Minden, amit az Emily Párizsban új évadáról eddig tudunk

Jövő szerdán érkeznek az új részek!

Jó hírünk van azok számára, akik álmaikban talpig Chanelban croissant-t majszolgatnak az Eiffel-torony mellett egy számukra ismeretlen, de valamiért nagyon vonzó Pierre társaságában – és azoknak is, akiket egyszerűen csak szórakoztatnak az olyan habkönnyű romantikus vígjátékok, mint az Emily Párizsban: szerdán ugyanis érkezik a sorozat harmadik évada a Netflixre!

Az új részekben a kulturális súrlódások, azaz az amerikai és a francia sztereotípiák közötti eltérések (a sorozat sokakat bosszantó felületességéről itt írtunk korábban részletesen) helyett ezúttal a személyes konfliktusok kapnak központi szerepet Darren Star, a sorozat megálmodója szerint.

De hogy kik lesznek azok a szereplők, akik konfliktusba keverednek egymással? A főszerepet alakító színész és producer, Lily Collins nyilvánvalóan visszatér Emily Cooper szerepében, valamint Gabriel szerepében Lucas Bravo, Mindy szerepében Ashley Park, Camille szerepében Camille Razat, Sylvie szerepében Philippine Leroy-Beaulieu, Julian szerepében Samuel Arnold, Luc szerepében Bruno Gouery és természetesen Alfie szerepében Lucien Laviscount is. Rajtuk kívül

újként érkezik a csapatba Paul Forman és Melia Kreiling

– ezzel kapcsolatban azonban nem szabad szó nélkül hagyni, hogy mindkét színész fehér bőrű. Ezt azért fontos kiemelni, mert a sorozatot korábban éles kritikákkal sújtották, mondván, a mai sztenderdekhez képest nem elég sokszínű – de nemcsak a modern elvárások miatt számít mindez problémásnak, hanem azért is, mert a történet elméletileg a világ egyik legizgalmasabb kulturális olvasztótégelyében, Párizsban játszódik, a „túl fehér” szereplőgárda tehát még pluszban hiteltelenné is teszi a sorozatot.

Ahogyan azonban az eddigi hibákon sem kívánnak javítani, úgy a sorozat alapvető mozgatórugóján sem változtatnak a készítők az új részekben: a főhős Emily nagy szerelmét, Gabrielt alakító Lucas Bravo a Digital Spy-nak árulta el nemrégiben, hogy a harmadik évadban további nagy (elsősorban szerelmi) csavarok várnak a rajongókra.

„Ami eddig is sikeressé tette ezt a sorozatot, az a következő évadban még inkább jelen lesz,

és minden csak felerősödik. Úgy érzem, Darren Star (a sorozat készítője – a szerk.) egy kicsit megbolondította a történetet ebben az évadban. Velünk él és ír, miközben forgatunk, így a saját életeinkből inspirálódik, és azokból a dolgokból, amiket mondunk, a helyekből, ahová megyünk… Ezután pedig hozzáadja a Darren Star-varázslatot az egészhez, és kész is” – mondta, majd mesélt egy kicsit az egyik legnagyobb meglepetésről is, ami forgatás közben érte. „Rengeteg serpenyőt kaptam a postán. Több mint 100 serpenyőt, amiket aztán a barátaimnak és családtagoknak ajándékoztam. Bárcsak Gabriel fő eszköze valami olyasmi lenne, amit pénzzé tudnék tenni” – viccelődött.

Persze az új évadnak előzetese is készült, amelyből további jelentős információt nyerhetünk az új részeket illetően, például hogy amióta legutóbb láttuk őt, (dobpergés) Emily frufrut növesztett; hogy a várakozásoknak megfelelően Párizsban maradt (a legutóbbi évad végén nagyon erősen elgondolkodik rajta, hogy vajon visszamenjen-e inkább Chicagóba, de hát akkor át kéne nevezni a sorozatot); hogy két munkahelyen próbál egyszerre helytállni (a második évadban két ajánlatot kap egyszerre, ezek közül kellene választania, de rá igen jellemző módon nehezére esik döntést hozni); hogy a sorozat francia karakterei még mindig lelkesen érvelnek a szerelmi háromszögek létjogosultsága mellett és így tovább… Inkább nem is soroljuk, íme, az előzetes:

A sorozatot bármennyi támadás is éri és érte mindig is, a számok az alkotókat igazolják: az első évad anno a 2020-as lezárások idején debütált, és abban az évben a Netflix legnépszerűbb vígjátéka volt – csak az első hónapban nem kevesebb mint 58 millió háztartásban indították el. De a második évad sem volt sokkal kevésbé sikeres: világszinten a Netflix Top 10-ben debütált, majd az első négy napban 94 országban vezette a listát 107,6 millió megtekintett órával. A sorozat készítői minden bizonnyal kíváncsian várják, hogy a harmadik évaddal is sikerül-e hasonlóan hatalmasat kaszálniuk – bár úgy tűnik, kevés kétségük van ezt illetően, a sorozat negyedik évadát ugyanis már be is rendelték.

Kiemelt kép: Lily Collins az Emily Párizsban című Netflix-sorozatban – Fotó forrása: IMDb