A leghíresebb magyar tudós kalandos élete – egy könyv, amit szinte lehetetlen letenni (x)

Az Én vagyok Szent-Györgyi igazi karácsonyi ajándék, teli izgalmakkal és meghökkentő fordulatokkal.

A Goodwill Pharma gondozásában megjelenő, limitált kiadású életregény első része Szent-Györgyi Albert leleményes és elragadó személyiségét mutatja be. Sok, legendának tűnő történet kering a híresen jóképű professzorral kapcsolatban. Felfedezéséről, háborús tetteiről, nőügyeiről vagy, hogy hogyan lett párbaj ellenfeléből igaz barát. A most megjelent lebilincselő kalandregényben lehull a fátyol, és kiderül, hogy minden, amit tudni véltünk, semmi ahhoz képest, ami valójában történt.

Ismertsége általában a C-vitaminnal összefüggő kutatásokra és az e révén elnyert Nobel-díjra korlátozódik, noha mindmáig legnépszerűbb tudósunk életét nemcsak nagy jelentőségű tudományos felfedezései miatt érdemes felidéznünk, hiszen hosszú élete alatt a zene és a sport szeretete, a politikai szerepvállalások, az élményekkel teli utazások és a fájó családi tragédiák mind-mind regénybeillő fordulatok sorát hozták. Kilencvenhárom évet átívelő sorsa a 20. század történelmének hű tükre is egyben, különösen mivel e kivételesen jellemes és bátor ember nem csak passzív elszenvedője volt a korszak történéseinek, hanem gyakran vállalt meghatározó szerepet is bennük, kalandos helyzetekbe sodorva ezzel önmagát, családtagjait és barátait.

Galéria | 3 kép

Furcsamód e lebilincselően érdekes téma mégsem eredményezett mindeddig olyan életrajzot, amely a teljes életutat lefedné. Így határozta el a Rejtő Jenő elveszett naplója szerzője, Matuscsák Tamás, hogy ezúttal Szent-Györgyi Albert életéről ír hiteles, szórakoztató könyvet, amelyben egyes szám első személyben meséli el e kivételesen eseménydús életpálya sorsfordító epizódjait. Az Én vagyok Szent-Györgyi, izgalmakkal teli, sokszor romantikus életregény, mely olvasása tökéletes kikapcsolódást nyújthat a hosszú téli estéken.

Keresd a nagyobb könyvesboltok polcain és a goodwill.hu oldalán!