Ismerd meg melyik fürdősó, fürdőkoncentrátum mire jó! (x)

Egy forró fürdőnek rengeteg jótékony hatása van, csökkentheti a stresszt, segíthet megnyugodni és csillapíthatja a megfázás tüneteit is.

Már az ókorban is nagy kultúrája volt a fürdőzésnek, a görög előkelőségek napi szinten látogatták a különböző fürdőket. Kleopátra tejes fürdőiről is sokat hallottunk. Az Ókori Kelet államaiban úgy tartották, hogy az illatos fürdő vonzza a jó szellemeket, a boldogságot és a szerelmet.

Balneoterápia (latin balneum „fürdő” + terápia) a hidroterápia egyik fajtája, amely során vizet és különböző anyagokat, úgymint illóolajokat, növényi kivonatokat használnak. Hagyományosan természetes gyógyvizek esetében használják, például kén- vagy iszapfürdő céljára. A hatóanyagok, pl. illóolajok úgy fejtik ki hatásukat, hogy a bőrön keresztül felszívódnak vagy belélegezzük őket. A hozzáadott illóolajoktól, a vízhőmérséklettől függően illetve, hogy teljes vagy részleges fürdőt veszünk-e, különböző hatások érhetők el: relaxáló, nyugtató, izomlazító. A teljes fürdő a balneoterápia egyik fajtája, amely 36-38°C (hőmérsékletileg semleges) hőmérsékleten mintegy 10-20 percig tart.

A rohanó karácsonyi időszakban is fontos, hogy picit magunkkal is foglalkozzunk, amire kiváló választás egy habos, illatos, meleg fürdő esténként. A Tetesept termékei között különböző illóolajú fürdősók és fürdőkoncentrátumok találhatóak, amik csökkentik az izmok terhelését, enyhítik a megfázásos tüneteket vagy segítenek ellazulni egy fárasztó nap után. Az illóolajok pozitívan befolyásolják az emberi test fizikai és pszichológiai folyamatait.

  • A Tetesept mozgás utáni izomregeneráló fürdőkoncentrátum serkenti a vérkeringést, lazítja az izmokat és jótékony hatást fejt ki a vázizomzatra. Árnikát és fekete nadálytövet, valamint rozmaringból és erdei fenyőből származó illóolajokat tartalmaz. Paraffintól, szilikontól és ásványi olajoktól mentes. Vegán.
  • A Tetesept Kleopátra titka wellness krémfürdő elrepíti a szépség, élvezet és csábítás világába. Értékes tejfehérjéket, mézet és mandulaolajat tartalmaz, amik óvják a bőrt a kiszáradástól, átfogó védelmet biztosítanak és kényeztetnek, aminek eredményeként a bőr illatossá és selymessé válik. Tartósítószerektől, paraffintól, szilikontól és ásványi olajoktól mentes. Alkálimentes.
  • A Tetesept Hamam fürdőkoncentrátum egyedülálló összetétele egyesíti a hamam gyógynövények illóolajainak természetes aromáját az argánolaj, olívaolaj és füge értékes ápoló hatásával. Tartósítószerektől, paraffintól, szilikontól és ásványi olajoktól mentes. Alkálimentes.
  • A Tetesept izomlazító fürdőkoncentrátum menta-, citrom-, rozmaring- és eukaliptuszt illóolajokat tartalmaz, amikkel már a fürdő során is, de utána akár órákon át nyugodtabb, kipihentebb testérzet tapasztalható. Paraffintól, szilikontól és ásványi olajoktól mentes. Vegán.
  • A Tetesept megfázásra fürdősó eukaliptusz, rozmaring, kámfor és kakukkfű illóolajokat tartalmaz, amik segítik a közérzet javulását és jótékony hatással vannak a légutakra megfázás idején. Tartósítószerektől, paraffintól, szilikontól és ásványi olajoktól mentes. Alkálimentes. Vegán.
  • A Tetesept lazítás és belső nyugalom fürdősója jázmin, indiai citromfű, bergamot és narancs illóolajokat tartalmaz, a test és elme hosszan tartó relaxációjáért. Kifejezetten a fizikai és mentális feszültségek enyhítésére készült. Tartósítószerektől, paraffintól, szilikontól és ásványi olajoktól mentes. Alkálimentes. Vegán.
  • A Tetesept hát és vállfájás enyhítésére alkalmas fürdősó borókabogyóból, fajdbogyóból,
    gyömbérből és rozmaringból származó illóolajokat tartalmaz, amik segítségével enyhíthetőek a panaszok a hát, váll és a nyak területén. Tartósítószerektől, paraffintól, szilikontól és ásványi olajoktól mentes. Alkálimentes. Vegán.

Hangolódj a karácsonyi időszakra gránátalma-szegfűszeg-, vagy gyümölcspuncs illatú, limitált fürdősóink egyikével!

Bármelyik Tetesept terméket is választjuk, borítékolható, hogy a hatékony gyógyhatású növényi kivonatok eljutnak a bőr mélyebb rétegeihez, és ott fejtik ki hatásukat. Több hatóanyag szívódik fel a bőrön át, amely ott felhalmozódik, és a fürdő után továbbra is kifejti hatását. Ennek eredménye az azonnali és hosszan tartó hatás, melyet akár órákkal a fürdő után is tapasztalhatunk.