A Backstreet Boys énekesét ismét erőszak elkövetésével vádolják

Komoly vádakkal állt a bíróság elé egy egykori rajongó.

A Backstreet Boys énekesét, Nick Cartert (akinek néhány hete hunyt el öccse, Aaron Carter) azzal vádolják, hogy 2001-ben megerőszakolt egy 17 éves, agyi bénulásban szenvedő autista lányt a zenekar turnébuszában. A most 39 éves Shannon Ruth azt állítja, hogy a most 42 éves énekes anno egy „VIP-üdítőnek” nevezett alkoholos koktélt itatott vele, majd orális szexre kényszerítette őt. A bíróságon úgy fogalmazott a nő, hogy Nick Carter tette „zúzódásokat hagyott” a testén – olvasható a Page Six által megszervezett bírósági dokumentumokban.

Shannon Ruth nemrég sajtótájékoztatót is tartott az ügyben, ahol könnyeivel küszködve úgy fogalmazott, hogy életének elmúlt 21 éve telis-tele volt fájdalommal, frusztrációval, szégyennel és önbántalmazással, „amelyek közvetlen következményei annak, hogy Nick Carter megerőszakolt engem”. Elmondta, hogy még a betegsége sem volt rá nagyobb hatással annál, amit Nick Carter tett vele. Azt is elmondta, hogy az erőszak következtében a karjain zúzódások keletkeztek.

„Carter megpróbált rám ijeszteni, hogy hallgassak… undok és fenyegető volt – fejtette ki, hogy miért nem állt a nyilvánosság elé történetével az elmúlt évtizedekben. – Úgy éreztem, nincs hova fordulnom, nincs módom kifejezni az érzéseimet, és

őszintén azt hittem, hogy ha bárkinek elmondtam volna, börtönbe kerültem volna. Küzdöttem azzal, hogy magamat hibáztattam amiért felszálltam a buszra Nickkel.

(Most viszont) az motivál, hogy elmondjam az igazat a bíróságon, hogy megakadályozzam Nick Cartert abban, hogy még több tinédzsert és nőt bántalmazzon.”

Shannon Ruth azt mondta, tud róla, hogy más nőknek is vannak hasonló történetei Nick Carterről, és bízik benne, hogy felelősségre tudják vonni a sztárt a cselekedeteiért. A nő ügyvédje elmondta, hogy legalább három másik nőről tudnak még, akik hasonlókat élhettek át. Valóban nem ez az első eset, hogy Cartert a nyilvánosság előtt vádolja valaki szexuális bűncselekménnyel: 2017-ben a Dream nevű tiniegyüttes egykori tagja, Melissa Schuman állította azt szintén a Page Six hasábjain, hogy Carter bántalmazta őt 18 éves korában (amikor a férfi 22 éves volt). Annak az ügynek kapcsán Carter elismerte, hogy szexuális kapcsolatuk volt, ugyanakkor állítása szerint ez közös megegyezésen alapult, és az ügyben soha nem is emeltek vádat vele szemben. (Az alábbi képen a Dream banda tagjai láthatók, jobb szélen Melissa Schuman.)

A The U.S. Sun hozta le a férfi ügyvédjének, Michael Holtz-nak a nyilatkozatát, amelyben az áll, hogy a mostani vád, azaz Shannon Ruth „állítása egy állítólag több mint 20 évvel ezelőtt történt incidensről nemcsak jogilag alaptalan, hanem teljesen valótlan is. Sajnálatos módon már évek óta manipulálják Ruth-t, hogy hamis vallomást tegyen Nickkel kapcsolatban, és ezek az állítások az idő múlásával többször és lényegesen megváltoztak. Senkit sem lenne szabad egy opportunista ügyvéd által megrendezett sajtófogással becsapni. Az állításoknak egyáltalán nincs semmi alapja, és nincs kétségünk afelől, hogy erre a bíróság is hamarosan rá fog jönni.”

Maga Nick Carter egyelőre nem nyilatkozott az ügyben.

Mik a részletek?

A bírósági dokumentumok szerint az énekes a nőt egy a washingtoni Tacomában tartott koncert után, az autogramosztó sorból hívta fel magához a turnébuszba. Az iratok szerint a férfi ekkor megkérdezte tőle, hogy kér-e egy italt, mire ő almalevet kért, de a férfi állítólag azt mondta neki, hogy csak áfonyalé van nála. Ezután egy piros színű, „VIP-üdítőnek” nevezett italt adott neki, aminek a nő elmondása szerint rossz íze volt, de mégis megitta, bár bevallása szerint nem akarta. Most úgy véli, hogy a szóban forgó ital alkohol és áfonyalé keveréke lehetett.

Állítása szerint Nick ezután a busz mosdójához kísérte őt, és ráparancsolt, hogy elégítse ki orálisan. A nő a vallomásában azt mondta, hogy a történések közepette sírva fakadt, de a férfi még ennek hatására sem hagyta abba a bántalmazását. A vallomás szerint a férfi ezután a busz egyik ágyára vitte őt, és tovább bántalmazta, majd az eset után megfenyegette, hogy ha bárkinek is elmondja, mit tett vele, akkor ellene fogja fordítani az embereket – akik egyébként sem fogják elhinni egy szavát sem.

Az állítólagos áldozat azt állítja, hogy az eset megtörténte előtt szűz volt, valamint hogy az énekestől HPV-fertőzést kapott. Az állítólagos bűncselekmény miatt Shannon Ruth most pénzbeli kártérítést követel Nick Cartertől.

Kiemelt kép: Nick Carter egy Backstreet Boys-koncerten 2001. február 7-én, New Yorkban –  Fotó: James Devaney/WireImage