan használhatsz mérőszalagot is – lehetőleg akkor, amikor egyedül vagy otthon, így a lehető legminimálisabbra redukálod a lebukás esélyét. Nem árt tudnod, hogy a női méretek időről időre változnak, és előfordulhat, hogy különböző méretű melltartók is felbukkanhatnak a szekrényben. Megrémülnöd ekkor sem kell – résen lenned viszont már annál inkább. Térképezd fel, hogy mely darabokat viseli mostanában, és ne lepődj meg azon, ha néhány nemrégiben viselt szett más és más méretű, hiszen a méretek stílustól és márkától függően is változhatnak. Kiemelkedően fontos, hogy a fehérnemű – különösen a melltartó – kényelmes legyen, hisz hosszú órákig viseljük őket. Érdemes merevítő nélküli, de mégis biztos tartást adó melltartókban gondolkodni – ezek esetében a pontos méretet is könnyebb belőni.

Galéria | 15 kép

A stílus is számít

Hogy a dolgok még zavarosabbak legyenek, a melltartó sosem egyszerűen csak melltartó: rengetegféle stílus közül válogathatunk az üzletek polcain, és ember legyen a talpán, aki képes dönteni első ránézésre. De nem lehetetlen! Itt is él a feljebb említett egyszerű tanács: nyisd ki a szekrényt, és mérd fel, hogy milyen színeket, mintákat és stílusokat kedvel a párod – és vedd figyelembe azt is, hogy csak azért, mert karácsony van, attól még nem mindenki kedveli a csicsás, csillogó és flitteres szetteket. Járj nyitott szemmel, figyeld meg, hogy milyen stílust visel szívesen, miben érzi magát a legkényelmesebben és legvonzóbbnak.

Elképzelhető, hogy valaki az egyszerűbb és természetesebb viseletekre esküszik, ám ez nem jelenti azt, hogy ne tetszenének neki az egyedibb és kifinomultabb darabok

– itt a lehetőség tehát, hogy meglepd valami újjal, ami igazán tetszene neki, és amit általában nem vásárolna meg magának. Ehhez nyugodtan szemrevételezheted az utcai öltözetét is, hiszen ebből is felmérheted, mi lehet az a színösszeállítás és mintázat, ami passzol a személyiségéhez, és még a stílusához is illeszkedik.

Fotó: Triumph

Mindezek mellett tartsd szem előtt azt is, hogy a teltebb, támasztást igénylő mellekhez a merevítős és kosaras, míg a kisebb mellekhez inkább a merevítő nélküli darabokat ajánlják a stylistok – hiszen a kényelem szinte a szabadság érzésével egyenlő. Ha útközben úgy érzed, hogy elvesztél, semmi baj; nyugodtan kérd ki az eladók véleményét is, egészen biztos, hogy segítenek megtalálni a párod testalkatához leginkább passzoló darabot.

Egyéb alternatívák

Szerencsére fehérneműnek nemcsak az alsónadrág, bugyi és melltartó számít, és ha továbbra sem tudod, hogy mivel lepd meg a kedvesedet, rengeteg más lehetőség van, amiből ötletet meríthetsz. A szép köntösök, pizsamák és sportkollekciók nagyszerű alternatívát jelentenek, és szinte minden igényt kielégítenek. Ha szíved választottja például a fényes anyagokat és bársonyos fazonokat kedveli, érdemes ennek megfelelően választanod alsóneműt vagy babydollt – és ha kedvesed az az ember, aki hazaérve azonnal kényelmes pizsamára cseréli az utcai ruhát, akkor egy elegáns, egymáshoz illő pizsama vagy köntös egészen biztos, hogy mosolyt csalhat az arcára.

További inspirációért és ajándékötletekért látogass el a Triumph oldalára! 

Kiemelt kép: Triumph